Боядисване на косата в два цвята

С боядисване на косата в два цвята популярен както сред младите момичета и жени на възраст. Причината за това е сложността на технологията на боядисване на косата като цяло.

Оцветяване както на дълги, така и къси коса в два цвята постепенно набира популярност. С боядисване на косата в два цвята популярен както сред младите момичета и жени на възраст. Това решение предоставя възможност ярко да се допълнят образа на парти или да се постигне естественост при оформянето на външния вид в стил „натурэль“.

Колорирование: характеристики и разновидности

За да изпълните колорирование на косата, те трябва да бъдат разделени на голям брой прядок, а след това се боядисват в няколко нюанса. По този начин се постига или плавен преход, или да се подчертава контраста. Окончателното решение относно манипулации с косата на момичето приема самостоятелно.

 

Боядисване на косата в два цвята

 

Колорирование има няколко дестинации:

• Деграде (омбре) — колорирование в напречно направление. Създава естествен ефект отросших на косата, благодарение на наличието на светли върховете и тъмни корени. В зависимост от визията на капитана и желанията на клиента, преход може да се направи както на остри, така и достатъчно плавно;

• Брондирование — се радва на най-голяма популярност. Характеризира се с сложността на изпълнение. В резултат на брондирования майстор достига до естествено сливане на тъмно и на „блондинистого“ цвета на косата, като по този минимален контраст. Практиката показва, че най-голяма популярност придоби кафяво-златно и бежовата гама на косата;

• Боядисване в 3D стил — един от най-сложните прием на боядисване на косата се дължи на факта, че техниката на оцветяване включва изпълнение на няколко трудоемки операции. Постига естествеността прически с прилагането на множество тонове една и съща гама. Специалистите използват при работа или светли или по-тъмни нюанси, без някаква симбиоза.

 

Мелирование

Боядисване на косата в два цвята

Задача мелирования — създаване на ефект на естествени светли косми. Първоначално са направления, които преминават през процес на избелване. В резултат на това, клиентът получава няколко светли прядок, напомнящи выцвевшие на слънце коса. Те са подредени в общото тегло на косата тъмен оттенък.

Потенциалните клиенти могат също така да си поръчате услуга мелирования цялата маса на космения покривка с използване на от 3 до 5 нюанси на светло. Като резултат, майстори осигуряват максимална автентичност на природен блонда.

 

Както и в случая с колорированием, мелирование също има няколко варианта на изпълнение:

• Балияж : синтез на колорирования и мелирования. Косата първоначално осветляются, но в този случай процедурата оцветяване се извършва единствено по върховете, а не по цялата дължина на косата;

• Мажимеш : не е най-травмирующий начин мелирования на косата с боя. Майстори използват материали на кремообразна основа, към които допълнително се добавя восък. Тъй като в боя не съдържа пергидроль, на практика наистина да се получи само меден или златист оттенък. Оцвети косата в platinum по този начин не работи;

• Шатуш : имитация на естествен изгаряне на слънце, за сметка на използването на техника за осветление. В този случай на няколко произволно избрани направления на капитана петна на случаен принцип. От проборов се прави отстъп от максимум три сантиметра.

За да направите естествен и плавен преход, се прави специален bouffant. В някои случаи майстор обагрени в избраните направления в дълбините на най-прически. Като резултат, се постига ефект на естественост на обема.

 

Боядисване на косата в два цвята

Как да изберете вид на петна?

Погрешно като изберете вид на петна за вашия начин, в бъдеще ще разберете, какво е колорирование на косата няма да изглежда добре на практика. Препоръчваме предварително да се консултирате с вашия фризьор. Но ако в този момент това не е възможно, препоръчваме ви да се запознаете с полезни съвети по-долу:

 

