Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Косата винаги са в ред, а прическа изглежда подредено, трябва да се използва не само тик-так, но и щипки за коса. Със собствените си ръце ги не е трудно да се направи. Процесът на влека и не отнема много време.

Косата винаги са в ред, а прическа изглежда подредено, трябва да се използва не само тик-так, но и щипки за коса. Със собствените си ръце ги не е трудно да се направи. Процесът на влека и не отнема много време.

През пролетта и лятото на всяко момиче иска да бъде привлекателна. Голяма роля играе не само образ като цяло, но и отделни детайли за обувки, дъвка, невидимки. Косата винаги са в ред, а прическа изглежда подредено, трябва да се използва не само тик-так, но и щипки за коса. Със собствените си ръце ги не е трудно да се направи. Процесът на влека и не отнема много време.

Малко информация

Малките деца с удоволствие съветника красиви фиби за коса със собствените си ръце. Това е един прекрасен начин за да се открояват, защото подобни изделия никъде другаде няма да намерите. Има много идеи и начини на производство заколок. Опрости задачата модерни материали, които са в магазините са представени в широка гама.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Видове заколок за коса могат да бъдат различни. За творческия процес са подходящи сатен, кадифе, лек шифон, креп сатен. Твистер за прически или греда трябва да бъде плътен мек материал. Интересно изглеждат плат с мотиви: цветя, фигурки. Трябва да вземете конец в тон изделия, в противен случай конструкцията ще красиво изглежда . Може да се купи в салона на тъканите готови ленти. С тях се работи по-лесно: те вече са обработени по краищата.

Също така е полезно основа. По-добре да метална, останалата част от по-старите изделия.

С помощта на специално лепило за него ще се прилагат само за украса. Подходящи са и проекти от невидимок. Може да се използва дори обичайните шипове.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

От плат

Детски щипки за коса от ленти – най-бързият начин да се открояват и да даде образ чар. Трябва:

 • лента с ширина 5 см от същия цвят;
 • лентата е с ширина 2.5 см, друг оттенък;
 • конци, игли;
 • топчета;
 • основа-машина;
 • лепило „Момент“.

Сега можете да се пристъпи към самия процес.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Инструкция

 1. Лента основен цвят трябва да са нарязани на парчета с дължина 7 вж.
 2. Сега всяка направена лента трябва да се сгъва под ъгъл 90 градуса. Разстоянието от ъгъла до горе трябва да бъде еднаква.
 3. Ще се окаже, венчелистче, който трябва да нанизани на конец с игла.
 4. По този начин трябва да се направи още 4 подобни).Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво
 5. Ще се окаже, цвете. Друг подобен цвете трябва да се направи от сатен ленти-малка ширина и друг цвят.
 6. Необходимо е да се подготви картонена основа. За този кръг от плътен картон просто обтягивают кърпа.
 7. След това трябва да се направи още няколко листенца от сатен тъкани. За това се взема тъкан на един от нюанси, само нарязани на парчета с дължина 5 см, след това се сгъва наполовина. Един кът трябва да направите остър.

  За това трябва да се шият или запаять. Върхът трябва да бъде остър, тогава самият листенце ще бъде красиво. Тези части трябва да се направи 6 бр. След това те са пришити в състава на 3 листенце.

 8. Сега можете да се пристъпи към монтаж на най-щипки за момичета. Най-голям цветчета се поставят в средата, горе – цвете по-малко. В центъра е залепен мънисто, а от двете страни – две части. Украсата е готова. Остава да го комбинирате с метална основа.

Шнола от сатен ленти за прически изработени. Сега той може безопасно да се носят. Има и друг вариант.

От репсовых ленти

Те имат подходяща структура, както и голямо разнообразие от цветове. Продукти, които са с ярки нюанси са подходящи за деца: те изглеждат оригинално и не се бърка на косата.

Ще са нужни:

 • ленти с дължина 10 мм и 22 мм. по-Добре да ги вземе в различни цветове;
 • ножица, тънки риболов линия, конци, игли, запалка;
 • основа за изделия;
 • здрав лепило.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Инструкция

 1. Първо трябва да решите с проекти. За тази лента трябва да се сгъва във формата на цвете или бантика. След това трябва да изберете размер. От него зависи дължината и ширината на целия проект.
 2. След като размери са избрани, трябва да се реже лента. При това е желателно да се оставят запас от 2-3 мм. Край трябва да се изгорят с помощта на запалки или кибрит.
 3. Краищата на лентите трябва да се свърже с помощта на въжето и игла.
 4. В центъра трябва внимателно да закачите на конец и добре промотать него лента. Ще се окаже, лък.
 5. След това трябва да вземете друга лента с по-малък размер. Я увийте горната част на основите. Трябва да премахнете всички ненужни.
 6. В средата може да се залепи или шият кристали, бусину, бутон. След това цялата конструкция се свързват с основата.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

От подръчни материали

Направи красиви невидимки за прически или лъч е възможно с помощта на подръчни средства, които винаги са на разположение във всеки дом. По този начин може да се направи дори bumpits. По-долу е представена от няколко от най-популярните и необичайни възможности.

