Всяка цветна фантазия на главата. Правилното боядисване на косата — как да се науча?

Да стане господар на цвета на косата – изкуство, която изисква знания, опит и професионален подход към тази дейност. За да се получи желания "съхраняван" на резултата, по-добре се обърнете към специалист във фризьорски дела, отколкото да използвате домашно боядисване.

Вее на модата, търсене на собствения си имидж, а така също и стремеж към красота и младост — задължават ни да водят постоянни търсения на нюанса на косата или възстановяване на цвят пигмент, се губят с възрастта. За да се получи желания „съхраняван“ на резултата, по-добре се обърнете към специалист във фризьорски дела, отколкото да използвате домашно боядисване. Намери цирюльника, способен да извърши чудеса в колорировании – истински късмет. Както се превърне в такъв майстор – изкуство, която изисква знания, опит и професионален подход към тази дейност.

Всяка цветна фантазия на главата. Правилното боядисване на косата — как да се науча?

Колористика – това е наука за цвят, и законите му смесване за получаване на желания резултат. Професионалист, работещ с палитра от цветове — и художник и химик.

Защото само истински магьосник може да направи своя клиент не само красива, но и успешен и щастлив.

За кого е подходяща посока "колористика"?

Колористика на косата – това не е просто однотонная боядисване, това е работа на паралелно с повече от две нюанси за постигане на ефект на преливане на естествен локона или обратното эксцентричности прически.

Това е технологично сложни цветови, извършва се цирюльником по индивидуален протокол палитра от цветове.

Курсове за обучение на колористике ще присъстват само тези, които вече са усвоили основите за фризьорство.

Базов опит в провеждането на укладок и прически тук просто е необходим, тъй като определя формата на бъдещето на начина, по който си оттенък.

За фризьори с опит, които искат да се научат да изпълнява перфектно множество цветови петна, майсторски класове на основите на колористики ще станат следващата стъпка за професионално развитие, за придобиване на допълнителна квалификация.

На което учат Колористов коса?

Основната цел на програмата по колорированию на косата:

  • научи фризьор, за да събере и създаване на цветова гама за индивидуално за всеки клиент, в съответствие с характеристики, външен вид и качества на къдрици,
  • да умее правилно да се подчертае прическа, дължина и качество на къдрици,
  • запознае с химически процеси, когато се прилага оцветяване на състава на косата.

Перспективи в професията

Colorist – това е творчески, технически по-трудна професия. Създаването на стилист за създаване на красящей база всеки път е уникално и единствено в изпълнение. Технически повтори създаден нюанс е невъзможно, дори и професионалист в грама смешает формула рецепта, създадени за вас в миналото посещение на салон.

Проучване на колористики дава възможност да се превърне в уникален търсен специалист по боядисване.

Фризьор colorist — това е высокооплачиваемый специалист, способен да се създаде игра тон на локонах за най-претенциозните изисквания на посетителите.

Програма за обучение

В зависимост от вашите основни знания в областта на коса и укладок, продължителност на обучение може да бъде от един до пет дни. Средната цена на майсторски класове от 5 0 USD до 30 0 USD.

Програма за обучение в курсове и майсторски класове включва:

  1. Запознаване с химически и физически свойства на цветовете; видове бои; структура на кожата и противопоказания;
  2. Изучаване на различни техники на смесване на бои и тонизиране; цветова палитра комбинации; поэтапностью в боядисване;
  3. Функции за работа с препарати и типове коса, от блонда и седины до тъмни нюанси.

Процедура за избора на учебно заведение

Вашият документ за завършен майсторски клас ще бъде от основно значение в потвърждението на вашата специализация и важно за работодателя и гордост за клиента.

За да получите ефективни знания, трябва внимателно да избират учебно заведение или обучающую училище:

  • учебно заведение трябва да има лиценз за образователни дейности;
  • учебната програма трябва да съответства на федерални стандарти;
  • след завършване на курсовете трябва да се издава документ по държавен образец.

Средната заплата на един майстор — колориста

Цената на един сложен оцветяване средно от 50 USD, при това основната сума е плащането техника майстор.

Обучение в изкуството на оцветяване на къдрици ще подобри вашите умения и допринася за увеличаване на приходите от професия. Курсове колористики за майстора – това е стъпка към востребованному конкурентоспособному первоклассному специалист в своята област.

Прочетете повече