Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти

Като боядисване на дълга коса в домашни условия? Луксозна дълга шевелюра – гордостта на жената и нейната украса. Основното оцветяване. Процесът на първична оцветяване е по-различен от подкрашивания корените.

Много момичета обичат да сменят образи с помощта на оцветяване. Това е доста удобно, тъй като не отнема много време, изгодно и безопасно, ако се използват качествени продукти. Салони за красота предлагат различни варианти: тук ви и омбре, и балаяж, и шатуш, и много други видове. Да изпълнява сложни техники може само професионален майстор, не си струва дори да се опитва да повтаря това от себе си. А ето и даде локонам нов оттенък по цялата дължина – много по-лесно.

Ще разгледаме, как сами да боядиса косата си дълга, какви условия са нужни за получаване на желания резултат, и как да се грижат за цветни прядками.

Избор на средства

Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти Правилният избор на боя – важен момент, ако сте решили да промените начина на дома. Има устойчиви средства с амоняк, които не се отмива преди два месеца, има полуперманентные бои, които дават наситен и ярък цвят до 4-6 седмици. За тези, които искат само да експериментирате с образ, подходящ тоник. Той напълно излиза през 6-8 хавлиени процедури.

Още един важен момент – избор на окислител, който влияе на степента на изсветляване. В боя мас-маркет той е стандартен и се продава в комплект с всички останали компоненти. Ако предпочитате точно този продукт, бъдете готови, че сянка се окаже не такъв, като на снимката. За разминаване на цветовете на производителите предупреждават винаги в инструкциите.

Професионални инструменти, като „Матрицата“, „Игора“, „Капус“ и т.н., освобождаване на отделно оцветители и проявители. Можете да изберете следните оксиди:

 • от 1.5 до 3% – обагрени от тон в тон;
 • 6% – поясни 2 тона;
 • 9% – поясни на 3-4 тона;
 • 12% – дават максимално осветление.

В домашни условия не се препоръчва да се използват антиоксиданти над 6%. Те са доста агресивно действат на къдрици и при неспазване на поне едно правило, може да повредите шевелюру.

Важно е да се използва азотен една и съща фирма и серия, че и боя, така че гарантирано ще получите желания цвят.

В салони специалистите експериментират със смесване на разнопроцентных предприемачи на една марка за получаване на нови нюанси, но на себе си не трябва да го направи, без специфични знания трудно е да се предскаже как ще се прояви пигмент.

Като боядисване на дълга коса в домашни условия?

Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти Луксозна дълга шевелюра – гордостта на жената и нейната украса. Ако сте решили да експериментират с този начин дома си, основната задача е да не се навреди на къдрици. За тази цел трябва да се използва съхраняващи боя от доказани производители и ясно да се следват препоръките на специалисти.

Ние ще разгледаме стъпка по стъпка схема за провеждане на цялата процедура, за да можете да получите равномерен и красив цвят.

Опис

Длинноволосым красавицам не е достатъчно една туба с боя, е добре да се вземе само две, ако ви предстои първично оцветяване по цялата дължина. За освежаване на корените е достатъчно и една опаковка, тъй като дължината на вече работя не се наложи.

Освен стандартния набор, състоящ се от окислител и пигмент, имаме нужда от следното оборудване:

 • найлонови, стъклена или порцеланова капацитет за отглеждане на боя – всички метални предмети се използва при боядисване е невъзможно, тъй като молекулите на метала влизат в химична реакция с оксидом, и на цвят може да се прояви непредвидимо;
 • пискюл за нанасяне на състава е най – добре, ако тя ще бъде професионален;
 • дървен или пластмасов гребен с редки зъби;
 • щипки за коса;
 • найлонови или гумени ръкавици;
 • наметало за защита на раменете или по-стара тениска, която не е жалко ще го изхвърлим в случай на попадане на боя;
 • вазелин или мазен крем за лечение на кожата.

