Ефект выгоревших на косата – какви бои и техники на оцветяване дават такъв резултат

Боядисване с ефект на выгоревших на косата, не е просто така в продължение на вече повече от 10 години се радва на огромна популярност. Тези техники имат редица предимства в сравнение с други видове боядисване

Нашите майки выгоревшие на слънце краищата на косата тонировали, тъй като се е смятало, че те изглеждат много помия. Но сега, когато на мода като път непостоянен техника на оцветяване, за да се постигне такъв ефект изкуствен начин се опитват от много жени. Те дори са готови да платят за това са доста пари, въпреки че сымитировать слънчев целувка на косата е достатъчно просто в домашни условия.

Плюсове

Боядисване с ефект на выгоревших на косата, не е просто така в продължение на вече повече от 10 години се радва на огромна популярност. Тези техники имат редица предимства в сравнение с други видове боядисване:

Ефект выгоревших на косата може да се регулира по интензивност. Ако просто се облекчи прядки, той ще бъде по-забележима. А ако ги затонировать след обезцветяване, на шевелюре ще останат само леки светли отблясъци.

Минуси

Но има и такива процедури и минуси. И най-важното от тях е самият процес на изясняване. Какъвто и да е начин то не е направено – шевелюра страда винаги.

Отпечатване естествен или изкуствен пигмент е невъзможно, не разрыхлив най-горния защитен слой на покриване на косата кератиновых, изм. Така че – шевелюра след като покрасок изисква внимателни грижи и интензивно възстановяване.

За да се постигне красив ефект выгоревших на косата, е необходимо да работят много внимателно. Опитни майстори създават плавни преходи, да знаят тайните на професионално боядисване и притежава техника стрии боя. Струва тази работа е скъпо и по-дълги косите си по време понякога отнема до 3-4 часа. Да и в домашни условия да се получи добър резултат е възможно, само като работим чисто и качествено.

Начини за боядисване

За получаване на красив ефект выгоревших на косата, има няколко начина. Това можете да направите в професионален салон или у дома сам. Естествено, резултатът ще бъде различен, тъй като не притежава определени техники, е трудно да се постигне меки преходи и абсолютна натуральности.

Професионален

В действителност, всички начини на боядисване с ефект на выгоревших коса се появи от класически мелирования и предполагат осветление на избраните направления по цялата дължина или само в долната част.

За тъмни и светли косми има различни техники. А ето и направи такова оцветяване на червена и черна коса, специалистите не препоръчват. Главата брюнетка изглежда след него полинявшей, а на червената шевелюре се появява грозно страхливост, да се отървете от която е почти невъзможно.

В салона ще могат да предложат на една от следните техники за боядисване:

  1. Ефект выгоревших на косата – какви бои и техники на оцветяване дават такъв резултатКалифорния мелирование. Пуснато на руса и кестенява коса (естествени или боядисани устойчиви бои). Представлява осветлението на 2-4 тона подредени в шахматна дъска модел прядок. Боя се нанася ароматно вертикални движения с увеличаване на интензивността на цвета на кончикам. С помощта на тази техника блондинка може да стане още по-светла.
  2. Шатуш. Техника, предназначени за получаване на выгоревших направления на тъмна основа. От калифорнийския мелирования се различава по това, че прядки предварително начесывают, за да не е рязкото преминаване от светло към по-тъмен оттенку. В салони за шатуш обикновено се използва 2-3 близки тонове на една направления: най-тъмно е в корените, а по-светъл – на една ръка.
  3. Венецианское мелирование. Разновидност на техниката шатуш, след което направления задължително тонируются в червеникаво или златни нюанси. Това ви позволява да получите най-красивата игра на цветове, която прави прическата е много стилен и изискан. Особено впечатляващо изглежда такова оцветяване на кестени и тъмно русых косата. Но тониране трябва да се изпълнява редовно.

В цената на всички тези процедури около едни и същи, но цената зависи от дължината и гъстотата на косата.

На много кратки тези уреди не изглеждат толкова ефектно като на средни и дълги – няма достатъчно място за създаване на плавни преходи. Макар че, ако на прическа има дълги участъци: тилната зона или бретон, то тогава може да се изпълни зональное мелирование, което също изглежда оригинално и стилно.

Домашни

В домашни условия се облекчи отделни направления на възможно с помощта на разреден на половина с вода, водороден прекис или лимонов сок. Ги нанася върху избраните прядки обикновена четка за боя, а след това в продължение на 15 минути се сушат косата си със сешоар или седнете на открито слънце. Разбира се изгори силно за една процедура шевелюра не може да се справи, но ако го повтори няколко пъти с почивка от 7-10 дни, ефектът ще бъде забележителен.

Ефект выгоревших на косата – какви бои и техники на оцветяване дават такъв резултат Получите желания резултат най-малко веднъж на естествена или боядисана коса може оригинален начин, с помощта на познатата на всички косичку колосок. Но преди да започнете процедурата се уверете, че сте собственик на техника да я плетене. Сега в Интернет е лесно да се намерят снимки и дори видео с описание на този процес.

Също така е необходимо предварително да се готви на боя или осветляющий състав. При това обективно да оцените състоянието на рошава коса: по-тънки и по-слаби къдрици, толкова по-малко трябва да бъде концентрация оксидант. Косата един ден преди процедурата по-добре да не се мият, за да кожна мазнина защитава ги от силни повреди.

Технически процес изглежда така:

  • заплетаем косата в колосок, опитвайки се да заснемат на максимално тънки прядки;
  • парцел с боя по реда на плетене, в горната част на главата отстъпи не по-малко от 3 см от корените;
  • издържа течение на времето, расплетаем колосок и старателно измийте главата.

Това е толкова лесно и просто може да се получи красив ефект на слънчеви отблясъци в средни и дълги косите си. Къса трябва да е добре начесать, а след това с ръце се образуват снопове, върховете на които прокрасить в по-светъл цвят. Характерната прическа ще оживее и ще искрят с нови цветове.

Още една оригинална новост е гел за деликатната изсветляване на косата, който работи под действието на топлина и uv. Може просто да се нанесе върху гребен с редки зъби, а след това рови им шевелюру и да замине выгорать на слънце или да използвате сешоар. Концентрацията на гела е достатъчно слаба, за да не се увреди косата ви, а само ги облекчи за няколко тонове. Но работи средство само на естествена шевелюре. Според коментарите на потребителите косата след него остават меки, лъскави и еластични.

Грижа за шевелюрой

В рамките на първите две седмици след всяко боядисване с осветление отношение към косата трябва да бъде възможно най бережным.

В идеалния случай в този период си струва да се откажат напълно от горещите укладок и свеждане до минимум на сушене със сешоар. Променен цвят на косата и така дехидратирани и всяко термовоздействие в период на възстановяване, за тях е просто вредно.

Също така трябва да се осигури шевелюре допълнителни грижи:

За да осветленные направления не желтели, желателно е 2-3 пъти в месеца тонировать silver шампоан или оттеночным балсам. Също така е Полезно 1-2 пъти в месеца правя пилинг на главата професионални средства или приготвени по народни рецепти маски.

Автор на статията: Анна Александрова

Отзиви, коментари и дискусии