Възможно ли е да използвам боята за коса по време на бременност: основните препоръки

Обаче искам да остане красива и добре поддържани, да има здрава, блестяща коса. Никой няма желание да ходи с отросшими корени и поблекшим оттенък на къдрици. Ще се разберем, позволено ли е на боядисване на косата по време на бременност.

По време на света детето не се препоръчва включат в оцветяването на косата. Обаче искам да остане красива и добре поддържани, да има здрава, блестяща коса. Никой няма желание да ходи с отросшими корени и поблекшим оттенък на къдрици.

Ще се разберем, позволено ли е на боядисване на косата по време на бременност.

Отколкото може да навреди на боята?

Възможно ли е да използвам боята за коса по време на бременност: основните препоръки

Трябва да използвате боя без амоняк.

При бременност растеж на косата може да се забави, или обратното-да го ускорим. Лекарите са забелязали, че в този период при жените къдрици стават много по-добре, по-малко пада.

Дори ако бъдещата майка не боядисва косата, се препоръчва да осигурят на тялото много хранителни вещества, отколкото преди. И косата изискват допълнителна защита под формата на природни маски и отвари от билки.

Бременните, които са свикнали да се използват инструменти с амоняк, трябва да се замислим за опасностите от такова оцветяване. Основни фактори:

 • като минимум химия палит къдрици и вреди върху кожата на главата;
 • на се отразява на здравето остра миризма на боя, тъй като химически двойки попадат в белите дробове;
 • химия, която влиза в състав, се отразява на здравето, намалява имунитета;
 • могат да се появят алергични реакции.

По изследвания на медици, стана известно, че по време на боядисването в кръвта се абсорбира малка част от вредните вещества. По време на гестационен срок, плацентата е своеобразна „предпазна рай“ за детето и не дава възможност на химикали, да проникне.

Причина за оформяне на тялото, боя може да се остави на локонах друг пигмент, и сянка ще се окаже не толкова, колкото е планиран.

Използването на щадящи безаммиачных бои

Възможно ли е да използвам боята за коса по време на бременност: основните препоръки

При такава боя няма мирис.

Красотата Индустрия не стои на едно място. Преди известно време се появи възможност да оцветите къдрици безаммиачными бои.

Може да се ползва от тях по време на бременността. Имайте предвид обаче, че при жените се променя имунната система, има вероятност от влошаване на множество заболявания.

Не трябва да се съдържат в продукта:

 • фенилендиаминила;
 • аминеофенолов;
 • дегидроксибензола.

Основните предимства на боя без амоняк:

 • липса на ярко изразено химически мирис;
 • количество водороден прекис сведени до минимум;
 • къдрици придобива естествен цвят;
 • отмива боята е доста трудно, но дълго време се абсорбира в косъма и запазва цвета;
 • не съдържа вредни вещества, които оказват влияние върху структурата на косъма и да го изгори.

Професионална боя без амоняк действат по-внимателно, почти не травмируя на косата, при запазване на неговата структура. Някои скъпо струващи средства, които са в състава на естествени масла. Помагат за поддържане на здрав и добре поддържан вид.

Боя може да се използва от бременни и през всеки сезон, с изключение на ранните срокове. Струва си да припомним, че производителите често мамят купувачи, самозалъгване.

Е написано, че боя не съдържа амоняк, но остра миризма остава. Препоръчително закупите продукт само на доказани марки в специализирани магазини.

Ако една жена желае да се възползва от услугите на фризьор, а след това трябва да изберете салони, където работят истински професионалисти, които използват боя без амоняк.

Недостатъците на този вид бои:

 • след 6-7 шампоана, боята започва да смываться;
 • цената на боя е по-висока, отколкото през които съдържат амоняк.

Прилагането на естествени оцветители

Възможно ли е да използвам боята за коса по време на бременност: основните препоръки

Можете да използвате хну или басму.

Подходящ вариант за тези, които не искат да се прилагат химически средства – това е прилагането на натурални бои.

Струва си да знаете, кои продукти могат да оцветите косата:

 1. За рыжеволосых момичета подходящ естествен оцветител – хена . Благодарение на хне се получават следните цветове: червен, черен, кестеняв. При това растителен оцветител не вреди на локонам, а напротив оказва лечебен ефект;
 2. Наситено кафяв цвят може да се получи с помощта на басмы;
 3. Блондинки ще ви помогне отвара от лук, кора, отвара от лайка с лъжица от водороден прекис;
 4. Кестен цвят ще даде отвара от черупката на орех, цветя, липа, кора от дъб;
 5. Червено-кафяв оттенък ще се окаже, благодарение на черния чай;
 6. Брюнеткам, шатенкам може да се използва за кафе.

