Премахване на окосмяване по лицето: всички „за“ и „против“

Съдържание. Премахване на окосмяване по лицето. Струва ли си да се справят в козметични салони? Народен лек за премахване на окосмяване по лицето. Екзотични рецепти

Да изтриете или да не изтриете коса на лицето – това е въпрос на много личен. В този смисъл няма никаква истина в последна инстанция. Задачата не е в това да се прослави един метод и да анафеме друг, а в това, да направи безпристрастно мнение. Съдържание:

 • Салонные методи за отстраняване на окосмяване по лицето (лазерна епилация, фотоэпиляция, электроэпиляция).
 • – Популярните методи (пинсети, самобръсначка, крем за премахване на окосмяване по лицето, восък).
 • Епилация на лицето в домашни условия.
 • Народни средства за отстраняване на окосмяване по лицето (екзотични рецепти срещу нежелана растителност на лицето).

Премахване на окосмяване по лицето. Струва ли си да се справят в козметични салони?

Професионална козметика в съюз с машини предлагат:

Премахване на окосмяване по лицето: всички "за" и "против"

 1. Лазерна епилация или фотоэпиляцию. Космените луковици се унищожават с помощта на лазерна радиация. Меланинът абсорбира светлина (лазер – това е светлина с определена дълга дължина на вълната и висока плътност), се достига до висока температура и косата свива отвътре и умира. Тези методи са добри, защото наистина е много ефективен, но те имат редица противопоказания и ограничения: те не ще помогне на тези, които сива или руса коса (меланин не е достатъчно за реакция). При процедура са възможни изгаряния. Човек не мисли лошо, но ако все пак това не е късмет именно на него.Освен това, ако се прилага фотоэпиляцию на лицето си , тогава тя ще трябва да се повтаря през 7-8 месеца. Също така, не бих искал да говоря за суетном, но скъпи процедури.
 2. Электроэпиляцию. Това е метод, който използва силата на електрически ток в борбата с растителност на лицето. Процедурата е доста страшно за тези, които не обичат шприцов и орел. В кожата, директно в волосяную лук, се въвежда игла, а през нея се подава електрически ток, който разрушава косъма отвътре, и той без проблеми напуска мястото на своето пребиваване. Освен психологически дискомфорт, процедурата е доста дълга (обработват в края на краищата, всеки косъм поотделно) – сесия продължава от 2 до 4 часа, а курсът по 6 – 8 сесии. В парично смисъл метод също не може да се нарече достъпна.Красотата е нещо скъпо.

Премахване на окосмяване по лицето може да бъде така. Да се справят в салон или не решава само от самия клиент.

Премахване на окосмяване по лицето при жените. Ще помогне ли бръснач, пинсети и крем?

Когато жената си мисли: „премахване на окосмяване по лицето завинаги, възможно ли е това?“ ще представим общия списък, като можете да изтривате косата в салона.

Премахване на окосмяване по лицето: всички "за" и "против"

 1. Бръснач. Този инструмент е уникално попада в немилост към съвременните красавицам, тъй като ползата от него няма. След бръснене на косата расте още по-дебели, още по-добре от предишната.
 2. Пинсети, за разлика от самобръсначката , още се ползват. Но този метод да се отърват от нежелана растителност своите недостатъци: болка, възможни са възпаления и дори белези по кожата. Това е варварски процедура не гарантира, че косата няма да се върне окрепшим на негово място на обитаване. Достойнство начина: ниска цена, бързина (при комплексна умение), срок на годност – две седмици
 3. Крем-а depilator. Крем влиза с протеин компоненти на косъма в реацию и се разтваря в тях. Така космите се отстраняват просто и лесно, а ефектът трае все същите две седмици.

Както показва практиката, премахване на окосмяване по лицето при жените може да се осъществи по различни начини, но не всички са еднакво ефективни и полезни за кожата.

