Мелок за коса: препоръки, цвят, като се ползват

Професионален мелок за коса, ревюта на който е значително по-добре, струва много по-скъпо, но той е почти напълно безвреден, а и се радвате на тях ще бъде в състояние дори едно дете. Как да изберете мелок за оцветяване на къдрици?

Мелками за коса е боядисана пастел, която има специален състав, окрашивающая къдрици във всеки цвят. Този продукт ще бъде особено интересен момичета, които се стремят непрекъснато да променят външния си вид и същевременно не искат да боядисват косата радикално. За някакви си половин час можете да превърнете своята шевелюру в ярък калейдоскоп от различни нюанси, а на следващия ден да се яви пред всички, с естествен цвят на косата.

Какво е пастели за коса? Те представляват определен вид цветен пастели, която се различава по-малко удобен начин за нанасяне и по-ниски разходи. При работа с подобни мелками често се замърсяват ръце, затова по-добре е да се ползват ръкавици или да се носят на ръце найлонова торба.

Мелок за коса: препоръки, цвят, като се ползват

Стилисти препоръчват на момичетата-обладательницам тъмен цвят на косата използвате пастели-сянка, тъй като те ще се дават на по-ярък цвят.

От какво се състоят пастели?

Това са пастелите за коса може да бъде два вида: състоящ се от маслени пастели-сенки или от сухи пастели. Сухи пастели са произведени чрез пресоване на оцветяване пигмент, а в маслена пастел в процеса на производство се добавят минерални (ленено семе) масло.

Качествени продукти в гамата е защитен комплекс за коса, който ще омекоти и подхрани косата. Това ще сведе до минимум и без това малка вреда от оцветяването.

Пастели-сянка превъзхождат сухи в лекотата на нанасяне, но значително губят в цветова гама и цена. Пастели-сенки се продават на цена от 5 долара за един цвят. Те по-лесно се нанася върху къдрици за сметка на текстури. Комплект от 6 сухи пастели средно може да се купи за 300-14 USD. Ако искате да ги купите поотделно, а след това плащат по 60-3 USD.

Мелок за коса: препоръки, цвят, като се ползват

Цената пастели за коса, зависи от броя на цветовете в комплекта. Малка палитра ще ви струва от порядъка на 400-20 USD. Професионален мелок за коса, ревюта на който е значително по-добре, струва много по-скъпо, но той е почти напълно безвреден, а и се радвате на тях ще бъде в състояние дори едно дете.

Как да изберете мелок за оцветяване на къдрици?

В съвременния пазар На средства за грижа за косата варианти пастели за коса, в голямо разнообразие. Как те се различават? Структура, състав и цветния спектър.

Състав пастели

Състав пастели за коса може коренно различно. Така че, ако къдрици, чуплива и суха, по-добре да вземем обогатени продукт, а кичура се справят средства, които омекотяват косата. Силни и здрави къдрици можете да рисувате, без угризение на съвестта на всички мелками, дори ако в състава им няма полезни добавки.

За да вредата от боядисване на коса е минимална, по-добре боядисване на косата средства на известни марки. Например, за закупуване на тебешири за коса Hot ‘ Huez. При това, опитайте се да изберете продукти с полезни добавки: витамини, минерали и други съставки, които допринасят за възстановяване на къдрици.

Мелок за коса: препоръки, цвят, като се ползват

Текстура

Ние вече споменахме, че според вида на нанасяне пастели са мазни и сухи. Сухи пастели представляват цветни моливи, а мастните – малки кутийки с пигмента, който по консистенция напомня на кремообразные сянка. Мастни средства е значително по-удобен за използване, а не сухи, тъй като те не се нуждаят от намокряне направления, преди да се приложи цвят. Те продължават да не е толкова дълго, колкото е суха, и по стойност те са значително по-скъпи.

