Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка)

Начин на боядисване на коса непостоянни бои, които бързо се отмива, се нарича тонированием. В резултат на този оцветяване боята да не попадне вътре в косъма, а се задържа на повърхността.

Всяко момиче иска да бъде на специална, като от време на време да променят нещо във външния си вид. Но понякога дамите се страхуват да правят това драстично. В края на краищата, преди да вземе окончателно решение за промяна на своя имидж, искат да видят как ще изглежда. Изведнъж не работи или не се хареса? Чудесен начин на време да промени външния си вид е тониране на косата. Какво е то, какви са неговите характеристики и как да го направи – помислете за по-нататък. Преди всичко нека да кажа, че това е най-лесният и доста безвреден начин, който ще помогне да решите кой искате ли да видите.

Тониране на косата: какво е това?

Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка) Начин на боядисване на коса непостоянни бои, които бързо се отмива, се нарича тонированием. В резултат на този оцветяване боята да не попадне вътре в косъма, а се задържа на повърхността. Що се отнася до обикновените бои за коса, след което те променят естествения цвят на на ниво молекули, а това вече е химически процес. В процеса тонизиране боя просто покрива повърхността на косата нов оттенък и по никакъв начин не влияе на естествения си цвят. Ето защо тонирующую боя може много лесно и бързо да се измие.

С помощта тонизиране момичета могат да направят своя оттенък на косата са по-наситени или да го смените с повече тонове. В състава на тоник липсват различни антиоксиданти, които се съдържат в устойчиви бои за коса (амоняк). Ето защо структурата на косъма, след тонизиране остава невредим, за разлика от действията на обикновените бои за коса. Към днешна дата се предлагат тонирующие средства, които имат в състава си малко оксидант (но значително по-малко, отколкото в обикновените бои). Като тоници наричат полуперманентными багрила.Те са в състояние да проникнат в косата и се променят естествения цвят, но не за толкова дълго време, като устойчиви средства.

Предимства тонизиране на косата

Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка) Като отговорите на въпроса: „Оцветяването на косата: какво е това?“, преглед на основните положителни свойства на тази процедура е:

  1. Тонирующие боя много по-малко увреждат структурата на косъма, отколкото обикновените устойчиви.
  2. За жените, които обичат често да променя цвета на косата и склонни към експерименти със своята прическа, тонирующие боя – просто незаменими помощници.
  3. Разликата между цвета на корените на косата и основната им част, която е била боядисана с тоник, почти незабележими.
  4. След процедурата тонизиране на косата става блестяща с наситен цвят.

Отрицателни страни тонизиране

Такава процедура, като тониране на коса (снимка ще бъде представен по-долу), има и някои недостатъци. На първо място, с помощта на него може да промените цвета на косата само за няколко тонове. И второ, за да получения оттенък поддържа постоянно, трябва доста често да провежда процедура за тонизиране. Причината – тонирующие боя много бързо се отмива. Но въпреки тези недостатъци, тониране на косата отзиви са основно положителни, и много момичета, доста успешно го използват.

Видове тонизиране

Има щадящее и интензивно тониране на косата. Снимка на тези два вида са посочени по-долу. Те се характеризират с факта, че при интензивно метод бои имат в състава си малко количество оксиданти, но по-малко, отколкото в обикновените бои. Тези окислително елементи помагат на пигменту да стъпи в волосе на по-голямо време. В този случай оцветяване може да издържи около два месеца. При щадящем тонировании боя се държи на косата не е толкова дълго и обикновено се отмиват през една-две седмици. Този метод позволява често да се променя нюанси и повече да експериментират с цвета на косата.Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка)

Освен тонизиране, има още мелирование. Този метод също е доста популярен, но технологията е различна. При мелировании обагрени в отделни направления в избрания цвят. Използвайте това за обикновените устойчиви бои за коса. Момичета, които не искат коренно и бързо се променят своя цвят, тонизиране и мелирование коса (снимка различия между тях по-долу), са идеални.

Технология

Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка)

Самият процес тонизиране почти не се различава от обикновеното боядисване на коса. Тонирующую боя трябва да се нанесе върху влажна коса. Кожата по границата с кичури се препоръчва, намазани с крем, за да се боя, класирани в тези парцели, лесно смылась. След като инструмент нанесено, трябва да распределилать го по косата равномерно. За това се използват неметаллическую гребен с широки зъби. След това трябва да изчака толкова време, колкото е посочено в инструкцията, и изплакнете обилно къдрици е, че те да не остават остатъци от боя.Характеристика на процеса тонизиране е, че тонирующую боя трябва да се нанесе върху косата си още веднъж. След повторно нанасяне, трябва да се изчака 5 минути и отново старателно измийте косата. По-долу на снимката тониране на косата: преди и след. Не забравяйте, че по такъв начин може да се постигне промяна на цвета само на няколко тонове.

Тониране на косата: какво е това? Тониране на косата: преди и след (снимка)

Тониране на косата: отзиви

Много момичета, които са опитали върху себе си процедура за тонизиране на косата, са останали доволни. Те отбелязват, че косата става блестяща, по-лесно расчесываются, а цветът става по-наситен. Младите момичета искат да се променят непрекъснато, затова казват, че за тях тонизиращ – това е най-добрият начин да променят себе си време и при това да не нанесе вреда на косата. Благодарение на това че боята бързо се отмиват, като може да експериментирате с различни цветове, което ще ви помогне да изберете този, който е най-подходящ.Единственото усложнение настигла момичета с тъмни коси: тонирующими бои невъзможно изсветлява косата, може само да се направи на вече съществуващ цвят насыщенней или на тон по-тъмен. Най-важното предимство на тонирующих бои – може във всеки един момент да спре да ги използва. Цвят растат корени не се различава много от боядисана коса. Докато оцветяване устойчиви мастила става задължителна процедура, за да се скрие в чужбина.

И така, ние сме отговорили на въпроса: „Оцветяването на косата: какво е това?“, обхванати видове тонизиране, неговите предимства и недостатъци. Тази процедура нищо не вреди на косата и разкрива огромни простори за творчество и експериментиране с цветовете. Опитайте, меняйтесь и се наслаждавайте на резултата!