Причинява силен косопад на главата момичета |

Повече от всичко на косата излезе с чесане, измиване на главата. По естествен начин, без намеса, се губи 10-20 косми. Най-честите причини за косопад при момичета

Шик на косата – това е достойнството на всяко момиче. Представителки на нежния пол изпитва силен стрес, когато те започват да падат. Причините за това са много и не се получава директно да се идентифицират и премахнат специфични. Момичета трябва да се справят с това явление, тъй като резултатите могат да бъдат катастрофални.

Каква загуба на коса се счита за норма

Всеки косъм расте 2-3 години, а след това живее в състояние на покой за около 3 месеца. По-нататък той излиза, а на нейно място пораства друга. Колко косми трябва да падат в един ден? Загуба на 45-150 парчета на ден, не се счита за патология. Брой зависи от раса, цвят на направления, време на годината. Повече от всичко на косата излезе с чесане, измиване на главата. По естествен начин, без намеса, се губи 10-20 косми. Научните изследвания: вземете в ръката си дебел кичур и издърпайте за нея. Ако дланите се оказа 5-10 косъма, вашето състояние в норма.

Кога трябва да започнете да се притеснявате

Ако експериментът показа прекомерната загуба на коса (в дланта остава повече от 10), на стойност трябва да бъде предпазлив. Когато косата е в големи количества остават върху възглавницата, расческе и падат клоками, това също трябва да стане за вас тревожно звоночком. Веднага си струва да се запишат с лекар, ако на върха на главата му са се появили плешиви области. Това понякога е признак на сериозни заболявания. Ранното лечение предотвратява непоправимо промени, ще помогне да се запази красива направления.

 

Възможни причини за

Не винаги може да бъде самостоятелно инсталиране, защо косата пада. Някои случаи изискват задълбочен преглед, други не водят до никакви действия. Най-честите причини за косопад при момичета:

  • Заболявания. Силно влияние върху състоянието направления патология на щитовидната жлеза: хипер – и хипотиреоидизъм. Нарушаване на работата на този орган може да настъпи при деца, юноши, възрастни. В такива случаи е необходимо компетентно лечение на пациента, за да се избегнат сериозни проблеми.
  • Сезонни промени. През пролетта и есента почти всеки организъм изпитва недостиг на витамини, поради което космените луковици омекват. През лятото на кичури страдат от ултравиолетови лъчи.
  • Слаб имунитет. Това е вторична причина, която възниква от първите два и още редица фактори. Най-доброто решение в този случай е да посетите вашия лекар, който ще схема на терапия.
  • Дисбаланс на хормоните. Период на бременност, след раждане, нарушение на работата на задстомашната жлеза, хипофизата, надбъбречната жлеза оказват неблагоприятно влияние върху състоянието на косата.
  • Неправилна грижа. Постоянното използване на сешоар, гладене, плойки, честото нанасяне на лак или гел, оцветяване направления, химическо завивка провокира дифузна загуба на коса (по цялата глава).
  • Липсата на желязо. Анемия – недруг красиви направления. Прекарайте общ анализ на кръвта, за да определи тази болест.

Списък на причините за загуба на коса при момичетата не са изчерпани. Не може веднага да се каже, че е причината за това явление при момичета с момичета, жени. Първите си стъпки – установяване на начина на живот: да се отървете от вредните навици, да седнем на една здравословна диета, да спортувате, да промени грижи за кичури. Няколко причини, които може да се изкорени от себе си, изискват по-подробно разглеждане.

Неправилно хранене

Косата не може правилно да расте без достатъчно количество протеин, тъй като се състоят най-вече от него. Недостигът в храната на животински и растителни протеини води до телогенному загуба направления – значително поредению рошава коса. Причината за това е забавен растеж на косата и голям брой волосин, намиращи се във фаза на покой. Старите кичури падат, а нови не успяват да расте. Много важни за здрава коса такива елементи като мед, желязо и селен. Строги диети, изобилието на мазни, пържени храни, се отразява негативно на външния вид на направления.

Причинява силен косопад на главата момичета |

Стрес

Ако забележите драстична промяна в състоянието на косата, може би причината е в прекомерно напрежение на нервната система. Стрес и депресия отрицателно влияние върху всички органи и системи, както направления страдат от първите. Екип от учени смята, че това се дължи на увреждане на клетъчната ДНК, които са отговорни за секрецията на пигмент на косата. Краткосрочни преживявания, не влияят върху кичура, а ето продължителен стрес, който е последван от безсъние, загуба на апетит и влошаване на здраве, има отрицателно въздействие върху косата.

Неправилна грижа

Дълги и къси кичура се нуждаят от подходящи грижи. Нормален процес – това пречистване по отношение на замърсяването, използването на подходящ шампоан и средства за стайлинг. Препоръчително е да не се сушат на главата сешоар и да не се злоупотребява термоустройствами (плойки, утюжки, щипки). Ако ги използвате, не забравяйте да нанасяте по кичури предпазни средства. Правилно мийте главата си, защото силното механично триене и развиване увеличава броя на загубените коси. Ако дълго време не се спазват горните правила, спаси направления ще бъде трудно.

Причинява силен косопад на главата момичета |

Хормонални нарушения

Често косата изкачване дължи на дисбаланс на хормоните в организма. Андрогенната алопеция при жените (местно оплешивяване от мъжки тип) се случва рядко, тъй като виновник е излишък на тестостерон. Смущения в работата на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и хипофизата също провокира появата на патологични процеси – частична загуба на коса. За да разкрие причината за това не е толкова просто, често е необходимо да се проведе комплексно изследване. Спиране на косопад при жените, причинено от хормонален нарушение, може само специалист.

Причинява силен косопад на главата момичета |

При какви болести пада косата момичета

Интензивна загуба на цели клоков на косата може да бъде симптом на различни заболявания. Себе си направя нищо, за да не влошат ситуацията. Заболявания, които провокират загуба на косата:

  1. Тежко отравяне. Натрупването на токсини в организма (тежки метали, химикали) води до унищожаване на космените луковици.
  2. Заболявания, причиняващи силна треска (възпаление на белите дробове, грип, коремен тиф, скарлатина). Космите започват да сечься и падат след 2-3 месеца, след появата на патология.
  3. Псориазис. Болестта не е основната причина за загуба на направления. По-скоро, стрес и патология на вътрешните органи, провокира това заболяване, повече влияят на състоянието на косата.
  4. Други заболявания: астма, смущения в работата на дебелото черво, на жлъчните пътища, воднянка, наличието на новообразувания и т.н.

Видео: косопад при сыроедении