Окосмяване по лицето. Най-добрите методи за отстраняване на окосмяване по лицето при жените

Смята се, че окосмяване по лицето при жените расте не трябва. Основните начини за обезкосмяване. Решение 1. Сбривайте окосмяване по лицето на добра качествена самобръсначка с помощта на пяна и лосион.

Смята се, че окосмяване по лицето при жените расте не трябва. Въпреки това, те растат – от леко оръдие по бузите и до антени на горната устна. Ако сте блондинки, или шатенок пухени косъмчета почти незабележими и дори придават чар, а за брюнетки епилация на лицето – сериозен проблем. Черни косъмчета на бледа кожа и видими и обикновено са по-строги, отколкото светлите или рыжеватые. При това кожата на лицето при жените е значително по-деликатен и има различна структура, отколкото мъже.

Епилация на лицето се извършва по механичен начин – выщипыванием, наклеиванием специални ленти, кола маска, скрученными с конец. Има методи за борба с твърда коса с помощта на унищожаване на космения фоликул тънка игла с преминал ток. Химични методи за премахване на косата варират от относително безвредни за обезцветяване, до нанасяне на едких разтвори, растворяющих косата. Напоследък е популярно обезкосмяване с лазер.

Основните начини за премахване на косата

 • Решение 1.
  Сбривайте окосмяване по лицето на добра качествена самобръсначка с помощта на пяна и лосион. Защитете своите бръснене комплект от мъжете. Недостатъците на метода – не бръснете на лице при наличие на прыщиков, неравности по кожата, веднага ще отрязани с бръснач. Също така минус е, че при честа употреба косата си по-често започват да растат.
 • Решение 2.
  Ако броят на видимите косми малък – выщипывайте косъмчета с пинцети. Пинсети позволява хванете здраво косъма близо до основата и рязко дръпнете в посока срещу растежа. Рани и микротравмы след выщипывания задължително трябва да се справят лосион след бръснене или хлорогексидином. Скубане не може да изпълнява твърде често поради високия риск от раздразнения.
 • Решение 3.
  Епилация на лицето козметични кола маска или състава на шугаринга. Специален козметичен восък силно се загрява и се нанася върху кожата. След това специален индикатор рязко дръпване на слой восък отдирается заедно с косата. Последно време се появиха дори готови ленти. Те не трябва да се загрява, просто се припокриват лепкав слой на кожата и излизам. Минус на този метод е, че на къси косъмчета изтриване няма да успее. Трябва да чакате, когато те растат до дължина от около 0,8-1 виж При алергия към компонентите на восък и мед е възможна силна алергична реакция.Метод на восъчни ивици е изключително болезнен и травматичный. Но за някои жени този начин изглежда приемливо поради относително дългия ефект.
 • Решение 4.
  Специален крем за депилация. Крем за депилация може да струва от 4 до 67 USD, но същността е приблизително един и същ. Корозивни вещества корозия структурата на косъма. Минус химически начини в най-дълбокото увреждане на структурата на косъма, а често и на кожата. Врастването на косъма с последващо възпаление нередкое явление след химичната депилация. Колко е вредно остър химически състав на кожата – остава само да гадая. Противно на общоприетото схващане, на космения фоликул не се унищожава при химичната депилация.

Много от орех черупки, дървени въглища и други варварски методи, които предвиждат яростном натирании кожата на лицето бодлива смес с избършете с от нея на коса по метода на дубильщиков кожи каменната епоха, ние се разглежда няма да станем. Выцарапывать косата от собствената си кожа бодливи кристали – това е гарантирано дразнене.

Окосмяване по лицето. Най-добрите методи за отстраняване на окосмяване по лицето при жените

Салонные методи за отстраняване на окосмяване по лицето

Има съвсем реален начин за премахване на космите по лицето завинаги. Това е электроэпиляция. Начин на достатъчно болезнен, но за разлика от другите начини, не трябва да се повтаря твърде много пъти. Методът се състои в разрушаването на космения фоликул тънка игла, която се намира под електрическо напрежение. Този метод изисква от специалист на не малък умения и владеене на инструмента. Себе си направя электроэпиляцию изключително, не е препоръчително. При грешка, може би белези тъкан с образуване на белези. Епилация електричество, водят средно 2-3 пъти с интервал от половин година.Това се дължи на факта, че космените луковици рядко се задействат едновременно. Част от тях се намира в режим на заспиване. След първата епилация, може би пробудятся спящи крушки и прераждане, нека не са толкова чести, ще се проявят отново.

