Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Много жени и момичета винаги се опитват да изглеждат безупречно, така че често се прибягва до боядисване на косата. Благодарение на специалната расческе за мелирования сте пропуснали, какво е просиживать часовник за изпълнението на любим за оцветяване.

Много жени и момичета винаги се опитват да изглеждат безупречно, така че често се прибягва до боядисване на косата . Почитательницы популярния оцветяване направления, които са доста отегчени от салонные процедури, предпочитат да прекарват мелирование в домашни условия . Но как да се направи боядисване бързо и правилно, за да изберете малки кичури? Благодарение на специалната расческе за мелирования сте пропуснали, какво е просиживать часовник за изпълнението на любим за оцветяване.

Плюсове и минуси на мелирования расческами

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце Сред достойнствата на расчесок може да бъде идентифициран:

 • равномерно отделяне на кичури;
 • удобство при изпълнението на техника;
 • намаляване на времето процедури;
 • постигането на ефект размытого цвят, което е от значение за отделните техник неприемливо контрасти (с помощта на лопатка и страйпера);
 • възможност за изпълнение прикорневое мелирование и точно копие на предишния тираж, което е важно за подкрашивания на косата;
 • ниска цена на инструмента.

Недостатъци:

 • всеки конкретен инструмент, с изключение на гребени с кръстопът, не е универсално средство за мелирования (например, страйпером може да прокрасить само прикорневую част);
 • не винаги се подбират необходимата дебелина направления;
 • някои начинаещи трудно да се оправи в принцип на работа на устройството (въпреки, че в интернет има много видео, снимки и подробни указания по този въпрос).

Цена

Цените на гребени зависи от марката и страната производител. Ако имате нужда от евтин вариант, може да придобие китайски гребен за 2 USD. Но ако искате всичко да е перфектно, след това специалистите препоръчват да расческами италиански, произведени от фирма MechesComb, цените на които започват от 10 USD.

Мелирование гребен в домашни условия

С помощта на гребен може сами да се образуват петна прядок, не по-лошо, отколкото в именитом салон. Важното е да се знае, коя техника ще има голям обжалване повече и какъв инструмент ще отговарят за нейното изпълнение.

Класически гребен за подбор направления

Стандартна гребен за избор на прядок има остър край. При използването му може лесно:

 • отделят един слой от друг;
 • пройдясь зигзагом, изберете малки прядки, които ще бъдат разположени един от друг на същото разстояние;
 • съберете всички прядки на косата;
 • да се разделят както дебели, така и тънки прядки.

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Гребен с малки куки

Тя смътно приличаше на стандартна четка за коса, но си зъбите от двете страни разполагат с извити нагоре ръбове, нещо приличат на куки. Съществуват различни варианти на подобни инструменти, които се определят на първо място разстояние между зъбите: за подбор на малки, средни и широки прядок. Има гребени, чрез които могат да се изберат и дебели и тънки къдрици.

Как да използвате гребен за мелирования? Техника на подбор прядок е доста проста:

 1. Расчесываются къдрици.
 2. Взима се част от косата, в които се инжектират гребен.
 3. Инструмент започвам малко настрана, за да прядки остана в куките.
 4. Леко повдигнете къдря.
 5. Извършват подхват избраните направления на средния пръст, а след това внимателно изпратиха ги в алуминиево фолио и промазывают боя.

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Интересен момент: в света салонной индустрия също използва четка за коса триъгълник, който представлява геометрична фигура със страни, усеянными зъби в два реда.

Гребен "заборчик"

Изглежда миди сен жак на по-горните по-дебели зъбите са разделени на малко деколте, напомня на кремъл ограда, а долните — има леко разстояние между себе си. Според коментарите на потребителите подобна гребен е най-добрия вариант, ако едно момиче прави оцветяване на себе си.

Техника на подбор прядок:

 1. Изберете кичур коса.
 2. Въведете в него инструмент (отдолу-нагоре) под най-корен.
 3. Дръпнете навийте малко по-надолу. Сега можете да видите, той е разделен на две части. Прекарайте средния пръст между слоевете.
 4. Съберете върха и сложете я върху алуминиево фолио.
 5. Promazhte направления варени осветлителем и увийте ги в алуминиево фолио.

Професионални майстори не обичат да използват такова устройство за мелирования, защото те имат добра цака в подбора направления с помощта на обикновен гребени с остър край. А ето и жените, които извършват боядисване на себе си просто във възторг от „заборчика“.

За изпълнението на открито мелирования и професионалисти, и аматьори предпочитат да използват няколко вида расчесок, най-популярните от които действат — гребен-на плешката и страйпер.

