Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

За това, как се нарича оцветяване на косата в два цвята, какви начини има, и кои от тях са препоръчани в различните случаи.

Оцветяване на косата отдавна се превърна в един от начините за постигане на женската жажда за перевоплощению, смяна на имиджа. Мнозина вече не е интересно просто да се превърне от блондинка в брюнетка или рыжую, искам нещо по-интересно, необичайно, индивидуален.

В тази статия ще ви разкажа за модерния тенденциите: двухцветном колорировании. За това, как се нарича оцветяване на косата в два цвята, какви начини има, и кои от тях са препоръчани в различните случаи.

Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Креативна прическа с двухцветным оцветяване

Предимства на метода

Днес боядисване на косата в два цвята е на върха на популярността. Това е модерно, и вече един достатъчно, за да пробвате.

Но има на този начин на преображение и други, по-значителни предимства пред однотонным тонированием.

 • Това е възможност визуално да направите прическата си по-пухкави и обемни, особено ако изберете естествени и близки по тон цветове. Техните преходи от един към друг как да създават игра на светлина в косата, което води до ефект на обем;
 • Ако основната част от косата остава в насипно състояние, цвят и са оцветени само от отделните направления, е по-малко вреди на шевелюре, отколкото ако сте решили просто да смените цвета;
 • Боядисване на косата в два цвята е много освежаващо и краси жената, прави я по-млада и по-привлекателен, подходящ за всички, независимо от възрастта, вида на външния вид на лицето и косата;
 • Коригира двухцветную прическа обикновено се налага по-рядко, отколкото однотонную, особено ако сте избрали естествените природни цветове – корените растат обратно, не така явно.

Какво трябва да знаете за двухцветном боядисване на коса

Доскоро едва ли не единственото и изключително популярният начин за боядисване в два цвята е мелирование – промяна в цвета на отделните направления или извършването им, различен от естествен оттенък. При мелировании може да се използва не две, а три и повече тонове, осветляя прядки в определена последователност или хаотично.

Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Традиционното мелирование

Този начин е получил широко разпространение, благодарение на необичаен ефект и относителната простота на изпълнение – боя или облекчи „пера“ това е напълно възможно със собствените си ръце в домашни условия. Това е достатъчно, за да се носят на главата си пластмасова шапка с дупки, се ползват чрез тях тънки кичури и нанесете върху тях оцветяване състав.

Но в последните години се появиха и други ефектни методи.

Видове двухцветного колорирования

Омбре, балаяж, напречното и зональное колорирование – човек непосвященный в имената на тези видове може да се бърка и се бърка, така и не осъзнавайки, че стои зад всяка от тях.

Затова ги опишем подробно и със снимки.

 • Омбре е този начин на оцветяване, когато отгоре надолу се случва плавен преход от тъмно на цвят до по-светло, създавайки впечатлението выгоревших на слънцето на върха. От една страна това изглежда достатъчно естествено, но в същото време е много необичайно и оригинално. Огромно предимство омбре е в това, че прическата дълго време, не се изисква корекция. Все коса няма да се отрази на цялостния облик и концепция.

Съвет. Тъй като най-осветлению в този случай са изложени на краищата на косата, които и без това получават по-малко храна и влага, а след това ще трябва да им осигури пълноценна грижа. Използвайте нежен шампоан, използвайте маслени маски и други помощни средства за връхчетата на косата .

Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Вижте снимки: преход на цвят може да бъде като много плавно, така и достатъчно забележима

 • Балаяж на косата . За разлика от омбре, може да го направи на всяка дължина на косата, дори много кратка. Разлика се състои в това, че в този случай симулира ефект выгоревших на косата от корените, като омбре прави впечатление отросших след пълното оцветяване.
Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Балаяж на къси светли косата

 • Напречното колорирование . Аналог на мелирования, при което в различни цветове се оцветяват доста широки направления. Ако мислите, като в два цвята за боядисване на косата, така че да изглеждат максимално естествено и обемно, избирайте близки цветове. Ако целта ви е эпатаж и писане, те могат да бъдат контрастни.
Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Необичайно решение колористическое

 • Частично колорирование включва подчертаване на цвета на някои части на прическа – бретон, които фланг лицето направления или на връхчетата. При това става ясно зониране по цвят, която привлича вниманието към себе си.
Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Тук, в различен цвят е боядисана само на една част от

Моля, обърнете внимание. Особено интересно изглеждат асиметрични прически с частичен колорированием.

 • Трафаретное оцветяване . Може би само върху идеално гладки и плоски косата и изисква от капитана с много опит. Цената на такова оцветяване е много висока, но и произведени ефект е огромен.
Боядисване на косата в два цвята (36 снимки) – няколко начина да се превърне в неустоим

Заради такава прическа си струва да се намери добър майстор и да похарчите малко пари

Съвети при избора на вида на колорирования

Едва ли има инструкция, точно тя определя, кой какво оцветяване върви повече.

Но има изпитан правила, които е препоръчително да се следват:

 • Колкото по-естествено подбрани цветове и плавнее преходи от един към друг, толкова по-млади ще изглежда. След като рязък контраст добави възраст;
 • За тънка и рядка коса, също трябва да са естествени и близки нюанси – това придава им обем и пищност. Контрастните преходи на цветовете такъв ефект не дават, те могат да си позволят само дамите с гъста шевелюрой;
 • Омбре е по-добре изглежда, не директни, а на вълнообразни косата;
 • Боядисване на косата в два цвята така, че да е изгодно да се подчертае чертите на лицето – очи, скули или устни.

Заключение

Съвременната мода ни предлага хиляди начини да се превърне в неустоим. Един от тях – два тона колорирование на косата, което също може да бъдат много различни. Опитен майстор може с негова помощ да се превърне в кралицата на всяка жена.

Ако имате желание да експериментирате сами, непременно вижте видео в тази статия, за да имате представа за техниката на оцветяване.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!