 1. Останалата част от дантела може да се използва в ход и да направи от него необичайни изделия – ярки щипки за прически. Трябва да се намали от дантела лента (може да я закупите и в магазина) и присобрать по средата. Ще се окаже, billet. Отгоре можете да шият velvet кръг по-малък диаметър. В средата се поставя бусину, кристали или бутон. След това трябва да се вземе за основа за невидимки и придържането към него в резултат на цвете.Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво
 2. В магазините на бродерия понякога има възможност да се намерят красиви пера, които красят танцови костюми. Твърде големи, за да не вземат да, а ето и малките ще станат отлична съставка на красива невидимки. Необходимо е да се подготви картонена основа и след това внимателно да се прилага към нея пера, а в средата поставете ярка блестяща бусину. Такава заколку може да се използва и за висока прическа, а също и греди. Тя ще се превърне в чудесна декорация на сватбена рокля.Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво
 3. Ако такива умения бисероплетения си струва да опитате сами да направите шедьовър с помощта на мъниста. От него могат да тъкат цвете, лък, кръг, необичаен модел. Цялата конструкция трябва да се прави с помощта на въжето, а в края на надеждно прикрепени към основа.

За висока степен на подреждане

На тържествената прически изискват специални декорации, така че обикновените невидимки за лъч тук не могат да се справят. Необходими щипки за коса за обем на косата bumpits, както и сватбени щипки за ефектна прическа. Ако да покаже въображение, можете да създадете оригинална заколку, която никой друг не ще се срещнат.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Така че, ето един необичаен вариант. Подходящ и за лъч, и за различен стайлинг:

 1. Необходимо е да се подготви материали: плат, която да може да се запази формата, гъвкава и упругую въжето, сухи пайети, лепило, конци и игли, основа за невидимки.
 2. Се препоръчва да се вземат точно твърда стоячую тъкан, или листенца невидимки ще бъде грозно да се лъже. Трябва да нарежете няколко такива листа. Всеки от тях може да се обработва по ръбовете, че материята не се разпада.
 3. Интересно е да се създаде парчета от въжето, с искри. За това всяко парче трябва да се потапят в лепило, а след това – в сухи пайети. Пуснете пайети необходимо е само върха на въдицата. В краищата На проводник трябва да бъде брилянтна. Тези парчета трябва да нарежете няколко.
 4. Сега въжето и венчелистчета трябва да помежду си сигурно се комбинират. За тази цел парченца плат, пришити или наклеивают върху рамка, а в средата поставят парчета от въжето. Можете да направите това по няколко начина, но най-добре е на всеки върха на въдицата се направи пръстен, което след това лесно да се зашива към детайла.

Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво

Освен това, можете да използвате bumpits – инструмент за създаване на обем в корените. Такова продукт bumpits – чудесен начин да направите висока полагане.

Няколко полезни съвета

 1. Перфектното бижу за невидимки могат да се плетат. Трябва да се вземат ярки разноцветни конци. От тях можете да си направите цветя, панделки, ленти. Например, така че може да бъде украсена с шнола-раци за висока прическа.
 2. Не е задължително да се засилят получения декорация на заколке. Можете да вземете старата дъвка, и те ще станат изглежда странно и по нов начин.
 3. Шнола-рак също може да бъде красива и необичайна. Самостоятелно да я направи трудно. Но шнола-рак – чудесна основа за бижута. Фиби за коса с ръцете си: как да се направи правилно и красиво Удобен от старите ленти, мъниста и всичко, което съществува в къщата. Трябва здраво да се засилят декорации към конструкции. Така може да бъде украсена и шнола-банан, а също и шнола за коса „Твистер“.
 4. За резултатно лъч или друга прическа може да се направи ярки невидимки и необичайни щипки за коса със собствените си ръце. Това е доста просто: трябва да се вземат старите шипове и до всяка закрепване на цвете или ярък бусину. По този начин, дори и най-прости шипове ще впечатляващ украса.