Лазерната епилация е популярен сред брюнетки. За жените с руса коса обезкосмяване с лазер не е ефективна. Тънък лъч успешно cauterizes крушка. Плюс на тази процедура относителна безболезненность.

Грижа за кожата на лицето при изтриване на косата

Методи за отстраняване на окосмяване по лицето са различни, но и от всеки метод трябва да се очаква и последици, обикновено малоприятных. Врастването на косъма е типично за химически методи на епилация и епилация с восък. При използване на механични методи — выщипывания, вырывания, често възниква раздразнение и възпаление на космените фоликули.

От раздразнения при бръснене и выщипывании отлично помага лосион за след бръснене. Много жени, защо се пренебрегва успокояващи и антибактериални свойства лосион или балсам и съвсем напразно. Ако се страхувате, че си балсам израсходуют мъжете – изсипете в бутилка отровно розов цвят. Тогава мъжете по-скоро ще ти отрежа ръцете, да бъдат близко до вашата козметиката. Наистина, мъжка козметика за след епилация е по-ефективна. Всеки флакон с надпис „за мъже“, незабавно ще бъде взет на въоръжение от втората половина.Розово „женски“ цвят ще помогне на мъжете да разберат ситуацията и да не се докосва жена лосион за след бръснене. По същия начин може да се процедира и с пяна за бръснене – оклейте флакон с цветна самоклейкой. Или дръжте си за бръснене комплект в отделен непрозрачном торбата или косметичке традиционните женски дизайн. Такова решение ще позволи да се купуват нормални мъжки самобръсначки – те са значително по-остро и по-добро качество от това, което продават за жени.

След прилагане на кола маска или химически депилятора кожа се нуждае от възстановяване. Трябва да изберете най-подходящия крем, снимающий дразнене и прехрана на кожата.
След обработка с лазер или електрически епилация е необходимо специално противовъзпалително лечение.

Ресурси на кожата и организма като цяло за възстановяване не са безкрайни. Може би не си струва прекалено да се пресели премахването на окосмяването по лицето.
При използване на различни начини за епилация – опитайте първо на ръка. Това ще помогне да се избегнат алергии и възможните химични изгаряния.
След салонного епилация обикновено се дава допълнителна препоръка е да не бъде под пряка слънчева светлина, зачервяване на кожата със специални хазарт се наблюдава забавяне на средства, време да се откаже от пилинг на кожата.

Окосмяване по лицето. Най-добрите методи за отстраняване на окосмяване по лицето при жените

В някои случаи премахването на косата е необходимо

Ако по лицето растат твърди косми по мъжки тип. Двойка – тройка волосинок не представляват особен проблем, те са лесно да се премахне. Ако твърди коса повече от 10 и се появяват нови – това е сериозен повод да посетите ендокринолог. Нарушение на хормоналния баланс, симптом на която са твърди окосмяване по лицето при жените, трябва да се лекува. Заболявания на обмяната на веществата засягат цялата ендокринната система, щитовидната жлеза и производството на хормони от надбъбречните жлези, работата на яйчниците.
Най-лесният и бърз начин за премахване на окосмяване по лицето остава бръснене. Но не трябва да се злоупотребява по този начин. Той е по-подходящ за аварийно отстраняване на проблема.

Вторият по популярност начин за премахване на окосмяване по лицето си струва да се признае фотоэпиляцию и епилация с лазер. Метод съществува по причина на дълготраен ефект.
Всъщност, ако броят на косми по лицето малък, ако евентуален проблем се вижда само от самата жена, излишно е критично се отнасят към външния си вид, си струва да го оставите в това. Изтриване на пушок, както правят някои дами същия начин не е необходимо. Пушок придава на контура на лицето мекота и женственост. Фини косми значително повишаване чувствителността на кожата. Подход към проблема е премахване на окосмяване по лицето само в случай, че проблем наистина има. Във всички останали случаи, позволете си да бъдете себе си.