  •   Съвет №1 : да се Избягва твърде силна яркост на цветовете в зряла възраст. Най-добре е да се откаже от нюанси с остър контраст, тъй като те са в състояние да се подчертае възраст. Във вашия случай това далеч не е най-успешният вариант;
  •   Съвет # 2 : Избор на брондирование, ще можете да подчертаете скулите и максимално да се структурира лицето;
  •   Съвет # 3 : Брондирование — най-добрият вариант както за преките, така и на вълнообразни коса. Той е в състояние да освежите цвета на кожата като цяло, че само на ръка светлокожим на жените;
  •   Съвет # 4 : Омбре по-добре да се избере само в случай, ако космите са ярко изразени къдрици. Директни прическа косата с омбре, най-вероятно, ще изглежда достатъчно внимателно;
  •   Съвет # 5 : Откажете се от направления с повишен контраст, ако космите са с относително малка плътност. 3D оцветяване, както и брондирование и шатуш, гарантират визуалната увеличаване на обема на прическа като цяло;
  •   Съвет # 6 : като се върнете от море или почивка, спрете своя избор на мелировании. Тя изглежда много добре на смуглых момичета, а също така позволява красиво оттенить тен;
  •   Съвет # 7 : Ако не искате косата да травмировались, е най-добре да се възползват от този вариант на оцветяване, като мажимеш. В този момент това е най-безвреден начин на оцветяване на косата.

Къде е най-добре боядисват косата си?

Боядисване на косата в два цвята

Възможните отговори са само два: в салона или у дома. Приемане на решение да се откаже от услугите на стилисти, обърнете внимание на това, че независимо колорирование ще осигури най-неочаквани резултати. Причината за това е сложността на технологията на боядисване на косата като цяло.

Особено важно е да се потърси помощта на специалистите в случай, че желаете да направите 3D оцветяване. А ето за разлика омбре или мелирование е позволено внимателно да се направи у дома.

Не си мислете, че професионална боя е гаранция за положителен резултат. Отново, самата w технология се характеризира с доста сложна процедура на практическото изпълнение. Ако не искате да съсипе своя образ, не си струва да се справят с това нещо от себе си.

При посещение на салон специалисти не само прекарват колорирование на къса коса , но още и изпълняват набор от услуги, насочени към тяхното възстановяване. Въпреки това, за да се определи допълнителни грижи да себе си, но само при разбирането на цялата отговорност и грамотност на изпълнението на всички операции.

Ако говорим общо, оцветяване в няколко цвята не могат да извършват сами у дома. Изключение е ситуацията, когато желаете да направите максимално прости манипулации. Например, колорировать косата в два цвята.

 

Боядисване на косата в два цвята

Какво трябва да знаете при самостоятелно боядисване?

Профила на магазини реализовывают специални готови комплекти за провеждане на колорирования. Така ще бъдете сигурни, че не направите грешка при избора на комбинация от нюанси. Още един достоен вариант — да придобият необходимите нюанси от един и същ производител от идентична линия. Най — доброто решение- да придобият цвят, различни от естествения тон на косата с повече от три нюанса.

Уверете се, че всички необходими приспособления внимателно разделят на работната повърхност. Преди извършване на всички процедури задължително прочетете инструкциите, публикувани в или върху опаковката, или в специален лист-притурка. Това е необходимо, за да могат правилно да се смесват боя. За да се гарантира липсата на алергични реакции, ден преди провеждане на боядисване нанесете на активното вещество върху кожата си.

Боядисване на косата в два цвята

Стъпка по стъпка ръководство

  Първа стъпка : Смесете всички съставки, отделете няколко окрашиваемых направления от общата маса с помощта на заколок. Широчина на кичура коса не трябва да надвишава половин сантиметър в ширина. Пропуснат това изискване, крайният резултат ще се окаже помия.

  Втора стъпка : Подложите фолио под кичур коса. Подогните край, който се намира в корените, надолу. Като внимавате да не докосвате съседните коса, внимателно разпределете тон, след което увийте кичур в подготвената фолио. Проверете здравината на закрепване на направления, а също така вижте, не съезжает дали фолио с вашата коса.

  Трета стъпка : движейки се към назад от бретон, лечение и други направления на косата.

  Четвърта стъпка : Измийте косата с помощта на шампоан след определен производител време;

  Пета стъпка : Нанесете върху повърхността на коса възстановяващ балсам или маска. Желателно е да се използват средство, което опаковани в кутия с боя. Възползвайте се от най-лесният балсам, ако посочените по-горе средства няма.

  Стъпка шеста : Подсушете косата с кърпа, след което оставете ги да изсъхнат по естествен начин. Тъй като оцвети е в състояние да нанесе вреди на косата, е желателно да използвате сешоар или утюжок.

 

Но най-добре е да се възползват от помощта на специалисти. Късмет!