Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Оцветяване на косата отдавна е престанало да бъде изключително салонной процедура, хиляди жени ежедневно прекарват магически прераждането в домашни условия.

Оцветяване на косата отдавна е престанало да бъде изключително салонной процедура, хиляди жени ежедневно прекарват магически прераждането в домашни условия. Пътят към идеалното цвят и привлекательному предвид на косата дълга и терниста, изисква знания, това са правилата боядисване на косата у дома и тънкостите за избор на цвят.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Преди да оцветите косата си в домашни условия, обърнете внимание на добре проветриво място

За домакинството красителях и професионални средства

С какво започва промяна на цвета? Разбира се, с избор на боя. Ако не сте силни в колористике и изкуството на фризьорството, най-вероятно вашият избор ще падне върху домакинствата оцветители, които мирно и чинно подредени в редица на рафта супермаркет.

В тези средства са вече установени пропорции на компонентите, всичко, което ви е необходимо – ясна следване на инструкции и никаква инициатива и вуду.

Недостатък на този оцветител в това, че той не отчита първоначалният цвят на косата и състоянието им, процесът на оцветяване може да приключи през доста неочакван резултат. Например, под формата на измислен рыжеватых направления или синьо-черен на цвят, вместо привлекателен обещания „морозного кестен“.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Производителите на битови оцветители предлагат да произвежда с ръцете си не само однотонное петна, но и модно сега омбре

Основите на колористики за "чародеек"

Преди да можете да прекарате оцветяване на коса у дома, запознайте се с Кръг Освальда, който ще стане ваш надежден помощник в избора на цветове.

Жизнено необходимо, той на тези, които се сънува за студен оттенке на косата, като първоначално топли рыжеватыми локонами. Тази задача бытовому красителю не е трудно, а ето професионална боя са способни на почти всички промени.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Кръг Освальда за фризьори

Данни Кръг Освальда се прилагат при избора на основен коса и микстона-неутрализатор. За неутрализиране на цвят микстона подбират противоположна на този цвят, от който трябва да се отървете.

Такъв начин се образуват групи:

 • лилаво – жълто,
 • синьо – оранжево,
 • зелен – червен.

Моля, обърнете внимание! Професионално боядисване може да се извършва единствено по посока на часовниковата стрелка при движение Кръг Освальда.

От гореизложеното е лесно да се заключи, че е златист пигмент припокриване на червено, а червен – мед. За обратно действие ще изисква процедура декапирования и последващото тониране.

Фризьорски салон математика

Инструкция за професионален цветове може и изобщо да не съдържа имена на цвят и още повече неговия образ, всичко, което можете да очаквате – това е циферно-низ характер маркировка.

В большинсве случаи цвят обозначи три числа: първото число (до точка) – дълбочина на цветовете, следващите – цветови нюанси.

Дълбочина на цвета обикновено се определя 10-степенна скалата, където 1 е черен, а 10 – blond.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Определяне на дълбочината на цветовете, номериране

 • боя под номер 10 и 9 се отнасят до белоснежному блонду;
 • 8-6 друго нюанси от тъмно до светло;
 • 5-3 – шатен;
 • 2 – брюнет;
 • 1 – черен.

Моля, обърнете внимание! Тази маркировка, като „1000“, „12“ и „SS“ показва, че пред вас специални осветляющие тонове, които се използват с оксидом 12% и 9%, и предполагат осветление на повече от 4 тонове.

Цветови нюанси, пряко свързани с Кръг Освальда, струва си да се отбележи, че цифрата, разположен отляво, ще бъде по-смислен. В това време дясната ще е само лек нюанс.

Оцветяване без вреда

Сам по себе си боята не е вредно, опасността е изпълнено неправилно подбран лосион-активатор, известен като оксигент. Специалистите препоръчват да придобие всички необходими компоненти на една марка.

Въпреки това, при липса на необходимия обем или процентното съдържание може да се смени, това правило се отнася само аммиачных бои.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Изберете оксигент, водени от състоянието на косата и избрания нюанс

 • 3% — за чувствителна кожа на главата и боядисване тон в тон. Не може да се преодолее седину.
 • 6% — ще направим промени в нивото на 1-2 тонове надолу и 1 тон нагоре. Може да се използва за побеляване на косата
  и при смяна на цвета два пъти в седмицата.
 • 9% и 12% — при неграмотном използване може да остави изгаряния на кожата на главата. Прилага се при необходимост от значително изсветляване.

