Пърхот и косопад-причини и лечение на заболяването

Това е неприятно явление както пърхот могат да бъдат придружени от косопад. Причината за това явление могат да бъдат различни фактори. Появата на бели трохи на раменете и куп заснети с гребени за коса е.

Появата на бели трохи на раменете и куп заснети с гребени за коса не е нищо друго, освен проблеми с кореновата система и кожата на главата. Косата, кожата и ноктите винаги са били считани за признак на здраве, защото именно те са първите, които сигнала на човек за проблем в организма. И ако вече се появи пърхот и започна да пада косата, а след това към този проблем трябва да се вземат с цялата си сериозност.

Защо косата пада и се появява пърхот

За да започнете да се справят с проблема, е необходимо да се определи защо започна пърхот и косопад. В зависимост от това ще стане ясно какви средства е най-добре да се използва при решаването на проблема. Така че, косата може да пада по следните причини:

 1. хормонални корекция, характерни повече за женското тяло;
 2. наследственост, характерна за мъжете;
 3. прием на силни лекарства;
 4. стрес, депресия;
 5. агресивно въздействие върху косата (боядисване, химическо завивка, подравняване утюжком);
 6. сезонни промени;
 7. неправилното хранене, липсата на витамини и микроелементи;
 8. нарушение на кръвообращението в кожата на главата.

Изброените по-горе причини могат да доведат до частична загуба на коса, така и да доведе до пълна плешивост. Въпреки това, в началния етап да се справят с проблем, загуба на доста лесно, ако навреме, за да определи основната причина за загубата им .

Що се отнася до появата на пърхот, тук водеща роля сред причините за играят на гъбични заболявания и сухота на кожата, причинена от различни фактори.

Лечение на косопад и пърхот

Първото нещо, което трябва да направите при поява на пърхот и косопад – смяна на препарат за почистване. Това е напълно възможно, че това е опасно заболяване, а само алергия към шампоан. Ако след смяна на шампоан за коса продължават да падат, а частици от пърхот все още непристойни се появяват на косата и дрехите, трябва да бие тревога и да се потърси квалифицирана помощ.

Тестове за диагностика на заболяването

Като се обърнах в клиниката, лекаря на първо място ще назначи редица анализи, за да се прецени общото състояние на организма и да видите причините на пърхот и алопеция. Сред тези анализи най-често срещани са:

 • общ анализ на кръвта;
 • биохимичен анализ на кръвта;
 • анализ на присъствието на серумните нива на желязо;
 • анализ на полови хормони и хормони на щитовидната жлеза;
 • трихограмма;
 • анализ на гъбични поражения на кожата на главата.

След като бъдат получени резултатите от анализите, и лекарят ще определи причината на проблема, той може да започне лечение и да назначи ефективно средство срещу пърхот и косопад.

Витамин с-минерални комплекси за растеж на косата

Ако проблем с косата и перхотью причинена от недостатък на полезни вещества – витамини и минерали – в този случай най-лесният начин за решаване на проблема това е добавянето на организма необходимите компоненти.

Приема витамин с-минерални комплекси, се препоръчва в продължение на два месеца, след което за четири месеца се прави почивка. При положително въздействие върху организма резултатът е видим веднага – пърхот спряха да се появяват, а космите ще станат по-здрави и еластични.

Имайте предвид, че по-общо косата се нуждаят от витамини А, е, група В, цинк, селене, sulphur, магнезий, йод, калций и никотинова киселина.

Тези лекарства могат да бъдат закупени поотделно, но най-добре да вземат комплексни лекарства, което включва и други допълнителни активни вещества, полезни за организма. Сред най-ефективните лекарства за коса имайте предвид Виташарм, Эвисент, Фитовал и Перфектил.

Пърхот и косопад-причини и лечение на заболяването

Виташарм

Лекарства срещу пърхот и за растеж на косата

Доста отдавна в аптечната мрежа се продава средство Сульсена. Това лечебно средство перфектно премахва пърхот и провокира усилва растежа на косата. Активна съставка – дисулфид като селен, който подобрява състоянието на кожната покривка на главата. За ефективно лечение е необходимо да се ползват паста два пъти в седмицата в продължение на три месеца. След като проблемът е коригиран, Сульсеной могат да се ползват профилактично един път в седмицата, а след това – веднъж месечно. След лечение Сульсеной може да се ползва крем Стимулин.

Пърхот и косопад-причини и лечение на заболяването

Сульсена

Обикновено при повечето пациенти средство не предизвиква странични реакции, но понякога могат да се появят алергични прояви. В такъв случай трябва да смените лекарството.

Още едно ефикасно средство – сярна миро. Тя има противопаразитарным и антисептичен ефект и добре се справя с себореей и перхотью. Използва сярна мехлем чрез втриване в кожата на главата. След пет минути на действие мазила я отмие. Курс на лечение – за една седмица, след което за един ден се прави почивка.

Ако има отрицателна реакция на сярна мехлем, може да го замени серно-салицилова или серно-дегтярной мехлем, които имат по-мек ефект .

Противомикотические лекарства

Ако заболяването провоцированы действието на плесен, е необходимо въздействие на специализирани средства. По-лесно само да се прилагат противогъбични шампоани срещу пърхот . Сред такива шампоани ефективни са Кето-плюс, Микозорал, Низорал, Себозол, Перхотал. Тези шампоани измиването на главата три пъти седмично в продължение на два месеца, след което се наблюдават ефекта от лечебни средства.

Пърхот и косопад-причини и лечение на заболяването

Микозорал

Народни средства за защита

Народни средства за защита от пърхот и косопад и да донесе добър резултат.

Можете да се възползвате от лук маска на базата на репейного масло, водочной тинктура secundiflora, тинктура от червен пипер на алкохол, отвара от тръстика корен, сок от алое. Подробни рецепти на тези средства е възможно да се вземе в сайтове, посветени на методите на народната медицина.

За да се отървете от косопад и пърхот, трябва не само да се възползват от една от посочените по-горе средства, но и да се обърне внимание на вредните навици – пиенето на алкохол и табакокурение. Тези фактори също влияят на състоянието на кожата на главата и косата.