Косопад при мъжете: причини, лечение

Но разбирането на причините за загуба на коса може значително да забави загубата или дори да го спре. Освен това, има смисъл да разберете и след това, като лечение на косопад. Но това далеч не са всички причини за загуба на коса при мъжете.

Косопад при мъжете е по-належащ проблем от подобно явление при жените. И трябва да кажа, силният пол много развълнувана за това. Да, и на кого иска облысеть? Особено в ранна възраст.

Косопад при мъжете: причини, лечение

Но много малко от представителите на мъжкия пол някога съм се замислял за това, което лежи в основата на алопеция (така се нарича загуба на коса от научна гледна точка). Но разбирането на причините за загуба на коса може значително да забави загубата или дори да го спре. Освен това, има смисъл да разберете и след това, като лечение на косопад.

Причините, поради които мъжете са склонни да губят косата

Има около дузина основни проблеми, поради които силният пол страда от алопеция.

Косопад при мъжете: причини, лечение Всички тези причини могат да бъдат разделени на физиологични и психологически. Физиологични, от своя страна, са разделени на вътрешни и външни. Обаче за всичко си струва да се разкаже и по поръчка.

Най-проста и банална причина за появата на алопеция е на възраст. Високи места човек (както мъж, така и жена) успява да се запази същото количество коса в уважаван възраст, тъй като това е било в младостта си. И затова е съвсем естествено явление става косопад възраст. От това не е застрахован никой.

Следващият фактор също не зависи от човека. И това е наследственост. Генетика — едновременно коварна и е много полезно нещо. Ако в семейството всички мъже са лысыми, това може да стане готов за подобна участ. Ако всички членове на семейството носят гъста шевелюру чак до напреднала възраст, при липса на други фактори, е логично да се надявам на същото ниво на растителност на главата.

Косопад при мъжете: причини, лечение Още един фактор за оплешивяване — това е хормонален срив. Това може да се случи на всеки, особено на възраст. Щитовидната жлеза понякога не работи така, както е необходимо. В организма на човека се променя хормоналния фон, което води не само до оплешивяване, но и до много други последици. Че, например, трябва да се случи с хормони, за мъж са започнали да страдат алопеция? Достатъчно повишаване на нивото на мъжките полови хормони в кръвта му. Космените луковици са унищожени от прекомерна концентрация на андроген.

Алопеция често възниква и по причина на продължителен недостиг на витамин в организма на човек. Най-често това води неправилното хранене, в който не е достатъчно полезни вещества. Например, облысеть могат тези, които се хранят с вредни и монотонен храна, когато в диетата има неправилно съотношение на белтъчини, въглехидрати и мазнини. По-специално, това често се усмихва вегетарианци. Но и месоядците могат да имат доста непродуманный диета.

Що се отнася до психологически причини, и те имат място при алопеция. Стрес, хронична умора, неврози, депресия, психологическа травма, — всичко това е в състояние да лиши мъжа рошава коса.

Но това далеч не са всички причини за загуба на коса при мъжете. От какво друго може да попадне те са от силния пол?

Други причини за алопеция

Косопад при мъжете: причини, лечение Сред факторите за загуба на коса при мъжете има точка за вредни навици. Да-Да, не си струва да се чудя! Много сте сигурни, че косата — това е последното нещо, че ще бъдат засегнати при пушенето и алкохолизма. Обаче и на шевелюре отразяват вредните навици. Например, тютюнопушенето убива повечето витамини в организма. Освен това заради него страда кръвообращението, което е толкова необходимо за космените луковици. А системно употребата на алкохол се превръща в изходна точка за нарушения на протичането на много обменни процеси в организма на човека.

На състоянието на косата се отразява добре на цялостното състоянието на организма. Важно е това, колко е силен имунитет, ако има някакви сериозни заболявания. Ноктите, косата, кожата и зъбите — това е своеобразен показател за здравето на един или друг човек. Има проблеми с физическото състояние? Може да се очаква влошаване на качеството на косата и други.

Себорея (нарушение в работата на мастните жлези) е следващата причина за тъжния разделите с шевелюрой. Това заболяване пречи на крушките, за да работи нормално, тъй като в резултат на това става запушване на порите. Първо да отслабне, а след това падане на косата при мъжете.

И накрая, последната от най-често срещаните причини — това е облъчване, радиация или на въздействието на химически вещества. Сега не става въпрос за това, когато се провеждат курс на химиотерапия, което води до падане на косата при мъжете. Става въпрос за случаи, когато човек е подложен на продължително радиационному изрязване, което е довело до загуба на рошава коса. Това може да бъде вреден работа, някаква катастрофа, настаняване в замърсената зона и т.н. Всичко това води до поредению коса на главата при мъжете.

Така изглеждат основните проблеми, от които косата пада при мъжете. Какъв ще бъде лечението във всеки конкретен случай?

Как се лекува алопецию?

Косопад при мъжете: причини, лечение Същността на лечението ще зависи от това, с което е причинена от заболяване, коя е причината да се определят в неговата основа. Така, при хормонално неуспех трихолог съвместно с эндокринологом назначава терапия, която ще бъде насочена към корекция на хормоналния фон на пациента. Колкото по-рано ще се прилага лечение, толкова по-големи шансове за това, че всичко ще мине успешно.

Доста ефективно да се подлага на лечение, ако загуба на коса при мъжете, допринесоха за психологически и емоционални фактори. Струва си да се обърнете към добър терапевт, който ще постави точка в тях, с шевелюрой. И животът ще стане по-добре, и космите ще престанат да падат.

При недостиг на витамини също може да се надява на благоприятен изход. Ще трябва да направите диета разнообразен, богат, той е пълен с витамини, минерали. Но на едно хранене по-малко, и затова си струва да предприемат курс на някакъв витамин комплекс (биологично активна добавка). По-добре, ако витамини ще бъдат специални, които съдържат всичко необходимо именно за коса.

Ако плешивост причинени от други заболявания, първо трябва да се бием с тях. След като болестта ще отмине, ще се върне и на отминалите качеството и състоянието на косата. Въпреки че, може би, в първо време те ще се нуждаят от допълнителна подкрепа под формата на витамини, аптеки от косопад при мъжете.

В останалите случаи, косата ще възвърне донякъде проблематично. Трихолог може да възложи на определено лечение, което, може би, ще има ефект. Въпреки това в напредналите случаи, при генетично и възрастова алопеция, помага само на операция. Това е операция за трансплантация на коса. Глави лук, като правило, се вземат с тилната част на главата, тъй като там те почти не падат. В сегашно време такива операции минават доста успешно, с добра политиката.

В заключение може да се повтори един важен съвет: не си струва да се отложи лечението на алопеция в дълга кутия. Важно е навреме да разпознаете причина за загуба и да започне да се бори с нея! Здраве и силна коса!