Всичко за лазерна епилация на лицето – същността на метода, ефективност и мнения

По-нататък в статията, ние ще ви кажем кои зони на лицето най-често изложени на премахване на косата, тъй като това се случва, какви оставят коментари клиент след процедурата и какви са средните цени на сесии за лазерна епилация за жени над горната устна, брадичката, бровях и шията.

В името на красотата и перфектен външен вид хора отдавна прекарват най-различни процедури за грижа за кожата на лицето и тялото.

Жените винаги са искали да изглеждат безупречно красиви.

Смята се, че е нежна и гладка кожа, без косми по-приятни на допир и на вид е много привлекателен.

По-нататък в статията, ние ще ви кажем кои зони на лицето най-често изложени на премахване на косата, тъй като това се случва, какви оставят коментари клиент след процедурата и какви са средните цени на сесии за лазерна епилация за жени над горната устна, брадичката, бровях и шията.

Обща информация

За да се избавите от излишните косми, които нарушават естетичния външен вид, са известни много начини, някои от тях са използвани още в древен Египет. Това бръснене, выдергивание и изтриване с използването на различни лепкави форми , като например ленти, покрити с восък.

Но всички тези методи са болезнени и са неефективни. А ако става въпрос за лице, то като цяло тяхното приложение се поставя под голямо съмнение.

Модерни начини за премахване на излишно окосмяване са достъпни само за избрани. Сега високотехнологични процедури са на разположение . Става дума за метода на епилация с помощта на лазер.

Принцип на действие и предимства

Принципът на действие на александритового лазер се състои в следното: на космения фоликул дължина около 1-2 мм индуцира уреда и се случва на светкавицата. Лъч на лазера минава през волосу, като на диригент, достига най-космената луковица и стопля я пигмент.

Глава лук при това да прегрява и да се случва, неговото унищожаване. След малък период от време на коса, от която трябва да се отървете, просто ще се падне.

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Неодимовый лазер с помощта на флаш влияе на сосудики на космения фоликул и в крайна сметка, както и в предишния вариант, косъм няма.

Също така с помощта на неодимового лазер се отрича от косата на достатъчно тъмна кожа, тъй като александритовый лазер стопля пигмент не само космените луковици, но и самият пигмент на кожата с нея вероятно изгаряне и последващи пигментация .

Освен двете изброени видове лазери има още рубин и диоден , но съществени разлики между двете няма. Главната им разлика между себе си — това е мекота на действие. Желания вид определя лекар преди да започнете процедурата.

За да премахнете напълно коса с проблемните места се нуждаят от една сесия, броят им зависи от особеностите на конкретния човек и му кожната покривка. По-голямата част от клиентите (около 80% от общия брой), средно човек трябва да мине от 4 до 9 сесии , след като на всеки 7-10 седмици .

Всичко зависи от вашия търпение и дебелината на портфейла. Такава честота и срокове са предизвикани от това, че косата може да пристигне в различни етапи, а именно в етапа на растеж, покой и в етапа на прекратяване на растежа.

Ако говорим за предимствата на метода, а след това следва специално да се отбележи комфорт и липсата на болезнени усещания, тъй като по време на провеждането на самата процедура, така и след нейното приключване.

Няма светопроводящих и болкоуспокояващи гелове, следи от раздразнение и врастнали косми. Самата процедура е напълно безопасна и отнема около 35-40 минути.

Много подробно за предимствата на лазерна епилация на лицето:

Противопоказания

Има редица противопоказания за тази процедура:

 • захарен диабет първи и втори тип;
 • инфекциозни кожни заболявания;
 • твърде руса коса;
 • онкологические заболявания на всеки етап;
 • остри инфекциозни болести и други възпалителни процеси;
 • бременност и период на кърмене;
 • скорошен тен или много тъмна кожа;
 • последиците от всички пресни наранявания, драскотини, изгаряния, ожулвания;
 • прием на някои лекарствени препарати;
 • индивидуална непоносимост;
 • варикоз.

Преди да се извършат трябва да се консултирате със специалист. По този начин процедурата може да прехвърлите за отстраняване на причините противопоказания или изобщо да се забрани.

Сред огромното количество техники за премахване на косата, не толкова отдавна, се появи Элос-епилация, противопоказания и последиците от която са описани в отделна статия.

Ако ви е интересно, можете да прочетете на кислород и други видове безинъекционной мезотерапия на лице. Цялата информация тук .

Фототерапия заема достойно място в козметиката, тъй като преминава на сесия фотоомоложения на тялото и колко трябва процедури, ще научите тук .

Зона на въздействие на

Лазерната епилация е подходяща за отстраняване на нежелани косми по всички зони на лицето — на горната устна (така наречените мустаци при жените), брадичката, шията, както и за корекция на веждите.

