Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Оцветяване на корените на косата – това не винаги е лесно, особено ако има седина. 1-2 пъти седмично се нанасят подхранващи маски. След всяко измиване на главата хидратира краищата на косата с масло или течни кристали.

Оцветяване на корените на косата – това не винаги е лесно, особено ако има седина. Доста често плевене растеж на косата при боядисване се получават някои друг оттенък. Но както в домашни условия, перфектно изравняване на цвета? В действителност това съвсем не е трудно.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Подготвителен етап

Средно корените на косата да се възстанови от 5 до 15 мм на месец, което е доста значително. Особено забележим преход цвят на локонах, които са значително по-светъл или по-тъмен естествен цвят. Някои момичета се падат краситься веднъж на 2-3 седмици, че не може да не се отрази на общото състояние на рошава коса. Затова фризьорите силно препоръчват в интервалите между боядисване усилено да се грижим за шевелюрой.

 1. Използвайте шампоан без сулфати.
 2. 1-2 пъти седмично се нанасят подхранващи маски.
 3. След всяко измиване на главата хидратира краищата на косата с масло или течни кристали.
 4. Желателно е да се направи ламиниране. Благодарение на процедурата за боя ще се задържи по-дълго, косата ще получите красива светлина (което е особено важно за побеляване на направления).

Също се препоръчва всеки път провеждане на тестване бои, дори ако тя се използва вече не за първи път. Факт е, че производителят може по всяко време да промени състава, и нов компонент ще доведе до алергии. Обикновено тестът се извършва в локтевом мошеник, защото кожата на това място е с повишена чувствителност. Следва да се има предвид, че реакцията може да се прояви не веднага, а в рамките на 48 часа, така че изпитването е необходимо да се извърши след 2 дни преди боядисване. Ако всичко е нормално, сърбеж и обриви липсват, следва да се пристъпи към подготовката на инструмента.

Ще ви трябва:

 1. домашна дреха, която няма да съжалявам, ако нещо се мръсна;
 2. влагонепроницаемая наметало или стара кърпа;
 3. шапките с остри писалка (много удобно разделяте на кичури);
 4. пластмасова или стъклена купа за боя;
 5. пластмасови щипки за коса;
 6. латексови ръкавици;
 7. пулверизатор;
 8. часовник.

Съвет

Ако корените са различни от основния цвят на косата на 2 и по-малко цветове, възползвайте се от безамммиачной боя, това ще ви спести косата.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Стъпка по стъпка ръководство

Разбира се, самостоятелно оцветяване на малко по-различен от салонной процедури. Професионалист много често се използва няколко бои в различни цветове, добавя различни коректори и променя съотношението с окислител. Всичко това може да повлияе на продължителността на излагане на боя. Така че следващата инструкция е подходящ за боядисване на корените на косата цвят, не много по-различен от оригиналния.

 1. Прочетете внимателно инструкциите за боя.
 2. Съединете компоненти в пластмасова или стъклена купа, точно спазване на пропорциите, посочени на опаковката.
 3. Сложете си старата тениска, ръкавици и покрийте раменете си.
 4. По границата на растежа на косата нанесете подхранващ богат крем, за да избегнете петна върху кожата.
 5. Ако боята трябва да се нанесе на мокра коса, използвайте спрей върху.
 6. Срешете направления и разделете на проборы. У вас трябва да има 4 зони: окципиталната, 2 височные и предна. Всяка от тях зафиксируете скоба, предварително свернув косата в плитка.
 7. Започвайте да нанася боята върху корените с тилната част. Тази зона се различава най-ниска температура, така че окрашиваться ще бъде по-дълго.
 8. Премахване на скоба, с върха на четката разделете косата на малки кичури и равномерно средство по повърхността на отросших корените. Уверете се, че боята не течеше.
 9. След това се пристъпи към боядисване на предната част и на последно място – времето зони.
 10. Не забравяйте, че движението трябва да бъдат внимателни, но и бързи. Цялата процедура не трябва да продължава повече от 20 минути. В обратния случай тон може да се окаже неравномерно.
 11. Издържат на боя трябва да се средно с 30 минути, но най-добре е да се консултирате с инструкциите на производителя. Започва обратното броене е необходимо след края на прилагане на боя.
 12. След изтичането на това време цвят трябва да се простират по цялата дължина. За това най-добре се възползват от спрей върху раковина и с чести зъби.
 13. След 7-10 минути, изплакнете косата обилно с топла вода.
 14. Нанесете балсам или маска, това ще помогне на косата да се възстанови по-бързо.

Съвет

Ако след боядисване на корените в кожата са останали петна, те могат с лекота да премахнете с помощта на лимонов сок.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Противопоказания за боядисване на корените

Моля, обърнете внимание! Препоръка потребители!

За борба с косопад от нашите читатели са открили за себе си невероятно средство. Това е 100% натурално средство, в основата на който се състои изключително от билки и смесени така, че да е максимално ефективно да се бори с болестта. Продукта ще ви помогне бързо и ефективно да възстанови растежа на косата, придава им чистота и шелковистость. Тъй като лекарството се състои само от билки, той няма никакви странични ефекти. Помогнете на косата…“

При събиране на неблагоприятни фактори цвят на корените след оцветяване може да се различават значително от основната дължина. Че това не се случи, опитни фризьори препоръчват да се въздържат от процедури (особено ако тя се провежда в домашни условия) в следните ситуации.