Блондинки по-трудно се облекчи направления естествени багрила. Ако да басму или хну, може да се получи зелен оттенък. Има различни шампоани, които помагат за почистване на желтизну или може да се направи веднъж модно омбре и следващите девет месеца не краситься.

Разпространение на „отблясъци“ ярки цветове или окрасив само върховете, може да придаде на косата максимално добре поддържан вид.

Всеки естествен оцветител може да се обогати на етерични масла. За придаване на блясък могат да се добавят в състава на алкохол. Безцветна къна дори се препоръчва за бременни, за укрепване на косата.

Ако няма възможност да се готви сам на боя, можете да си купите в магазина оттеночные тоници, шампоани и балсами. Това е популярната алтернатива на други окрашивающих средства. Те не са локонам вреда и не оказват влияние върху плода.

Благодарение на естествените средства косата не просто са боядисани, но и укрепва, да придобива блясък. Басму и хну трябва да се прилага с помощта на специална четка. За да определите идеалната пропорцией, трябва да се съсредоточи върху желания резултат.

Трайно оцветяване на химически багрила, води до промяна в структурата на локона.

При боядисване с къна понякога възниква неочакван резултат – косата стават зелени, лилави. Преди да нанесете боята, струва си да пробвате на малък кичур.

Оцветяване на ранна

В първия триместър не се препоръчва да се извършва процедурата за оцветяване. Именно този период е от особено значение за формирането на органи на плода, отива на активен растеж и досега. За първите три месеца на повишена чувствителност към негативни фактори.

Преди 12 седмици плод на абсолютно не са защитени, тъй като плацентата завършва своето формиране само след изтичане на този период. Защитни механизми все още не са готови за сериозни дразнители.

Въпреки това, ако оцветяване се случва с помощта на природни форми, това няма да нанесе никаква вреда на детето. Напротив помага за укрепване на къдрици в толкова нестабилен период.

Съвети за грижа за локонами

Възможно ли е да използвам боята за коса по време на бременност: основните препоръки

Трябва да приемате витамини и премахване на сешоари и плойки.

За всякакви цветни коса изисква правилни грижи. Може да удължи ефекта на боя и подобряване на състоянието на косата. Препоръки за грижа за локонами:

 • приемат витаминни комплекси е, А, D. Ако тялото все още не е за изпускане минерали и витамини, да включат в менюто си повече пресни зеленчуци, плодове, зеленчуци, масло, мляко и млечни продукти;
 • пийте повече вода, течността се отразява на качеството, растежа на къдрици, здравето на целия организъм;
 • изберете шампоани без сулфати и парабени, които бързо се измива багрилни вещества;
 • да се откаже от фенов и плоек. Те само пересушивают и развалят косата;
 • по време на бременност е по-добре да се даде предимство на максимално естествен оттенък (сближаване на своя родния цвят). Когато корените започнат да растат, няма да има видима разлика;
 • не е желателно обезцветяване на косата в период от света на бебето.

Заслужава да се отбележи, че алтернатива на оцветяване може да се превърне в мелирование и брондирование с помощта на оттеночных средства. Подстригват или не в период от света на бебето – това е въпрос на всяка жена.

Но наличието на разделяне на връхчетата не придава на косата здрав вид. Мъртвите косми на края, вече не е възможно да бъде излекуван маски, както и оцветяване само ще влоши ситуацията. Ако искаш коренно да смени имиджа си, е добре да се изчака раждането период.

В реалния живот жената трябва да се грижи за красотата и здравето на косата си. Бременността не е показател за началото на внимателно отношение към себе си. Трябва да се пази къдрици от вредни химикали и изберете боя или съхраняващи или професионални далеч не са икономични.

Естествени и същи оцветители само ще укрепи косата. Те могат да се използват не само за приготвяне на маски, лосиони.

Не забравяйте, че преди да вземе решение за боядисване на косата, по-добре е да се консултирате с вашия гинеколог, който води бременността. Също така да попитате за препоръки при козметик за най-безопасните за оцветяване. Красота, здраве и лека бременност Ви!

От това видео ще научите, възможно ли е да боядисвам косата си от бременни.