Цветова гама

Асортимент от пастели за коса е голям и разнообразен. Всяко момиче ще бъде в състояние да вземете за себе си, за оптимален цвят. Уверени в себе си млади момичета избират ярки и наситени цветове, а една дама по-възрастните предпочитат стандартни нюанси.

Така че, тебешири за коса: как да се ползват различни цветове?

Шатенки могат да облекчи шевелюру с помощта на златни и бели пастели, както за блондинки, препоръчват мел черен или сив тон.

Пастели за коса: как да се ползват?

Така че, сте избрали оптималния вариант за себе си боя. Но ето един въпрос: как се боядисват косата малкия?

Пастел се нанася върху чиста коса, които в този ден, все още не са се докоснали климатик. Накиньте на раменете ненужно стара кърпа, за да не развалят дрешки и леко намокрете косата. Тази процедура ще облекчи нанасяне на цвят. След това трябва да я огъвате направление в турникет и притежават фини отгоре надолу. Готово! Можете да изсъхнат направления на сешоар и се поръсва с лак, не расчесывая къдрици!

Мелок за коса: препоръки, цвят, като се ползват

Пастели за коса на косата: колко те се държат?

Както показва практиката, боядисани пастел направления „държат“ цвят за около 1-2 дни. Въпреки това специалистите не препоръчват носенето на такава прическа по-дълго от 8 часа, тъй като това е много силно изсушава косата, особено ако се ползват утюжком или лак.

Пастели за коса: какви са предимствата?

Мелок за коса, ревюта на потребителите на които в повечето положителни, има следните предимства:

  • той е нетоксичен и не уврежда структурата на косъма;
  • позволява драстично да промени външния си вид само за няколко минути;
  • отмиват за 1-2 измиване на главата;
  • лесен за използване;
  • разполага с богата цветова палитра.

Как да се измие?

Специалистите препоръчват да се измие пастели за коса обикновен шампоан. Ако усърдно пяна боядисани къдрици, а след това да се измие, цвят 1-2 измиване.

Ако имате руса коса и е в процес на нанасяне на пигмент вие смачивали направления, пастели за оцветяване на косата не могат да се почисти с косата веднага. Не се обезкуражавайте! Пигмент не остава в структурата на косата завинаги! Пастел ще се измие 2-3 дни.

След като сте се измива от косата боя, използвайте маска или балсам, който увлажнит шевелюру, че тя не иссушилась. За да проверите маслинова маска.

Какво още е важно да се знае?

  1. Специалистите препоръчват да се измие пастел, преди да ляжете да спи, тъй като косата може петно на леглото.
  2. Пастели за косата, цветове, които са изключително разнообразни, трябва да се избере в зависимост от естествен цвят на къдрици.
  3. Кестенява, черна и кафява нишка е по-добре да се боядисват в ярки тюркоазени, лилави, зелени и лилави нюанси.
  4. Светли кичура ще червено, розово и лилаво цветове.
  5. По-добре избягвайте да правите пастели за коса със собствените си ръце, ако не искате да направите шевелюру вяла и скучна.

Мел за коса: препоръки

Мнения на момичета за експериментите с боя кудрей по този начин са предимно положителни. Нова тенденция – да се използват мелок за коса. Отзиви на модата казват, че боядисването на косата по този начин е изключително лесно и не затратно. Креди лесно се отмива и не вредят на косата, ако ги използвате в тази мярка, според приложената инструкция. Бърза смяна на имиджа – това е мелок за коса!Коментари могат да бъдат и отрицателни, така и на няколко места могат да се срещнат мнения на момичета за това, че ако е придобит пастели за коса, а не прочетете инструкциите, са ги използвали, а след това през две седмици дневна на боядисване на косата, се оказаха силно пересушенными. В такъв случай са необходими вече лечебни процедури локонам. Още момичета отбелязват, че боята зацапва дрехите, поэтомуне слагат бели тениски. Но, както виждате, ако спазват правилата, описани по-горе, косата ви ще бъдат живи и здрави!