Причините за огромната загуба на коса

Причините за загуба на коса при жените. Косата пада винаги. В този въпрос е важно да се разбере норма. На ден една жена може да губят до сто косъма. Причините за огромната загуба на коса при жените са различни

Причините за огромната загуба на коса Това, че косата пада и при мъжете – за никого не е новина, а не събитие. Ами падат и падат. Но ако косата пада на жената – това е просто истински ужас!

За една жена косата е толкова важен елемент от външния вид, на практика, колкото и самото лице! Това е един от първите признаци на нейната женственост.

Но, уви, природата не всички щедро раздава подаръци. Някой от раждането на сухи, тънки, вечно секущиеся и редки косми, някой от жените страдат от силна загуба на коса. И ако първият вариант се справи почти невъзможно, а във втория случай да се спре този процес е съвсем реална. За това трябва да разберете, какво е станало причина за огромната загуба на коса на главата си.

Когато трябва да се притеснявате?

Не бързайте да звъни, за първи път откриването на голям брой загубени коса на расческе или на възглавница след сън, може би, че все нови косъмчета ще бъдат здрави и силни, тогава трябва да гледате за известно време и да се изключи болестно косопад – алопецию.

Въпреки това, трябва да забеспокоиться в такива случаи:

 1. Броят на мъртвите коса превишава нормата, която, според дерматолози, е 50-100 бр. на ден. На човека главата нараства 100-150 хиляди волосинок и загуба на стотици на ден, за да си рошава коса не е отличен принципен, още повече, че на тяхно място все още да растат нови.
 2. Косата не са удебеляване на края. Това означава, че те не падат, а се разгражда. Междувременно, причина за крехкостта на косъма е причина за безпокойство;
 3. Коренът на падащите коса е бяла, а по-тъмен цвят. В този случай, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Също така причина за безпокойство са тревожни резултатите от теста, выявляющего загуба на коса. Се извършва тази проверка е просто: в продължение на 4 дни трябва да се въздържат от шампоана, а на петия дърпам с ръце косата на слепоочията и темето. След това преброи космите, останали във всяка ръка. Ако на всяка длан ще е по-голяма от 5 волосинок, че е време да започне да се вълнувам.

Косопад при жените

Причините за огромната загуба на коса Класификация на алопеция при жените:

 1. Дифузна алопеция по тип ивици. Този вид косопад при жените започва да се появява под формата на единична ивици във формата на буквата „I“ едновременно в лобно-и времеви париетални част на главата.
 2. Дифузна алопеция от типа на гнездото е различно интензивен течение и по-бързо уилт фоликули. Първо косата пада по вид на ивици, а след това тя се разширява и се образува эллипсообразное гнездо.
 3. Андрогенное плешивост. Излишък в организма на мъжкия полов хормон тестостерон или повишена чувствителността на косата към андрогенам води до това, че косата истончаются и започват да падат равномерно по цялата глава. Почти винаги андрогенное плешивост е придружено от мазна себореей или акне.
 4. Също алопеция е гнездной, тотална, субтотальной, универсални, регионални, стригущей.

За да се установи причината за оплешивяването ще се нуждае от консултация с лекар-трихолога, също така може да се наложи консултация ендокринолог, терапевт, дерматолог. Те изключват или да потвърди наличието на заболяване, и ако е необходимо, да назначава лечение. Запасете се с търпение – за възстановяване на предишната дебелина прически ще отнеме известно време. Всяка терапия трябва да се започне с коригиране на режим и навици, които са довели до коса“, до такъв живот“.

Причините за загуба на коса при жените

Косата пада винаги. В този въпрос е важно да се разбере норма. На ден една жена може да губят до сто косъма. И ако това количество се увеличава значително, значи има проблем. Причините за огромната загуба на коса при жените са различни:

 1. Нарушение на хормоналния фон. С началото на активната производство на хормони момичета 16-19 години, след отмяната на орални контрацептиви, в първите месеци след раждането или при кърмене често се случва прекомерната загуба на коса. Се страхуват от оплешивяване в тези случаи не е необходимо – възстановяване идва чрез 2-12 месеца след датата на възникване на проблеми.
 2. Нарушение на кръвообращението. Всички хранителни вещества се доставят на косата заедно с кръв, а ако капилярите са стеснени и нарушено кръвообращението, а след това съответно, косата ще умрат от глад, дори ако ви се яде най-полезни храни за косата. Това може да се коригира с помощта на масаж на кожата на главата, ежедневна вържете и спорт или йога.
 3. Хронични заболявания. Ако се наблюдава силна и дълготрайна загуба на коса, причините за това трябва да се търси вътре в организма. За плешивост може да доведе заболявания като хепатит, артрит, псориазис, лупус еритематозус и някои други.
 4. Заболяване на щитовидната жлеза. При проблеми с щитовидната жлеза, може да се проявява дифузна загуба на коса. Дифузна алопеция, обикновено се проявява по цялата глава. Косата става по-тънък, изтощен, а след това падат. Най-често това се дължи на недостатъчно осигуряване на корените на косата важни хранителни вещества.
 5. Стресът и психо-емоционалното напрежение. При жените силно загубата на коса е предизвикана от стрес, така че ако оплешивяване става на нервна почва, трябва да започнете да приемате успокоителни лекарства и се опитайте да елиминирате напълно източник на нервно напрежение.
 6. Недостатъчна храна, липса на витамини. Заради лошата храна в организма постъпва малко количество на точните елементи. Особено остро косата реагират на липса на желязо, мед, цинк, витамини А, С, е, група V.
 7. Заболяване на кожата на главата. Загубата на коса може да предизвика такива инфекциозни заболявания като дерматит, себорея, както и алергии.
 8. Заболяване на организма. Например, заболявания на яйчниците, които водят до намаляване на производство на женски хормони и повишена изработването на мъжките хормони (тестостерон), вследствие на което причинява загуба на коса. Тук също да присвоите анемия, венерически болести, възпаление на белите дробове, заболявания на щитовидната жлеза е била счупена и др
 9. При продължително приемане на лекарства. Често алопеция – страничен резултат от въздействието на някои лекарства (противосудорожных лекарства, нейролептиков, цитостатиков, антидепресанти, β-адриноблокаторов). Друга причина за оплешивяване – лъчение и интоксикация (тежки метали, талий).
 10. Заболявания на скалпа от гъбични инфекции. Това може да бъде пърхот, белене, себорея (суха или мазна), трихофития, екзема, псориазис, фурункулез и други. Важното е не правете самолечение, а се обърнете към специалист, че да може да влоши ситуацията.
 11. Агресивно третиране на косата си. Това е и нестандартни оцветители и чести вълна, както и плойки, „утюжки“, сешоари и др. Често при това се срещат силна пърхот и косопад едновременно.
 12. Силен косопад при жените може да се диктува послеродовым период. По време на бременността е физиологично косата пада значително по-малко, отколкото преди нея. А ето след раждането падат всички косми, които е трябвало да паднат по-рано.