 • Менструация, бременност, първите 3 месеца на кърмене. В този период при жените се променя хормоналния фон, обмяната на веществата и терморегуляция, така че в резултат на оцветяване може да бъде много непредсказуем.
 • Повишена температура, болест. Отново, поради нарушена терморегуляции химична реакция при боядисване може да доведе до неравномерно или искаженному цвят на корените на косата.
 • Увреждане на кожната покривка на главата, алергии. С това по-добре да не се рискува, дори ако оцветяване ще мине добре, то със сигурност след това ще се нуждаят от продължително лечение.
 • Последните химическо завивка, лошото състояние на косата. Преди боядисване косата трябва да възстановят своите сили, така че след вълна трябва да завърши най-малко на 2 седмици.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Маскиране отросших корени

Понякога, поради обстоятелствата на една жена за дълго време не боядисва косата. И тогава проблемът отросших на корените е особено остър. Какво да правя в такъв случай? В края на краищата, искате винаги да изглеждате 100%.

Следните няколко правила ще ви помогнат плевене растеж корените да се направи по-малко видими.

 1. Изберете правилната прическа. Многоярусность и бретон ще ви помогнат да създадете допълнителен обем, и благодарение на повдигната корените преходът ще бъде по-малко удари в очите.
 2. Спри избор на сложен боядисване (омбре, сомбре, брондирование и т.н.). Специална техника осигурява плавен преход между естествено и желания цвят на косата. В такъв случай боя се корени могат да 1 път на 2-3 месеца, но за побеляване на жените, този вариант е неприемлив.
 3. Не правете опашка. При такава прическа дори леко плевене растеж на корените са много видими.
 4. Създайте допълнителен блясък с помощта на специален серум. Отражающийся светлина отлично маскира леко преход на цветовете.
 5. Укладываете косата. Големи къдрици крият небоядисана корени.
 6. Използвайте оттеночные устни или шампоани. Ако редовно се насладите на тонирующими средства, боя за коса може да бъде по-рядко.
 7. Красиво повяжите на главата косынку, направете тюрбан или сложете шапка. Най – важното-за начин на хармонично смотрелся като цяло.

Съвет

Ако плевене растеж на корените в този момент на боя невъзможно, създаване на допълнителен обем. Това ще помогне по време на прикриване на границата на прехода.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Нюансите на боядисване на корените на косата

Ако естествения цвят на косата е различен на 2 и повече цветове от желания, а след това е техника за оцветяване на корените, няколко се променя. В такива случаи, боядисване обичайния начин в домашни условия най-често не дава желания резултат. Ако обаче се обърнете към професионалист в този момент е невъзможно, препоръчва се вземат предвид важни нюанси на оцветяване на тъмни, светли и побеляване на корените.

Сиви корени

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ! Средство за подобряване на растежа на косата, без химия и вреда Четете нататък >>>

Колкото повече сива коса при жените, толкова по-трудно им е качествено боядисване. Молекулите на боя лесно се измива, цветът става блеклым и не крие седину. Той може да бъде решен по различни начини.

 1. Да се използват специални бои за коса.
 2. Ако боята е нормално, след това трябва да се смесва с основния тон в съотношение 1 към 1 или 1 към 3 (зависи от броя на побеляване на косата). Например, за нюанса 6/7 подходящ кестен (5/0). Също трябва да се добави 6%-та оксид.
 3. В особено тежък случай със 100% сединой осигури равномерен непрозрачен цвят ще ви помогне предпигментация. За това преди боядисване на корените се нанася микстон или естествен оцветител (на 1 тон по-светъл цвят на желания оттенък), разреден с вода в съотношение 1 към 2. След 10 минути средство трябва да се разпределя по дължината. След още 5 минути е необходимо допълнително нанесете в корените смес от боя и 3%-ти оксидант. След 10 минути се разпределят на дължина, след още 5 да се измие. На следващия ден корени може да се оцвети по обичайния начин.

Тъмните корени

Техника на оцветяване на тъмни корени по-лесен, но и тук има риск да се получи жълт цвят. За да се избегне това, възползвайте се от следните съвети.

 1. Използвайте само професионална, качествена боя и 9%-та на оксидиращ агент. Ако за боядисване на корените се използва 12%-та на азотен или евтин агресивен боя, а след това след няколко месеца може просто да загубят рошава коса.
 2. Заменете обикновения шампоан на оттеночный или периодично нанасяйте тонирующую маска, балсам.
 3. Ако корените са твърде тъмни и лошо се поддават на осветлению, а след това като опция, вие трябва да помислите сложно оцветяване – омбре, сомбре, брондирование или мелирование.

Оцветяване на корените на косата: стъпка по стъпка инструкции, препоръки

Светли корени

Оцветяване в светли корени в домашни условия може да завърши със зелен цвят на косата. Да се избегне това ще ви помогнат следните правила.

 1. Най-лесният начин да рисуват светли корени – това е да нюанс по-тъмен от основния цвят.
 2. Друг метод включва смесване на бои, преди да се приложи на светли корени с 3%-м оксидом. След 30 минути, в същия цвят като този трябва да се добави и 6%-ти или 9%-та окислител и нанесете върху останалата дължина на 10 минути.
 3. Следващата техника е предварително смывке. Този метод ще ви помогне облекчи по-тъмни краища и ще осигури еднакъв цвят след боядисване.

За боядисване на корените на косата в домашни условия е доста просто. Трудности могат да възникнат, само ако къдрици много по-тъмен или по-светъл цвят на желания цвят. В тези случаи се прилага специална техника, която най-добре е собственик на професионалист. Така че ако възможността редовно краситься в салона не, момичето трябва да вземем друг цвят или сложна форма на оцветяване.