Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Къдрици естествен червени цветове е много дребен и оцветяването се поддават много по-трудно. Постепенно оцветяване на косата в омбре стил на къса коса, където границите на цветовете се размиват. Оцветяване само сметка в ярки и нестандартни цветове.

С наближаването на лятото боядисване на коса в къса коса набира все по-голяма популярност, защото точно в този период на годината искам да се открояват от тълпата и да изненадат околните със своята красота и оригиналност. Момичета още от древни години знаеха много начини да се промени цвета на косата си, тъй като тогава е подчеркивало техния статус и благородно потекло. Сега хората са дошли с много оцветители и още по-техники на лакиране. Модерни момичета е трудно да изберете цвят и техника, но статията ще кажа за най-модерни боядисване на къса коса и ще помогне за правилния избор.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Боядисване на коса

Както е известно, днес оцветяване има и практическо значение – маскиране на седины, въпреки че най-често хората към него са се обърнали с цел промяна на имиджа, долни прически или съживяване на своя естествен цвят. За щастие, вече няма нужда да търсите народни средства за защита, тъй като много производители произвеждат в продажба, боя за коса, благодарение на което има възможност да реализират всички свои ярки желания в живота.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Техника на оцветяване

Жените, които редовно непроменящи цвета на косата, да знаят, че изходът не винаги може да бъде идеално. Често къдрици стават крехки и пересушенными, а цветът им е много отдалечен само от вашите желания. За да се избегнат неприятни последици, трябва да се справят с разновидности на оцветяване и да се разбере, кой вариант е по-подходящ човек. Сред най-често срещаните техники:

 1. Класика. Нормално однотонное оцветяване, при което къдрици по цялата дължина са с еднакъв цвят, по-често е предпочитан от хората, които искат да скрие седину. Единственият недостатък на класическия оцветяване – багрилни вещества могат да пересушивать косата и ги прави чупливи. Това могат да бъдат избегнати с помощта на придобиване на по-скъпи бои.
 2. Мелирование. Този вариант се използва от хора, които искат да изсветлява косата си. Същността на техниката е игра на контраст естествени и променен цвят на направления, които са равномерно разпределени по цялата глава. По този начин също може да се прикрие седину с помощта на мелирования нюанса „сол и пипер“. Заслужава да се отбележи, че на първо коса, боядисани в пепеляв цвят, а едва след това поясни за няколко тонове на отделните направления.
 3. Колорирование. Това е много подобна на предишната техника, която предпочита младите хора се дължи на ярките цветове. Преди няколко естествени къдрици са оцветени в красив цвят, че е идеален необикновен личности, които подхождат към въпроса за външния си вид с оригиналност.
 4. Брондирование. Прекрасен начин да комбинирате тъмни и светли кичури. Се извършва по същата технология, както и колорирование, но вместо ярки тонове се прилагат кафе, кафяви и златисти нюанси. Самото оцветяване започва само в разстояние на няколко сантиметра от корените, поради което не е необходимо да се направи корекция твърде често. В резултат на това косата изглежда доста красиво и естествено, а с помощта на светли линии се създава ефект на слънчеви отблясъци.
 5. Балаяж. Боядисване на къса коса в стил балаяж напомня мелирование, но в този случай направления започват да осветляться от средата на дължина, като се превърне в по-наситени са вече по-близо към края. Като правило, тази техника се прилага към по-тъмните локонам, макар и на русых косата и тя изглежда добре. Кичури могат да окрашиваться като някаква един цвят, така и няколко контрастиращи тонове, но е най-добре да изберете този цвят, който ще се слее с естествения си цвят коса, за да се получи ефекта на прегаряне.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Новост в производството на бои

Далеч не всички хора се колебаят да се промени естествения си цвят, тъй като се страхуват от появата на излишни проблеми. Затова боядисване на коса в къса коса може да се извършва като експеримент по следните начини:

 1. С элюминированием. В момента този вариант се смята за най-добрия, тъй като той не само ви позволява да видите, като към натуральному цвят ще се приближи един или друг оттенък, но също така хубаво подобрява структурата на косъма. За оцветяване се прилага специално средство „Элюмен“, в състава на което влизат изключително само натурални оцветители. Благодарение на това този метод е идеален както суха и ломким, така и нормална коса, увеличава обема и бързо възстановяване на здравословен блясък.
 2. Цветни мелками. Често при млади момичета възниква желанието да се създаде себе си оригинален и напълно нов начин само за един ден. Това може да стане лесно, ако закупите специални пастели за коса, които се продават в съответните магазини. Пастели достатъчно лесно се нанася и се отмива от косата си, а огромна цветова палитра ще ви позволи да изберете най-добрия вариант за всяко момиче.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Подбираме цвят

