Оцветяване на коса при бременност — мнение на лекарите и най-безопасните методи за смяна на цветовете

Оцветяване на коса при бременност: възможен вредата от боядисване, мнението на лекарите. Повечето от жените са свикнали да се грижат за външния си вид, а специално внимание често се дава прекрасен локонам.

Повечето от жените са свикнали да се грижат за външния си вид, а специално внимание често се дава прекрасен локонам. Подстригване, стайлинг, промяна на цвета и експерименти с тях са неразделна част от живота на момичетата. Но един ден идва период на бременността, което налага по отношение на бъдещата майка много ограничения в храната, развлечения и дори свикнали да се грижите за себе си. Но означава ли това, че след 9 месеца трябва да се държат гладни и с отросшими корени? Възможно ли е боядисване на коса по време на бременност?

Промени в организма, които настъпват по време на бременност

Оцветяване на коса при бременност — мнение на лекарите и най-безопасните методи за смяна на цветовете Състоянието на бременност се променя работата на органи и системи на организма, но първо се случи на промяна в хормоналния фон. А именно балансът на естроген и прогестерон, директно се отразява на състоянието на косата. Връзката може да се проследи по триместрам.

 1. През първия триместър се случват най-силните промени в организма, поради хормоналната разтърсване. Освен това често явление, като токсикоз, силно проявление на които значително намалява потокът на много микроелементи и витамини. Това води до влошаване на състоянието на главата на косата на бъдещата майка завършва направления стават сухи, на корените, напротив, се отделя повече себум мазнини, самите къдрици усойни и блеклые.
 2. През второто тримесечие най-често общото благосъстояние на бъдещата майка се нормализира , тя се чувства по-добре, храната става по-пълноценна. Всичко това положително се отразява и на косата си. Освен това, в този период се увеличава производство на прогестерон, поради което те почти престават да падат.
 3. На третия триместър на собствения изложени на подобен на втория. Ако всичко протича добре, една жена с малко стрес и се храни пълноценно, това е повлияло и на шевелюре. До този момент от много време значително да расте на дължина си къдрици.

Вредата от петна по време на бременност

Много „посъветвани“ да се откажат от тази процедура, на 9 месеца, позовавайки се на различни причини. Преди вземане на решение трябва да се решат кои от препоръките са под земята, и кои — не.

 1. Основната причина да се откаже от оцветяване в този период, смятат химичен състав на боята и я възможно проникване на плода. В този момент такива случаи не е фиксиран. Голяма част от препоръките „да се откаже от нещо“ е подстраховкой.Но в повечето случаи майките винаги се притесняват, все пак, не е излишно да се обграждат с естествени составами. В случай на прилагане на багрилни вещества, обикновено забраняват да правя това през първия триместър, в критичния период отметки на всички системи на организма на плода.
 2. Негативен фактор е и изпаряване на амоняк от оцветяване на състава, така че е препоръчително да използвате безаммиачный коса. Ако изразена реакция към миризми не, все пак трябва да се извършва оцветяване на добре проветриво място.
 3. Цвят при боядисване може да се окаже не такъв, какъвто го очакват , поради промени в хормоналния фон: неочакван оттенък, косата могат да бъдат боядисани от привеждане в съответствие на петна.
 4. Често в този период са заточени алергични реакции, които могат да възникнат дори в обичайното оцветяване състав.

Мнение на лекарите

Оцветяване на коса при бременност — мнение на лекарите и най-безопасните методи за смяна на цветовете Никакъв ясен отговор на въпроса „е вредно или не“, от страна на медици да не се дава. Всеки от тях има лично мнение по този въпрос, а всички, защото,, че научните изследвания като такива не се провеждат, а и едва ли тя ще може да се докаже, че вредата е дошъл именно от боядисване.

Ако се разгледа възможността за попадане в организма на плода на токсични вещества от боя, след това не е наука истински. Въпреки това повечето лекари се опитват да се осигури здравето на майката и бъдещото бебе.

Внимание! Лекарите препоръчват да прехвърлите смяна на имиджа след 16 седмици, когато плацентата, която е бариера закрилата на детето, се формира.

Безопасни методи на смяна на цвета на косата

В случай, че от боя невъзможно да се откаже, трябва да изберат най-простите варианти, които в момента са достатъчно. За този отличен подходящи са естествени оцветители, например отвара от лайка или кора от дъб, басма и къна.

И безопасни са различни оттеночные шампоани и балсами. Разбира се, повечето от тях няма да даде трайно резултата, или кардинал смяна на имиджа, но подкрепят шевелюру в добре поддържана формата ще ви помогнат.

Ако се разгледа резултатът най-често срещаните в естествени оцветители, може да се отбележи техните характеристики:

Предимство на тези бои, наред с други неща, ще лечебно въздействие върху структурата на къдрици. Недостатък същото може да се нарече известно неудобство при употреба.

Всеки от съставки се приготвя по различни начини:

 • лимонов сок се смесва с вода в съотношение 1:1;
 • басма и къна размешиваются вода, а също така могат да се смесват помежду си в различни части;
 • останалите се използват под формата на отвари, които се изплаква шевелюру и не се измива от тях.

Също така, има органични бои, които повече от 95% са съставени от натурални съставки. Но този начин не е евтин и се прилага само от професионални майстори.

Съвет. Най-щадящими има и такива процедури, като балаяж, мелирование и колорирование, омбре, шатуш. При този метод се промени имиджа не са корени, което означава невъзможност за проникване на различни вредни вещества от боя.

Полезни съвети

За да се сведе до минимум възможните проблеми със здравето и да остане спокойна, трябва да се спазват прости правила за боядисване на коса бъдещи майки.

 1. При необходимост от провеждане на тази процедура, я снасят до втория или третия триместър.
 2. Често излагане на багрилни форми е нежелателно, така че тази процедура се извършва не по-често от веднъж на 3 месеца. За да не се притеснявате за плевене растеж на корените, по-добре е да изберете цвят, който максимално близки до натуральному.
 3. Да бъдеш в състояние без риск могат да се използват съхраняващи средства: оттеночные шампоани, органични съединения, някои от най-популярните видове оцветяване.
 4. Преди влиянието на боята трябва да се направи тест за алергии.
 5. Най-добре се извършва процедура от професионалист, който ще може да вземете най-съхраняващи боя без амоняк и изразена миризма.
 6. Да Не се използва в този период блондоран.

На първо място една жена трябва да мисли за здравето на детето. „Подозрителни“ процедура винаги може да се направи малко по-късно или се избере по-безопасен начин. Особено като се има предвид, че такива възможности сега са в изобилие.

Полезни видео

Възможно ли е за бременни, за боядисване на косата.

Оцветяване при бременност.