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Гребло за мелирования

За изпълнение на картината в стил меланж , мажимеш , шатуш , венециански и калифорнийския мелирования , което предполага активиране цвят на открито, използва специално приспособление — четка за коса-клуба.

Оцветяване състав се нанася върху самата четка, а след това прекарват инструмент от горе до долу, едновременно добавяне на боя. На изхода чака малките прокрашенные направления.

Това чудо на устройството е много подобен на лъжичка, на които се берат горски плодове. То има редки зъбите, наклонена кръстопът появи. Заслужава тела съвсем не е скъпо — около 2 USD. Цената на продукта зависи от материалите за производство, ширина на ножовете, конкретна марка.

Техниката на работа с лопата:

 1. Срешете цялата шевелюру.
 2. Съберете отделен слой и изберете желаното количество коса, което приблизително съответства на ширината на плешките.
 3. Поставете се гърча в инструмент при корен зона. Заключете.
 4. Нанесете оцветител върху самата лопатката и започват да се движат в посока надолу. Добавяйте оцветяване състав в процеса на движение. Опитайте се да лопатката вертикално, като направи малка вдлъбнатина от корените.
 5. След като достигне върха, спокойно можете да пропуснете прокрашенные прядки върху слой от останалата част на косата.
 6. По този начин се боядиса цялата шевелюра.

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Важно! Оцветяване на косата винаги трябва да започнете от тила, тъй като там кичура по-твърди и по-малко податливи на осветлению.

Страйпер

От една страна тази гребен има редовни зъбите, а от друга — специална лопатката с пустотами, в която са вписани боя. Стойност, както и по-ранните варианти, съвсем не е скъпо — 2 USD.

Подходяща само за коса със средна дължина и къси кичура коса. Просто е незаменим при подкрашивании отросших корените, тъй като позволява точно възпроизвеждане на предишния вариант на оцветяване.

Как работи:

 1. Прочешите направления.
 2. Нанесете оцветител върху една от страните на плешките.
 3. Бързо прочешите къдря страйпером, като завъртите устройството зъби надолу.
 4. Сложете още една прядку отгоре и се справят с нея по същия начин.

Използвате страйпер повторно за една и съща нишка е недопустимо, в противен случай ще получите не мелирование, неясни петна.

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце

Подготовка преди употреба на инструмент

Важно е да се спазват стандартните правила, които ще позволят най-добрият начин да прекара осветление на къдрици.

Обърнете се към следните препоръки:

 • добре прочешите цялата шевелюру, че няма заплитане и заплитане на косата;
 • нанасяйте състава на мръсни главата си (това се прави, за да се минимизира въздействието на оксигента);
 • използвайте пелерину, за да предпазите дрехите си и раменете;
 • свържете изсветлител с боя в съотношение 1 към 1;
 • подгответе специален шампоан от серията „За мелированных коса“, а също и балсам-омекотители.

Съвет. Ако ви предстои да се проведе цялостен мелирование 40% на главата, тогава по-добре да се възползват от помощта на майка или приятелка, защото кичури в задната част на главата е много трудно да изберете или прокрасить специален гребен себе си.

Най-добрите марки на инструменти

Гребен за мелирования: рамо, страйпер, милировка с помощта на гребен в дома на себе си, как да се ползват, видео, снимки, цена, как да се направи със собствените си ръце Професионални майстори и обикновените потребители предпочитат следните марки:

 1. Експерт модел от L ‘ Oreal Preference, която включва попълване на триетажни на зъбите боя. Лесно движение на ръката с помощта на гребен се извършва на растежа на косата, на изхода се получава деликатна боядисване, подчертавайки дълбочина прически. Подробности за боя за мелирования от L ‘ oreal Preference ще намерите при нас на място.
 2. Известен немски марка Dewal е много популярен сред жените, които предпочитат мелироваться дома. На руския пазар се справям заборчатая гребен с остър край. Също така, производителят предлага специална силиконовата шапка, за издърпване прядок на една кука.
 3. Белгийската гребен-на плешката на Mariela — доста здрав и надежден инструмент за мелирования.
 4. Марка Eurostil , родом от Испания, пуска множество страйперы, най-подходящ за прокрашивания корените.
 5. Известен в света на фризьорски салон индустрия производител на Harizma ще зарадва потребителя найлон гребен от типа „заборчика“ с 3 страни скилидки.

Трябва да се отбележи, че всички предложени варианти са доста икономични. Затова всяка жена в домашни условия може с лекота да започнете да експериментирате.

По този начин, не съществува единен инструмент, с помощта на който може да изпълни всякакви възможности мелирования. Но ако са конкретно идентифицирани с техника, могат да бъдат закупени на определени уреди, които значително намаляване на времето, прекарано в изпълнение на процедури.

Полезни видео

Гребен за мелирования.

Работа с гребен за мелирования.