3d оцветяване на косата: характеристики на технологията 3d боядисване

Характеристики на триизмерен боядисване на коса. За кого е подходящ 3d техника на боядисване на направления? Триизмерно оцветяване – това е много сложна процедура, подразумевающая използването на няколко съседни нюанси на цветовете.

Техника за триизмерен оцветяване рошава коса възникна съвсем наскоро, но вече стана много актуална и популярна, защото 3d оцветяване на косата ви позволява да получите невероятни резултати. След триизмерна боядисване прическа изглежда обем, а шевелюра изглежда блестяща, че изглежда доста привлекателно. Най-стилни звезди, светски българия и просто дами избират 3d оцветяване.

Характеристики на триизмерен боядисване на коса

Триизмерно оцветяване – това е много сложна процедура, подразумевающая използването на няколко съседни нюанси на цветовете. Но основната характеристика на технологията 3d боядисване рошава коса се крие не само в прилагането на свързаните с тях цветове, но и в самата система за нанасяне на оцветяване пигмент, който предполага използването на един базов цвят и две (и повече) допълнителни тонове.

За разлика от колорирования всички тонове са в рамките на един и същи цвят, така че преминаването се получава мек и естествен. Подобно съчетание дава ефект за обем на косата, дълбочината и пълнотата на цветове. Създават плавни преходи, които искрят на слънцето. Техника 3d оцветяване позволява да се направи цвят рошава коса по-наситен, освежаване на прическата, да се направи акцент на отделни части.

3d оцветяване на косата: характеристики на технологията 3d боядисване

За кого е подходящ 3d техника на боядисване на направления?

Техника 3d оцветяване е подходящ почти за всички: за блондинки, брюнетки, червена, шатенок. Въпреки че по-ефектно отблясъци изглеждат страхотно на косата, които са боядисани в тъмни тонове. В същото време, руса коса могат също да настроите нови ярки нюанси. Тъй като на мода натуральность, 3D боядисване не може да бъде по-подходящ за естествен кафяв цвят. Това оцветяване ще направи външния вид на русых коса по-подреден и красив.

Освен това, триизмерна оцветяване позволява да се направи плавен преход от един агресивен в различен цвят. Например, при желание перекраситься от брюнетка в блондинка. С тази технология да се направи това е много реално за няколко щадящи процедури. Просто трябва да имаш търпение в името на опазване на здравето рошава коса.

Дължината на косата също не се наложат специални изисквания: къдрици трябва да бъдат поне по раменете. При това, дори градуированная прическа не ще бъде пречка за създаване на съответния ефект. 3d оцветяване на къси косата ще изглежда нелепо. А ето за дълги маникюр косата няма граници.

Заслужава да се отбележи, че техниката на 3d картината е сравнително млада, така че да се намери добър майстор, който да може да изпълнява процедурата на високо ниво, ще бъде доста проблематично. Само няколко колористы може правилно да оцени вашите желания и вземете необходимите нюанси. Така че намирането на майстори трябва да се обърне специално внимание, защото крайният резултат при липсата на професионализъм може да се окаже доста непредвидим.

3d оцветяване на косата: характеристики на технологията 3d боядисване

Как се провежда на съраунд оцветяване?

Техника на нанасяне на боя при насипно състояние боядисване се различава от всеки друг. На първо място се обръща внимание на корен и тилната част. Някои направления на боядисани допълнителен цвят за поддържане на естествения преход. Има няколко начина 3d оцветяване.

Диетично етапи на стандартната триизмерна технология на боядисване на рошава коса три цветя:

 1. Майстор-colorist взима 3 нюанса на една цветова гама.
 2. Изходно ниво (най-тъмен) оттенък прокрашивается тилната част.
 3. Няколко последващи хоризонтални направления в задната част на главата, боядисани в по-светъл нюанс.
 4. Постепенно се движи по главата от тила нагоре, се прилага най-светъл нюанс от избраната палитра. Така, на кичури в тилната част ще имат мек преход от светли нюанси до най-тъмен.
 5. След това същата процедура входа всяка камера прави е за времето области.
 6. На последно място прокрашивается теменная област.

Специалист трябва много внимателно да се прилага този или друг цвят боя, за да са гладки, чисти преходи между цветове.

3d оцветяване на косата: характеристики на технологията 3d боядисване

Плюсове и минуси на 3d оцветяване

При тази техника на оцветяване направления на косата има много значими предимства:

 • създаването на визуална илюзия за обемни къдрици или оптична илюзия мелирования;
 • всяка прическа за този вид оцветяване става по-спретнат и стилни;
 • в косата се появява ефект на блясък и гланц;
 • богат избор на палитра от багри и цветове;
 • подходящ за всеки изходен цвят рошава коса (тъмен, руса, червена коса);
 • се прилага на практика за всяко ниво на дължина, с изключение на кратки (над нивото на раменете);
 • могат да се разграничат на отделни направления в някои зони прически или се обозначи неговите отделни части;
 • разнообразие от начини (два тона, трикольор, голографическое 3d оцветяване на косата);
 • дори и при повторен растеж на леторастите къдрици цвят не губи своята наситеност, така че корените на боя не е задължително.

Минусите 3d оцветяване на разположение има също:

 • техниката е достатъчно сложен, така че да проведе процедура в домашни условия самостоятелно невъзможно;
 • за тази прическа изисква допълнителни грижи. Космите не трябва да бъдат прекалено сухи, мазни или с секущимися двата края, в противен случай ефектът от процедурата ще бъде точно противоположенным;
 • освежаване на цвета и да се направи корекция и е много трудно, и да се направи това е по силите само на капитана.

Така че не се опитвайте да направите триизмерно оцветяване на коса в домашни условия, най-добре поверете си прическа със специалист.

Днес 3d оцветяване на косата – това е реална тенденция в света на модата, тъй като тази техника позволява да се пресъздаде естествен блясък и обем на прическа. Опитайте и вие!