Достатъчно трудно е да се определи причината за оплешивяването самостоятелно, без помощ от специалисти, тъй като тук има значение не само външен признак, не само на външни показатели (тип хранене, физическо натоварване и други), но и вътрешното състояние, на състоянието на вътрешните органи, и моралното състояние.

Диагностика

След визуална проверка, трихолог ще ви насочи към анализи:

 • Общ анализ на кръвта;
 • Съдържание на хормони на щитовидната жлеза;
 • Съдържанието на полови естрогени и андрогени;
 • Трихограмма (изследване на плътността и състоянието на косата с помощта на камера);
 • Биохимичен анализ на кръвта (съдържание на микроелементи, маркери на работата на черния дроб и други органи).

При съмнение за заболяване от други области на медицината, ще насочи към съответните специалисти.

Лечение на косопад при жени

Причините за огромната загуба на коса Как да спрем загубата на коса? Ако причина за загубата на коса е лекарствена терапия, или наличието на дадено заболяване, след лечение на косопад при жените трябва да се извършва под наблюдение на специалист. В тези случаи за подобряване позволява да се постигне замяна на получен медикамент или започване на лечение разкрити болест.

Трябва да помним, че причината за възникването на това симптома може да бъде хормонален дисбаланс или нарушение на работата на червата, възпаление на вътрешните органи, слаба имунна система. Ето защо, с цел идентифициране на точната причина трябва да преминат през пълна проверка.

Умерената загуба на достатъчно просто да се лекува, ако се промени начина на живот, се хранят с натурални нерафинированными продукти, се приемат в комплекс от специални витамини и минерали, за намаляване на нивата на стрес. Едновременно ще изисква по-специални грижи за локонами, за да ги укрепи, за да помогне да се възстанови и да се спре процесът на оплешивяване.

Ако загубата на коса започва през пролетта, тогава най-очевидната причина е сезонен недостиг на витамин. В този случай се препоръчва да започнете да приемате витамини от загуба на коса, и задължително трябва да се пие курс витамини напълно да се изключи вероятността от рецидив.

Масаж

Може би ще ви може да ви препоръча да извършват масаж на главата. Наистина, тази процедура е добре за себе си работил. Масаж допринася за притока на кръв, подобрява кръвообращението и храненето на косата.

Препоръчително е да се направи масаж преди миене на главата и веднага след измиване. Провеждане на процедурата трябва да е не по-малко от 2-3 пъти в седмицата, а като цяло, колкото по-често, толкова по-добре.

Масаж с четка

За извършване на този вид масаж е подходящ четка, изработена от естествени материали (дърво, эбонит, гл). Процедурата започва с кръгови поглаживающих движения от износител на темето, челото и назад. По-нататък в същата последователност трябва да се направи зигзагообразные движение.

Аромамасаж

Тази процедура предвижда нанасяне на скалпа по няколко капки етерично масло (с подходящ масло от сусам, розмарин или черен пипер). Първо трябва да произвеждат втирающие кръгови движения от върха надолу, а след това – от точката на свързване на черепа с врата до челото си.

Рейтинг на витамини от косопад при жени

Ако изведнъж откриете, че вашата шевелюра значително изтънява, а на расческе остават косми, това говори за липса на витамини. Сред необходими за укрепване и борят със загубата на коса на витамини могат да се разграничат следните, които са най-ефективни:

 • Витамин C. Колкото и да е странно, основен източник на витамин С за руснаците – картофи. На второ място на почетната могат да разделят на такива продукти, като черно френско грозде, зеле, шипки. А ето в цитрусовите плодове, никога не е много.
 • Цинк. Можете да го откриете в ядките, зърнените култури и банани.
 • Калций. Те са богати на млечни продукти, ядки, жълтък, кисело зеле.
 • Витамини E и F. В големи количества има в растителните масла, зърнени, яйца и животински мазнини.
 • Желязо. Този елемент се съдържа в говеждото, ориза, черния дроб, гречке, касис.
 • Бета-каротинът, съдържащи се в тиква, орехи, моркови.

Опитайте се, така че организмът не изпитва недостиг във всички по-горе витамини, това ще помогне да се спре загубата на коса. Но не забравяйте, че съдържанието им трябва да е в норма, а дефицит или преизбыток ще доведе до отслабване на рошава коса.

По материал на сайта:

Видео: Причини за косопад

Споделете статията: Причините за огромната загуба на коса