Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Боядисване на косата в два цвята — 13 най-добрите възможности. Мажимеш – това е най-добрият вариант за блондинки, на които внимателно се отнасят към своите шевелюре. За боядисване се използват естествени тонове, добре съчетани с родния цвят на косата.

Боядисване на косата в два цвята – това е една от най-новите тенденции, която се радва на голямо търсене сред съвременните модата. Тази технология е представена с тегло най-различни вариации, така че със сигурност ще има много да избирате.

Предимствата на двойното боядисване

Двойна боядисване придоби широка популярност в силата на техните предимства:

 • За сметка на преходи цвят увеличава обем и пищност на редки косата;
 • Смята се щадящей и нанася по-малко вреди;
 • Освежава образа и прави жената по-привлекателна и по-млади;
 • Ако изберете естествени нюанси, корените не са се хвърля в очи. Това ще спести време и средства, изразходвани за да ида на фризьор;
 • Е универсална – двойно оцветяване на еднакво добре изглежда на дамах всички възрасти и прядях всякаква дължина, дебелина или текстура;
 • Различава голямо разнообразие, от което всеки от вас може да открие подходящата опция.

Боядисване в два цвята – вариации по тема

Специалистите определят като форми на боядисване на косата в два цвята.

Брондирование

Тази боя се радва на огромна популярност не само сред холивудските звезди, но и за обикновените жени. Брондирование (elena + brown), съчетаващо в себе си шоколадови и златисти нотки, изглежда много естествено и е подходящ за брюнетки и шатенок. Както и приета в съвременната фризьорски салон мода, го изпълняват без резки и контрастни преходи. Друго важно условие е хармонично съчетание на прилаганите нюанси не само помежду си, но и с естествен цвят.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

За вида на брондирования прочетете в тази статия .

Шатуш

Шатуш – невероятно красива техника, имитирующая естественото изгаряне на главата на косата. Базов цвят направления – наситен и дълбок, допълнителен цвят – светло, свири на контраст. Направления за такава боядисване, избрани на произволен принцип, което придава на косата невероятен обем и отличен външен вид. При това от основната зона отстъпват няколко сантиметра, което има положителен ефект върху здравето рошава коса. Шатуш е отговорност, както на дълги, така и на къса коса.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Прочетете също така: как да се направи шатуш в домашни условия — особености на боядисване на

Балаяж

Както се вижда на тези снимки, балаяж предвижда петна на връхчетата на косата и бретон с помощта на друг цвят. В класическия вариант – за сметка на светло на цвят, близък до родните тон. За по-смели жени могат да се вземат нюанси с ярки и контрастиращи цветове – лилаво, зелено, червено, розово и синьо. Тази техника е лесно да се играе в дома. Най – важното- не се прекалява боя, в противен случай ще трябва да се режат пережженные краища.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Мажимеш

Още един вид щадящего оцветяване, за изпълнението на който се използват за почистване без агресивни компоненти. Мажимеш – това е най-добрият вариант за блондинки, на които внимателно се отнасят към своите шевелюре. За боядисване се използват естествени тонове, добре съчетани с родния цвят на косата.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Частична или зональная боядисване

Частично двойно оцветяване позволява да се постави акцент на една ръка, челке или отделни зони. Това е чудесен начин да внесете нотки на новостите, без да се променя драстично цвета на собствената си рошава коса. За зонального оцветяване се използват както естествени, така и контрастни нюанси.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Мелирование

Мелирование познато абсолютно всички съвременни модницам — често се използва от жени на всички възрасти. Същността на този метод се състои в боядисване на отделни тънки кичура коса в цвят на светла палитра. С този нов нюанс може да бъде съчетано с отворен, така и драстично от него се различават. Мелирование два цвята представят и на светлата, и на тъмната шевелюру, затова тази техника е по право се смята за универсален.

Виж също: видове мелирования на тъмна коса и руса коса

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Колорирование

Модерни варианти на боядисване на този сезон не може да мине без колорирования. За тази техника е характерно разделение на косата на малки кичури и допълнителна ги боядисване в различни цветове. Границата между тонове може да бъде както много меки, така и добре видима.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Омбре

Технология на оцветяване, при което горната светла, а долната част на тъмен или, напротив, се наричат омбре или напречно колорированием. Омбре е три вида:

 • Класическо. В класическия вариант му е присъщо ефект е добре отросших корените, да се оцветяват в по-тъмен цвят, и осветленных сметка — тъмен отгоре и по-светъл отдолу;
 • Светъл. За да смели и дръзко дам идеално творческа омбре, което предполага използването на ярки цветове – розово, червена, зелени, червени, сини и др;
 • „Конска опашка“. Изглежда страхотно на длинноволосых жени, обожаващи опашки. Ефектът ще бъде точно същата, както и при традиционното боядисване – това е плавен преход от тъмно на кореновата зона на высветленным края. Единствената разлика е, че на линия за оцветяване трябва да се проведе на ниво дъвка.