Най-важен и отговорен етап в промяната на цвета на косата, не е в самия процес на боядисване, изборът на нов оттенък. Най-добре е да се консултират по този въпрос със специалист, но ако искате да направите всичко сами, тогава трябва поне да се придържаме към общи критерии за съвместимост нюанси, без да забравяме за цветовете на кожата и очите. Така че, по време на избор на тон на цвета трябва да се придържате към следните правила и препоръки:

 1. Боядисване на коса (тъмна) на къса коса-добре ще изглежда в шоколадови или боровинкови тонове. Провеждане на експерименти с блондом не трябва да бъде, тъй като има голям риск да станат спечелила разглезени коса. Но ако осветлиться искаш, по-добре да се избере тази техника, когато не се засягат корените (балаяж, омбре).
 2. Къдрици естествен червени цветове е много дребен и оцветяването се поддават много по-трудно. Изсветлява те могат да се бои пепельных нюанси, които могат да се справят с жълт, появяващи се след избелване. Процедурата е най-добре в салона, тъй като в домашни условия не е гаранция за получаване на желания резултат. От същите тъмни тонове подходящи цвят, канела, червено, както и мед.
 3. Светловолосым дама вървят карамел, пясъчен и златисти тонове. Към по-тъмните си очи е подходяща бежово-кестен тон. Изсветлява тъмно-кестенява къдрици ще се окаже, с помощта на по-щадящи методи за тип мелирования.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Избираме боя

В допълнение към избора на цвят, боядисване на коса в къса коса изисква още и правилен избор на самата боя. Основните критерии за устойчивост, както и в съответствие с него има само три вида форми:

 1. Тонирующие средства за първо ниво (оттеночные шампоани, пяна). Вреда локонам тези средства не са, а се държат, само преди няколко седмици.
 2. Полустойкие средства за оцветяване на второ ниво (меки оцветители). Цвят направления се променя буквално за няколко тонове и трае не повече от два месеца.
 3. Устойчиви бои от трето ниво (професионални продукти). Се прилагат за радикална промяна на цвета, при неправилна боядисване, могат да причинят сериозно увреждане, а се държат от два до шест месеца.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Омбре

Боядисване омбре на къса коса кара да се обърне към себе си, тъй като тази оригинална техника не отдава своите позиции дълги години. Оцветяване създава ефект на сянка, перфектно освежава образа и дава възможност по-рядко да правя процедура перекрашивания на косата. Характеристики на боядисване на:

 1. Боядисване на коса в къса косата в омбре стил се извършва на етапи.
 2. Специална боя, точно за такава технология на лакиране се продава в специални магазини, а цената му е около 100 долара.
 3. Плавен преход се създава вертикални движения на четката, а рязко – хоризонтални (в някои други технологии се прави обратното).
 4. Такова оцветяване е идеално място под подстрижка каре, където ясни или малко размазани преходи отлично определят преход на цветовете.
 5. Измиване на главата се препоръчва само в рамките на 2-3 дни след самата процедура, в противен случай боята може да се блъскам.

Как ще изглежда на къси косата

Къса прическа и боядисване на къса коса технологии омбре пасват идеално, тъй като в този случай плавен преход цветови нюанси изглежда достатъчно красиво, дори въпреки факта, че го направи, няма да е лесно. При неправилна боядисване резултат може да изглежда обикновена прическа с небоядисани корени. Затова боядисване на косата в омбре стил трябва да бъде изпълнено с ясен спазване на минимална разлика между различни нюанси.

Боядисване на коса в къса коса: описание на технологията, съвети, интересни идеи

Цветови вариации

Най-популярни и приемливи за много момичета са следните цветови вариации:

 1. Внезапното преминаване от тъмно на цвят от корените до светъл кончикам, или обратното.
 2. Постепенно оцветяване на косата в омбре стил на къса коса, където границите на цветовете се размиват.
 3. Оцветяване само сметка в ярки и нестандартни цветове.

Грижи след процедурата

Когато желаният ефект се получава и нов образ е, не трябва да забравяме за грижите за боядисани коси. Трябва да се използва специален шампоан и балсам-ополаскивателем, предназначени точно за боядисана рошава коса. Главата трябва да се измива внимателно, водата да не е прекалено гореща. Ако косата са станали крехки, а след това е необходимо да се ползват козметика на силиконова основа, която създава защитен филм.