Тониране на косата: основни различия в оцветяването

Тониране и боядисване са сходни по своя ефект, но значително се различават по степен на влияние върху структурата на косата кожичките. Как работи Окислител, намираща се в състава на обикновената боя за коса, отваря люспи на епидермиса.

Тониране на косата: основни различия в оцветяването
Дами, които обичат да променят своя начин и да експериментират с цвета на косата си, често прибягват до тонированию. Тази процедура е вид оцветяване, при която се използват леки съхраняващи средства могат да измени цвят или се съживи естествения си цвят.

Тониране и боядисване са сходни по своя ефект, но значително се различават по степен на влияние върху структурата на косата кожичките.

Как работи

Окислител, намираща се в състава на обикновената боя за коса, отваря люспи на епидермиса, в качеството на естествен пигмент. Леки тонирующие оцветители закрепляются на повърхността, без да докосвате на структурата на косъма на стъблото, а само здраво обволакивая му.

При тонировании сведени до минимум влиянието на дразнещи вещества: липсва амоняк, и ако се използва водороден прекис, брой малко. Тонирующие лекарства съдържат билкови екстракти, кератин, витамин комплекси, UV-филтри и други компоненти, ухаживающие за косата.

Оттеночные средства изравни най-горния слой, приглаживая люспи. Какъв е видимият резултат? Дълбок изразителен цвят и естествен копринен блясък.

Оттеночный тоник или пяна се отмива с шампоан постепенно, така че да не възниква ясни преходи между цветни площи и отросшими корени.

Видове

След като реши на тониране, определете колко упорит ефект искате да постигнете. От това зависи вида на процедурата.

Има три разновидности:

  • интензивна;
  • щадящую;
  • лесна.

При първия вариант се постига най-дълготраен ефект, до два месеца. Тониране на втория тип се задържа четири седмици, а третата — до две.

Възможности

Индустрията за красота предлага широка гама от средства за тонизиране на косата: шампоани и балсами, пяна и пяна, тоник и спрейове. Прави избор, обърнете внимание на таблицата нюанси и препоръки на производителя, в това с каква коса е подходящ един или друг продукт. По-добре се спрете на варианта, близки до естествения.

Колористические възможности за тонизиране са ограничени. Меки бои не могат да изсветлява косата, не се справят с сединой, ако тя е изразена.

Използването на тонирующих средства дава възможност за блондинки и русым обогатяване на естествения цвят на косата, да се отървем от боклуци страхливост. Нов оттенък, студен пепеляв или топъл златист, ще освежите лицето си, като прическа на зрителния обхват. Експериментирането с тази гама, може леко изсветлява косата, буквално на няколко тонове.

В тъмните локонах осветляющего ефект няма да постигне. Но може да се получи по-тъмен, сочен и изразителен цвят: шоколад и кестен, на път от и кафе.

Подготовка

Ако косата е чуплива и безжизнена, преди тонированием показва курс на лечение: въпреки, че оттеночные вещества работят бережнее обикновени, те не са абсолютно безвредни.

За да не се сблъска с неочаквани неприятен резултат, няколко месеца преди процедура, спират да се ползват с къна.

Техника на използване на

По начина на нанасяне на тонизиращ като боядисване и изисква използването на предпазни средства: ръкавици са задължителни, фризьорски салон чаршаф.

Ако се използва оттеночный шампоан, те се измиват главата си два пъти. След отстраняване на космите, втори път, се препоръчва да се дръж я по-дълго, до 5 мин, но не perederzhivat, за да се избегнат изненади.

Купих нов шампоан? За първи път, използвайте го с повишено внимание, вижте как реагира на него косата.
Допуска едновременно прилагане на два или три цветови варианта оттеночных средства, за да осигурят отделни кичури или да се създаде сочна комбинация.

Грижи

За тъмни коси се грижи така, както за цветни — използват специализирани шампоани, балсами и маски. При избора на последния от вариантите е, да остане на козметичните продукти, без маслото, което е агресивно въздействие на боите.

Страст за промяна

Тониране — прекрасен начин за обновяване и разнообразяване на сянка, без да се прибягва до по-радикални методи. Сторонницы процедури оценявам го за възможност за промяна на имиджа, когато искате, без да навреди на здравето на косата.