Също така има и варианти, при които границата между двете нотки преминава диагонално или друга сянка се нанася ивица. Границата между тонове растушевывают с четка или правят ясна. Напречното колорирование на разположение за изпълнение в домашни условия, защото за тази процедура не се нуждаят от някакви специални фризьорски умения. Интересното е, омбре няма ясни правила, което дава възможност за най-различни експерименти със собствения си външен вид.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Прочетете също така: омбре за средна и дълга коса — как да изберете нюанс

Цвят на върховете

При този вид двухцветного на оцветяване, която най-добре изглежда в черни коси, тонируют само краищата. За тази технология се прилага най-различни цветове – както на светли, така и естествени. Цвят на върховете изглеждат прекрасно на прическите на всяка дължина – дълги, средни и къси.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Съвети, които ще Ви помогнат да направите колорирование косата си сами:

Split оцветяване

Технологията, която предполага разделение на главата на косата на две части и ги боядисване в различни нюанси, се нарича split картина. Към него прибягват звезда (Лейди Гага, Ники Минаж) и обикновени момичета, които искат яркост и разнообразие. Граница между цветовете може да се проведе вертикално (по пробору) или вертикално.

Според специалисти най-добрите комбинации са:

 • Черен/червен;
 • Черно/бяло;
 • Карамел/черен шоколад;
 • Синьо/лилаво;
 • Кестен/мед;
 • Червено/патладжан/бордо/тъмно кафяво.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

3D оцветяване или твърдотелно колорирование

За тази техника е характерно прилагането както тъмната, така и светлата палитра. При това разликата между нюанси трябва да остане максимално неясно и почти незабележимо. Благодарение на това решение може да се добави полагане на уникален обем. Извършват тази сложна боядисване необходимо в салона – да я самата себе си, е малко вероятно да успее.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Ще ви бъде интересно: на предимствата и недостатъците на 3D оцветяване

Колорирование широки кичури

Колорирование две цветове, е модерен аналог на мелирования, при който за боядисване на избрани достатъчно широки направления. За производство на естествен ефект ви препоръчваме да отседнете в естествената палитра. За amatures, эпатажа повече подходящи цветни контрастни цветове.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Трафаретное оцветяване

Изглежда много добре и е доста необичайно. Основното условие за сито техника са идеално гладка и права коса. За съжаление, в кудрях и къдрава коса ефектът ще е незначителен. Специалисти твърдят, че провеждането на екрана боядисване изисква огромен опит, така че да се доверите го могат само професионалистите. Но много момичета с удоволствие ще го правят със собствените си ръце, с помощта на специален шаблон и смывающиеся оцветители (пастели, спрейове или гелове).

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Как да изберем вида на двухцветного оцветяване – полезни съвети

При избора на боядисване на косата в два цвята трябва да се вземат предвид няколко важни съвета.

Съвет 1. В зряла възраст най-добре се избягва твърде ярки цветове. Не забравяйте, контрастиращи цветове само подчертават възраст.

Съвет 2. Брондирование еднакво добре интересите както директен, така и една вълнообразна коса – в това няма абсолютно никакви ограничения. Освен това тази техника е добре структурите на прическата, подчертава скулите и освежават цвета на лицето, което със сигурност ще се насладите обладательницам бледа или твърде скучна кожата.

Съвет 3. Като омбре в директен шевелюре, бъдете изключително внимателни, защото на гладка шевелюре се вижда всяка погрешна стъпка. При къдрава коса подобни проблеми няма – къдрици скроют нюанси.

Съвет 4. Мелирование добре изглежда на смуглых жени, тъй като просто перфектно засилва лек тен.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Съвет 5. В средните косата, които не се различават особена плътност, по-добре не се прилага контрастиращи нюанси. В този случай, струва си да спре на шатуш, плавном брондировании или 3D боядисване. Те ще добавят обем.

Съвет 6. От плавнее преходи и естественней нюанси, толкова по-млади ще облик.

Съвет 7. За редки и тънки кичура коса съветват да изберете мек естествен тон, който и да предостави допълнителна пищност. А ето шоков преход не е в състояние да даде този ефект, така че те могат да се прилагат само в гъста шевелюре.

Съвет 8. След като направи двойно оцветяване на каре, ще можете да подчертаете скулите, устните и очите.

Съвет 9. При избора на цветове боя имайте предвид своя tsvetotip (цвят на очите, кожата и косата).

Съвет 10. За да се гарантира получаване на чисти нюанси и лесно прокрасить само един конкретен парцел, възползвайте се от фолио или специална пластмасова косынкой.

Като боядисване на косата в домашни условия?

Тази подробна схема ще позволи на боядисване на кичури в два цвята, без помощта на майстори.

Стъпка 1. Подгответе всичко необходимо за боядисване на:

 • Боя;
 • Изсветлител;
 • Четка;
 • Капацитет за смесване на форми;
 • Наметало;
 • Гребен;
 • Шампоан;
 • Фолио;
 • Скоби;
 • Балсам;
 • Богат крем за защита на кожата.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Стъпка 2. Отделно тези области или направления, които ще се боядисват. За удобство на сигурно техните клипове.

Стъпка 3. Ако косата е тъмна, им е нужно предварително се облекчи. За това подгответе състав по указанията, описани на опаковката, нанесете го върху косата, выждите точното време и изплакнете с топла вода. За да не петно на останалата шевелюру, подложите под кичура парчета фолио.

Стъпка 4. Пригответе оцветяване състав и направете два тона тониране осветленных на косата. Нанесете я на кичури и се уверете, че боята е разпределена равномерно и правилно.

Стъпка 5. Выждите около 20 минути и измийте обилно с шампоан.

Стъпка 6. Възползвайте се от балсама.

Боядисване на косата в два цвята: красива два цвята боя (снимка)

Важно! Да не се бърка с комбинация от нюанси, купи готов комплект или използвайте два нюанса от една линия на един и същ производител. Те могат да бъдат по-светъл или по-тъмен оригиналния цвят направления на не повече от 3 тона.

Вижте също: Как да направим класическо мелирование коса (видео)