Епилация на лицето завинаги: ефективни начини за депилация и епилация

Методи за професионална епилация. Кожата на лицето е нежна и чувствителна, така че епилация трябва да се извършва внимателно и грижливо. Съвременната апаратна косметология позволява да отговори на сложен въпрос — как да се отърват от окосмяването по лицето?

Лицето не напразно се счита за визитната картичка на всеки човек, защото тя е винаги в ума и почти нищо не прикрывается. Така че всякакви недостатъци на лицето веднага хващат окото, а на собствениците се иска да ги отстрани или да се усъвършенстват. Окосмяване по лицето могат да се доставят неудобства и проблеми, но към днешна дата има много начини да се отърват от нежелана растителност.

Епилация на лицето завинаги: ефективни начини за депилация и епилация

Депилация на лице по-често, в търсенето жени, защото мъжете са свикнали да използвате самобръсначка или машинка за подстригване за грижи за себе си.

Представители на нежния пол, които са уморени осветлять или не искат да си обръсне им, често се интересуват от въпроса, как да се отървете от окосмяване по лицето, направете го правилно и безопасно, а най – добре- завинаги.

Има много методи и средства, които могат да помогнат в това отношение. Но за да разбере коя от тях е по-добре да приложите, си струва да се знае подробности и характеристики на всеки метод за премахване на окосмяването по лицето. Тогава процедурата ще бъде не само ефективно, но и безопасно.

Методи за професионално обезкосмяване

Кожата на лицето е нежна и чувствителна, така че епилация трябва да се извършва внимателно и грижливо. Съвременната апаратна косметология позволява да отговори на сложен въпрос — как да се отърват от окосмяването по лицето? Важно е да се намери надежден козметичен салон и магьосници, заслуживающего доверие. Това ще дават увереност, че епилация на лицето ще се проведе при спазване на всички правила и изисквания.

Епилация на лицето завинаги: ефективни начини за депилация и епилация

Лазерна епилация

Сред най-популярните и ефективни техники, за премахване на окосмяване по лицето, може да се нарече:

  1. Лазерна епилация . Безболезнен, бърз и лесен начин, чрез който може да епилация на лицето завинаги. Лазерен лъч точка е насочена към всяка волосинку, выжигает луковичку и води до това, че тя повече не се развива. За задълбочен и края на процедурата се изисква от 4 до 8 сеанса.
  2. Фотоэпиляция – въздействие върху косата си с помощта на високочестотен светлина. Най-често за епилация на горната устна се извършва именно този метод, тъй като тя е проста и ефективна. Недостатъците са високата цена и нуждата от извършване на няколко сесии, което се простира процесът е почти на година и невъзможност за изтриване на твърде светли косми.
  3. Электроэпиляция – метод, при който се случва на въздействието на ток с ниска честота. При него клиентът се чувства в кожата леки изтръпване, което може да бъде неприятно за чувствителни зони на лицето. Ако се прави епилация на горната устна, може малко да се е неудобство, защото парцелът е малък, и процедурата се извършва бързо.

Има още един метод, който може да се дължи на професионален че неговото изпълнение е възможно в домашни условия. Това е прилагане на специален крем, който дава възможност за премахване на космите на лицето и с течение на времето да спре растежа им като цяло. За да изберете добро козметично средство за обезкосмяване , важно е да се разбере, какви характеристики трябва да притежава и как да защитим деликатната кожа на лицето от негативните влияния. Но като цяло този метод е прост, така че много момичета предпочитат само крему за епилация.

Домашни методи за отстраняване на окосмяване по лицето

Сред начините, по които може да се ползва в домашни условия, за премахване на окосмяване по лицето, може да бъде пинсети, бръснач или восъчни ивици. Изберете един от тях, се анализират характеристиките на всеки. Въпреки че понякога за окончателното решение трябва да се опитат всички тези начини на практика. Най-често момичетата се борят с коса по лицето на такива начина:

  1. Бръснач – най-лесният и бърз начин, но най-предпочитаните за лица по много причини. След бръснене космите растат още на следващия ден и стават с всеки изминал път все по-строги. За бръснене – това е мъжка процедура.
  2. Пинсети. Въпреки болезненост на епилация с помощта на него, ако растителност на лицето си малко, им е напълно възможно от време на време притискане на допълнителни. Но ако се нуждае от пълна епилация на горната устна, пинсети едва ли ще помогне. Освен това, увреждане на фоликулите под нежната кожа може да доведе до появата на раздразнения.
  3. Shugaring в домашни условия се прави много лесно и бързо. Паста за процедурата можете да си приготвите сами, а самото отстраняване прекарват пред огледалото. Това е болезнено, но ефективно и безопасно за кожата.

Има още един начин за решаване на проблема, който не се нуждае от премахване на окосмяване по лицето, но ви позволява да ги направи незабележими. За тази цел се прилага промяна на цвета. За да се направи всичко правилно и добре, че е важно да се разбере как изсветлява косата по лицето, че това е ефективно и безопасно. Този метод се ползват майки и баби на миналия век, които не са имали голям избор в средствата за решаване на проблема. В домашни условия потъмнява косата може с помощта на водороден прекис, триене на кожата с памучен диск, потопен в течността.Фините и къси косъмчета ще загубят цвета си и стават почти незабележими.

Епилация на лицето завинаги: ефективни начини за депилация и епилация

Водороден пероксид за промяна на цвета на косата на лицето

Какъв начин за решаване на проблема изберете

Избор на методи на епилация с повърхността на кожата, е важно да се вземат предвид индивидуалните особености на лицето и да предвиди всички възможни мерки за сигурност. Всеки метод си има своите предимства и недостатъци, с тегло на всички тях, сравнявайки ефективността на всяка средства и собствени възможности, ще успее да вземе правилното решение.

Епилация на лицето завинаги: ефективни начини за депилация и епилация

Ефективността на восък и захарната епилация

Разбира се, обръщането към специалист и решение на проблема с излишната растителност по лицето професионални начини за предпочитане е всички домашни методи. Това ще позволи не само да се постигне максимална ефективност от процедури, но и да бъдат уверени в безопасността на провеждане. В случай на липса на необходимото количество пари, можете да изберете по-лесни начини, но внимателно към него се подготвят и спазват мерките за безопасност.

Епилация с кожата на лицето – специална процедура за грижа за себе си, така че към него трябва да се подходи по-специално. И избор на оптимален и сигурен начин за епилация, наслаждавайте се на получения резултат и да се чувстват уверени.