Тайните на оцветяване

Боядисване на косата у дома не изисква специални инструменти, всичко, което ви е необходимо, удобна стъклена посуда, гребен с остър край, фризьорски салон коса и щипки за коса тип „крокодильчик“.

 1. Боя се отглеждат с оксигентом в съотношение 1:1, отстъпление от правилата – може би, но само при силно изсветляване или наличието на значително количество микстона . Ако последното се използва в количества пълна тубата (създаване на екстремен цвят на косата: червено, синьо, зелено), ще изисква още една малка бутилка оксигента.

Моля, обърнете внимание! Обемът на микстона, необходими за неутрализиране на пигмент, се изчислява правило „12“ — от дванадесетте изваждане на номер дълбочина на цвета, полученото число показва броя на микстона в сантиметри на 60 мл боя.

Ако планирате да се увеличи размерът на красящей смес, пропорционално увеличаване и на броя на микстона.

Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Фото-схема за подбор на микстона Acme-Professional

 1. Боя се нанася върху суха мръсни коси. Предварително лечение на кожата при скалпа с вазелин или с удебелен крем. В условията на фризьорски салони тази процедура не се провежда, тъй като майстор разполагат със специален инструмент, способен мигновено изведе боя с кожата.
 2. Цвят на мастилото маса се нанася от корените до краищата и разпространяват гребени-гребенки, се налага чести туристи.
Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

На същия принцип се извършва оцветяване на нарощенных коса в домашни условия

 1. След разпределението на боя по цялата маса на косата ги фиксират скоба . При изпълнение на пръв поглед, несложного задачи много направите грешка – космите не трябва да прилепва плътно към кожата, трябва да се създаде достатъчно дишане, осигуряваща правилното протичането на химическа реакция.
 2. 5 минути преди изтичане на указаното в инструкцията време проэмульгируйте боя . За това малко количество вода, нанесете върху косата и старателно вспеньте, това ще помогне на боята добре разстила по цялата маса на косата.
 3. За премахване на боя се препоръчва да се използва шампоан с надпис „за боядисана коса“.
Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Шампоани и балсами за боядисана коса може да се намери не само в професионалните марки, но и в категорията на масовия пазар

Важно! Ако окрашиваете плевене растеж на корените, боя се разпространяват по корените и се оставя за 30 минути. С течение на времето цялата дължина на косата се навлажнява с помощта на пулверизатор, и прочешите с гребен , се разпространява по-рано депозирани боя.

Работа над грешките

Има много погрешни мнения, които са вкоренени в съзнанието на жените, което означава, че е време да ги разсее.

 1. Цвят на кутията с боя ще е идентичен с предоставен. Важно е да се разбере, че резултатът зависи от изходния материал – натуральности и цвят на косата.
 2. Тест за алергии – загуба на време . Ценатакой небрежност – здравето, а може и живота. За провеждане на изпитването малко количество средства се нанася зад ушите, на задната страна на шията или вътрешния мошеник лакътя.
 3. Увеличаване на времето на оцветяване дава по-траен резултат . Не, не се дава! Всичко, което ще получите е развалена, безжизнена коса, особено ако става дума за прилагането на оксигента висок процент.
Оцветяване на коса в домашни условия: всичко за качествен резултат

Оцветяване на косата професионална боя в домашни условия трябва да се проведе с ясни спазване на препоръките на производителя по отношение на времето на експозиция

Изключение от това правило са коса с много седины при боядисване на времето, определено в инструкциите, добавят се 10 минути.

Ако сте останали доволни от резултата. Специалистите не препоръчват да двойно оцветяване, отново да се присъединят към четката и тубичка с боя е възможно само след 12-14 дни.

Изход

Независимо промяна на цвета е доста сложен процес за миряните, но ако вашата душа се нуждае от промяна „тук и сега“, възползвайте се от видео в тази статия, която е пълноценен инструкции в този труден за управление на истината.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!