 • Горната устна .

  Това е много отговорна зона, там е много нежна кожа и тя се нуждае от особено внимателен да се справя. Провежда се като на всички други видове епилация, но дължината на лъча подбират индивидуално, за предотвратяване на отрицателните последици.

  Цената на тази процедура е средно от 2500 рубли . Тук може да изисква от 4 до 6 сеанса епилация. Неодимовый лазер тук ще пасне повече, тъй като той действа по-меко.

 • Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

 • Вежди .

  Работа с веждите, в зависимост от сложността на случая ще струва 67 USD за Решаване на този проблем ще бъде за 3-5 посещения на козметичен салон.

  Се проведе тя може някой от двата основни типа лазер, използвани за тези цели александритовым или неодимовым. Всичко зависи от пигментацията на кожата, за по-тъмна, по-добре и по-безопасно ще бъде втори тип.

 • На брадичката .

  Тази зона е разделена на малка и голяма брадичка. За окончателното премахване на косата трябва да е не по-малко от 5-6 процедури. Може би използването на двата вида лъчи. Средната цена на един такъв достъп е от 5000 рубли .

 • Врата .

  Също се отнася до „лек“ зони, като горната устна, стойността на работата в областта на шията, ще струва средно 140 USD, Като и за всяка нежна зона, неодимовый лазер ще бъде за предпочитане.

Препоръки преди и след процедурата

За да се подготви за лазерна епилация на лицето трябва да се изпълнят прости правила :

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

 • Преди епилация няколко дни не може да си правят слънчеви бани.
 • За две седмици не се прилагат никакви средства за премахване на косата, било то преса, эпилятор или восъчни ивици.
 • Също така трябва да се избягват всякакви драскотини и възпаления в зоната на провеждане на епилация.

Грижи за кожата след епилация:

 • След провеждане на всеки етап по лазерна епилация трябва да се избягва експозиция на открити слънчеви лъчи, за което си струва да се използва слънцезащитен крем.
 • Ползването на сауната и продължителен прием на гореща вана, в рамките на следващите 10 дни също не се препоръчва. Кожата на места обработка отслабена, а распаривание и термичните ефекти могат да се отрази негативно на нейното състояние.
 • Да не се е появил силно дразнене и възпаление, за особено чувствителна кожа, специалист може да препоръча да се възползват от дерматопротективным крем.
 • Всички средства на базата на алкохол, за да се прилагат не може в продължение на най-малко 3 дни след сеанса, тъй като това предизвиква дразнене на кожата.

Снимки преди и след процедура лазерна епилация на лицето си, резултатите, които може да се постигне:

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Всичко за лазерна епилация на лицето - същността на метода, ефективност и мнения

Знаете ли, че пневмомассаж подобрява кръвообращението и еластичността на мускулите и кожата, а също така е показан при лечение на много заболявания?

RF-лифтинг на кожата на лицето, по какви методи съществуват и на кого ще е полезна тази процедура, прочетете тук .

Че е по-добре — лазерна или инъекционная биоревитализация хиалуронова киселина, и какви са техните различия — всичко е описано в тази статия .

Мнения на клиенти

Ето какво казват жените, които са подложени на процедурата:

 • Мария, адвокат:

  Когато за първи път се обърнах в клиниката, за да прекарат епилация антени над горната устна, д-р, след внимателно разглеждане каза, че ми трябва от порядъка на 6-7 процедури. След четвъртия сеанс се оказа, че повече не трябва, само една малка корекция. Тази новина, разбира се, бях доволен. Резултатът остана много доволен. Не всичко е толкова страшно, колкото изглежда.

 • Виолета, мениджър човешки ресурси:

  Борейки се с косми по бузите, перепробовала всички техники от бара до металорежещи машини. Мислеше за епилация с лазер и дойде. Направихме 5 сесии и резултатът надмина всички очаквания! Много спира цената, но резултатът си струва.

 • Светлана, домакиня:

  След като става доста скъп курс на епилация, който възлиза на 5 сесии, бях много доволен. Мъжът се зарадвал!

 • Елена, студентка:

  Преди почивка е направила курса лазерна епилация на краката и горната част на устните и не ознакомилась с противопоказания и препоръките, че не трябва да правя след процедурата, в резултат на едно пътуване до морето остава много жалко.

 • Юлия, дизайнер:

  Процедура разбира се е ефективна, но е твърде длительна и нудная, искам бързо да направи всичко.

Без съмнение, лазерната епилация е водещ метод за премахване на нежеланото окосмяване. Относителната безболезненность, висока ефективност и надеждност на този метод са направили много популярен.

Много жени, въпреки високата цена избират именно този начин за премахване на косъма, благодарение на по-продължително гарантированному ефект. И накрая вижте как минава процедурата за премахване на окосмяване на горната устна: