Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

Съдържание. 1. Поличби и мнения на бъдещите майки. 2. Мнение на лекарите. Оцветяване на химически вещества е възможно само ако косата здрави. Изборът е ваш. Нека да обобщим: възможно ли е боядисване на коса по време на бременност?

Бременност – много време, в края на краищата, това е зараждането на нов живот! Бъдещата майка в продължение на девет месеца живее в очакване на раждането на чудо, се опитва да се хранят правилно и често да идват на чист въздух, пие витамини и изпълнява препоръките на лекаря. Често жените в деликатно положение се замислят възможно ли е за бременни, за боядисване на косата, прави мелирование или колорирование? В края на краищата, чаровен и привлекателен иска да бъде винаги, а неухоженная прическа с тъмни отросшими корени или погледи седины дълго може да развали настроението.

Поличби и мнения бъдещи майки

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

Съществуват много ще и вярвания, свързани с косата е най-често срещана: те не могат да косят. Корените на тази поличби растат от древни времена, когато се е смятало, че косата се крие жизнената енергия на човека и ги рязане, може да причини вреда не само на себе си, но и нерожденной живот.

Когато една жена е носителка на дълга коса, проблеми не възникват. Но как да се процедира, ако прическа изисква грижи и корекция? До най-раждането на разходка с нестабилна отросшими кичури?

От медицинска гледна точка този знак, не е никакво основание, нито по никакъв начин не може да навреди на здравето нито жена, нито дете. Искате ли да изглеждате стилно – отиди на фризьор! Съмнения и вярваш на знаците, тогава никой не се вслуша, в края на краищата, важното е да си се чувствах спокойна и уверена.

Друг въпрос е, възможно ли е краситься по време на бременност. Оцветяване състав съдържа в себе си химични съединения, често с остра миризма и по-агресивни интервенции. Могат ли те боли? Тук положението не е толкова однозначная.

Повечето бъдещи майки се отнасят избирателно към козметичните продукти и средства за грижи, даване на предпочитания на природни рецепти, които можете да приготвите в къщи от билки и натурални продукти.

Това се случва, че косата секутся, губят блясък, падат. За укрепване използват отвари от коприва, от репей, жълт кантарион. Маски и компреси за коса от мед, сирене, яйца се радва на голяма популярност. Опитайте се да изплакнете косата с кисело мляко, суроватка. Всички тези средства за подхранване на кожата на главата, насищане на полезни микроелементи, повишават циркулацията на кръвта.

Мнение на лекарите

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

Често в женските консултации жените питат лекаря дали за бременни, за боядисване на коса с боя. Съвременната медицина не вижда пречки за това. През косата на детето не се предава вредни вещества, както и въздействието им върху кожата си, е толкова незначително, че дори и при контакт с кръв, те не оказват негативно влияние.Освен това плацентата действа мощен щит за защита на детето.

Друго нещо е, че много бои не съдържат амоняк и други силно миришещи компоненти, които могат да предизвикат гадене или главоболие при бъдещата майка.

Всички жизнено важни органи се формират в детето през първите три месеца, така че въздържайте се от боядисване до 12-та седмица. Както се казва, сигурност Бог пази.

Като цяло лекарите заемат неутрална позиция, още повече, че специални изследвания на въздействието на боята за коса върху плода никой и никога не е прекарвал. Гинеколози препоръчват използвам боята за коса е необходимо и да се насладите на щадящими средства.

Освен това, по време на чакане на дете се променя хормоналният фон, и оцветяване може да се даде съвсем неочакван резултат – боя може да лежи нестабилна или изобщо няма да „работи“. Не е изключена проява на алергия към някоя съставка, дори и ако преди нея не е имало, тъй като тялото вече остро реагира на промените.

На Красиво и безопасно, без химия

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

В състава на фабриката бои почти винаги присъства амоняк, водороден пероксид, резорцин и други химически вещества. Те предизвикват гадене, главоболие, дразни носоглотку и провокира кашлица. В деликатно положение е желателно да се откаже от използването на средства с тези компоненти.

Има много начини за боядисване, които не доставят дискомфорт нито майка ми, нито бъдещото бебе.

Оттеночный балсам

Ако сте взели решение да не използват химически устойчиви бои, може да се боядисват косата с помощта на оттеночных шампоани или балсами. Тези средства се създават филм, който тайна на косата, а окрашивающие елементи не проникват в неговата структура. Те са безвредни и лесно придават на желания от вас нюанс. Достатъчно е просто измиване на главата.

В минусите може да се дължи недолговечность и невъзможността за драстично променя цвета си, а само за да подчертае съществуващия. Но ако се ползва редовно, тогава проблемът е разрешен.

Къна и басма

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

Хну се от изсушени и счукани листа лавсонии – храст расте в тропически климат. Тя дава червен цвят за светловолосых и златист – обладательницам тъмна коса. Освен това, добре укрепва и благоприятен ефект върху косата и кожата на главата.

Басма – смачкани листа от индиго, тропически храст. Подобна е хне като полезни свойства, така и по употреба. Тя може да ви превърне в изпепеляващата брюнетка или да придадат на косата е тъмно-цвят кестен. В чист вид басму не се използват, я се смесва с къна в различни пропорции за получаване на един или друг оттенък.

Разтварят се хну или басму с вода до получаване на каша и нанесете я върху суха коса, сложете целофан шапка и утеплите кърпа. Време на оцветяването зависи от естествения цвят и желания оттенък: от 40 минути светловолосым и до един час и половина за тъмна коса.

Опитайте се да експериментирате с цветове. Не забравяйте, че колкото по-дълго държите сместа, толкова по-интензивно ще бъде цветът.

 1. Бронзов. Две части къна и една част от басмы.
 2. Жгуче-черен. Къна и басма при еднакви тройки.
 3. Цвят махагон.Хена и 3-4 супени лъжици какао.
 4. Златисто-кафяво. Пакетче къна и 2 супени лъжици. лъжици кафе.
 5. Светло-златист. Отвара от лайка се смесват с къна.

Прабабушкины средства

Не пренебрегвайте натурални средства за боядисване на коса, които са се ползвали още нашите прапрабабушки. Те имат укрепващ ефект, придават обем и пищност.

 1. Лук люспи. Знаете ли, какъв красив цвят се получава при яйца, когато ги отваришь в лук кожи за Великден. Опитайте се да го използвате, за да се придаде оттенък на косата. Начин проста. Вземете малко суха кора, добавете вода и се вари 20-30 минути. Нека се конфигурират и се охлажда. Получената маса нанесете на косата и кисне не по-малко от половин час.В резултат на това ще се окаже, червеникаво-цвят кестен.
 2. Лайка. Чай от лайка, отвара ще даде лек золотистость светъл цвят на косата. Той изсветлява, укрепва, премахва възпалението на кожата. За приготвяне на бульон, три супени лъжици суха лайка се вари в 500 грама вода не по-малко от 30 минути. Охлажда се, прецежда се, изплакнете косата.
 3. Орех. Кората на младите орехи ще се боядисват косата в цвят кестен, ако я варете в продължение на половин час в литър вода. Наситеността на цвета зависи от броя на суровини.

Тези средства има два недостатъка – тяхната употреба трябва да бъде редовно, и необходимата сянка не се получи от първия път.

Съвети за фризьори

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата: мнението на специалисти

Непременно чуйте мнението на професионални майстори.

 1. Преди бременността, дайте предимство на нюанси, най-близо до вашия естествен, че с растежа на космите не се хвана окото промяна на цвета.
 2. Опитайте се да се насладите на окрашивающими средства не по-често от един път на два-три месеца.
 3. Прекарайте тест за чувствителност на кожата на китката или локтевом мошеник.
 4. Опитайте се да боядисате един кичур за определяне на резултата да се дължи на изменившегося хормонален фон не получите неочакван цвят на косата.
 5. Не използвайте устойчиви на бои на основата на амоняк, възползвайте се от органични красителям.
 6. Алтернатива може да се превърне в мелирование.
 7. Използвайте простите оцветители: оттеночный шампоан, хну, отвари от билки.
 8. Боядисването на косата трябва по необходимост, например при появата на седины.
 9. Екскурзия в фризьор е най-добре да планирате по-рано сутрин. Бъдете първият клиент, и миризми от предишните процедури не потревожат вас.
 10. Ако това е вашият първи опит за оцветяване, въздържайте се от него до по-благоприятен момент след раждането.
 11. Не забравяйте да кажете на учителя за неговото деликатно положение, той ще вземе да ви даде сигурен оцветяване или да предложи алтернативни методи. А по време на процедурата ще намали контакт с химически реагенти с кожата.
 12. Оцветяване на химически вещества е възможно само ако косата здрави.

Изборът е ваш

Нека да обобщим: възможно ли е боядисване на коса по време на бременност? Без съмнение! Една жена трябва да бъде винаги привлекателна, от външния вид зависи от настроението, а оттам и за здравето на бъдещото бебе.

Някой се чувства красива, без допълнителни манипулации с косата, и някой, който изисква повече грижи. Така или иначе, бъдещата майка сама решава, дали да вярвам на съветите на баби на пейката или редовно ходят във фризьорски салон и изглеждате 100.

Избягвайте употребата на устойчиви на агресивни бои, използвайте щадящими методи за боядисване без амоняк, отделяйте внимание на натурални и естествени съставки, а след това косата ви ще изглежда перфектно, както за вашето здраве и бъдещото бебе нищо няма да навреди.