Епилация на лицето в домашни условия

 1. Ако човек се страхува от епилация на лицето си, тогава той може да ги направи незабележими. За да се облекчи косми над горната устна трябва: флакон за три лихвен водороден прекис. Всеки ден една жена обилно мокри памук в течност и в продължение на пет минути обработва проблемную зона. Действието продължава до този момент, докато тъмните косми не станат ярки. Обикаля от уста на уста и по-съвършената рецепта, която изсветлява косата. В състава му влизат: гидроперит (една таблетка), амоняк (две-три капки), три лихвен бензоил водород (две-три капки).Начин на приготвяне: една таблетка се смила на прах, добавя се амоняк и с водороден пероксид. Съставки се смесват до хомогенна консистенция. Това решение е по-силен, отколкото просто водороден прекис, затова използването му се препоръчва само веднъж седмично и се държи на проблемният участък от 10 минути. След това тя се отмиват, и зона се обработва крем, който подхранва и овлажнява кожата.
 2. Восък е най-демократичен в този смисъл. Това е евтин и много ефективен начин да се избавите от нежеланото окосмяване по лицето. Восък за обезкосмяване на лицето си най-добре да използвате топъл, а не горещ. Що се отнася до техника, тогава е по-добре един път да се види, отколкото сто пъти, за да прочете, така че видеото е приложен.
 3. По-горе се споменава за недостатъците на епилация пинсети, е време да се каже и за добродетелите на този метод. Ако косата участък, подготвен за изпитание, не е толкова много, то ще дойде и пинсети – евтин и весел, и все същите две седмици без коса, както се случва, че и повече. Ръцете трябва да бъдат измити с вода и сапун, инструмент се справя с алкохол. За да не боли толкова много, трябва да се прилага към имота памук с топла вода. Това ще се отвори порите на кожата, процедурата ще мине почти незабелязано. След мъчения струва да положат памук вече е със студена вода, за облекчаване на дразнене.
 4. Водата и захарта (shugaring). Този метод набира в редиците си нови фенове и не напразно, защото тя е безопасна, не причинява алергии и раздразнения на кожата. Така че подвеждаме на изкушението и споделяме един прост готвене рецепта. Жената ще се нуждае от само вода и захар в съотношение 1:10: 1 супена лъжица вода и 10 на същите лъжици захар и още сок от половин лимон (задължително без семки, ако има поне един, тогава нищо няма да излезе). За приготвяне на чудотворната състав трябва да се вземе купа, която не се страхува от огън, да се постави минимален огън и се бърка непрекъснато.Ще мине известно време и сместа ще придобие оттенък на карамел. Когато сместа достигне до кипене и се вари в продължение на 10 минути, тя се отстранява и дават да изстине малко. Когато съставът се охлади, след което трябва да го вземете на пръста си и търкаля топка: ако е възможно – смесването наблюдавана е вярно, ако не – твърде много вода.

Лицето епилация в домашни условия, ще помогне на тези жени, които не иска да ходи в салон.

Народен лек за премахване на окосмяване по лицето. Екзотични рецепти

Премахване на окосмяване по лицето: всички "за" и "против"

Последният раздел за тези, които не вярват в технологията и напредък, а предпочитат естествени средства да се отърват от нежелана растителност.

 1. Орехи и кедрови ядки в помощ на жените. От първите ще се нуждае от стени, от друга страна – черупки от яйца. Разделители и яйца, да се налива седемдесет процента алкохол и да даде потомиться в тъмно място в тъмна същия съд – една седмица. Нататък всичко е известно, получившимся разтвор смазвайте проблемную зона в рамките на две-три седмици преди лягане.
 2. Не си отива орех от погледа. Друга рецепта. Трябва да се намери зелен орех и се избърсват им проблемните места. Сок отслабват косата. Те стават летаргични и безжизнени, а с течение на времето изчезват съвсем. Продължителност на неизвестен в зависимост от това, колко имате растителност достатъчно характер настъплението на традицията.
 3. Пепелта, сапун и вряла вода – всичко, което трябва от косата на лицето. Пепелта се пресяват, в буркана се налива вряла вода, там също добавя сапун (ситно-ситно нарязан или потертое). В крайна сметка се образува маса, която може да се прилага върху лицето, а това значи, водата не трябва да бъде прекалено много. Следете консистенция.
 4. Народната фантазия е неизчерпаем. И дори най-тежката растения човек може да си от полза. Това се отнася и коприва. Нейните семена в размер на 40 грама превърне в прах и изсипете 250 грама растително масло. Под ръка трябва да е вече познатата бутилка от тъмно стъкло, и трябва да знаете, къде да я постави. В това място точно не трябва да прониква слънчевата светлина. Издържат на състава трябва да е 2 седмици, а после с чувство на соблюденной смесване разпространение на проблемните места.
 5. Два вида алкохол, рициново масло и йод ще ви помогнат да се отървете от косата. Рецептата е такава: медицински 35 грама, нашатырный – 5 грама, на йод – 2 грама и рициново масло – 5 грама. Разтворът се нанася върху участък от кожата, два пъти на ден, до точката благословенного време, когато косата най-накрая ще падне.

Който предпочита салон, а някой народен лек за премахване на окосмяване по лицето. Във всеки случай последната дума остава за човек.