Подготовка

Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти Измийте косата си, преди оцветяването не си струва в рамките на 1-2 дни. Това е необходимо за образуването на защитен филм върху самите локонах и кожата на главата. Тя ще предотврати отрицателното въздействие на химически компоненти. Нататък внимателно обмисля инструкции, в нея е посочено време стои на състава и пропорциите, в които трябва да се смесват азотен с боя.

Добре прочесываем шевелюру, тя трябва да бъде идеално гладка. Ако искате да получите по-наситен, може да бъде леко взбрызнуть прядки вода, но не низходящо със своята напълно, в противен случай пигмент няма да предприеме.

Третирайте кожата по линията на растеж на косата и ушите крем или вазелин, така ще бъде по-лесно за измиване чист оцветител. Сложете си гумени ръкавици и нос на раменете си.

Основното оцветяване

Процесът на първична оцветяване е по-различен от подкрашивания корените. Трябва да се вземат предвид важен нюанс: върховете на дългите къдрици по-лек от средата и корените. Те трябва да се справят с климатик, за да забави процеса на вграждане на пигмент, тъй тон распределится равномерно и ще бъде еднакъв по цялата дължина. След това разредете боята според инструкциите и пристъпваме към самата процедура.

Изпълняваме стъпка по стъпка следните стъпки:

 1. Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалистиСподеляме с помощта на раковина всички косата на 4 зони. За това правим раздяла от средата на челото до средата на тила, и от едно ухо на друго. Определя направления скоби.
 2. Започваме да се прилага състав с тилната зона, движейки се от корените до кончикам. Нататък обработваме теменную зона и едва след това – височные.
 3. Останалата боя распределяем масажни движения по-близо до корените и прочесываем къдрици по цялата дължина веднага с пръсти, а след това раковина с фини зъби за равномерно нанасяне на състава.
 4. Издържа оцветител толкова време, колкото е посочено в инструкциите. Ако съставът ще смыт по-рано, пигмент може да се прояви неравномерно, ако продължи по – дълго- направления ще бъдат засегнати от действието на химични компоненти.
 5. Смываем на боята със специален шампоан.
 6. Парцел на къдрици климатик, който върви в пакет, ако такива няма, използваме специално средство за боядисана коса.
 7. Даваме шевелюре да изсъхне по естествен път.

Вторичен оцветяване

Изпълнение на процедури по продължителност отнема точно толкова, колкото и първично за оцветяване. Разликата е в това, че издържат на състава на основната част от времето, нужно на корените.

Ако всеки път се справят с къдрици по цялата дължина, в близко бъдеще те ще загубят своята еластичност и твърдост, ще стане скучна, вместо красива прическа ще получите главата на слама на главата.

Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти Подготовка за боядисване по стандартната схема. Състав парцел само върху корените, без това да повлияе на преработени по-рано на земята. Издържа го според инструкциите, но за 5-7 минути до дългосрочна заличаване добре прочесываем къдрици от корените по цялата дължина. Това е необходимо, за да улеснят прехода. След процедурата се погрижим за шевелюру балсам и ги оставете да изсъхнат без използване на сешоар.

Ако трябва да се нарисува седину, време стои състав може да се удължи на 10 минути. Въпреки това, този трик не трябва да се прилага при работа с професионални багрила, предназначени специално за покриване на седины.

Препоръки на експерти

Преди самата себе си рисува гъста и дълга коса, уверете се, че ви е достатъчно за това издръжливост и търпение. Да направи това без чужда помощ е изключително трудно, твърдят специалисти. Факт е, че се прилага състав трябва максимално бързо да пигмент равномерно распределился по цялата дължина. В противен случай, вместо на хомогенен цвят може да получи грозни петна.

Да се справят с дълги локонами могат само момичета, които вече имат известен опит в боядисване. Ако сте решили за първи път да експериментирате с промяната на имиджа, по-добре се обърнете в салон или помощ от приятелки.

Стилисти препоръчват да следвате тези правила:

 • използват само висококачествени и сертифицирани боя;
 • прилагат се средства, които излязоха срок на годност, те могат да навредят на къдрици и да ги непредсказуема оттенък;
 • да не се смесва самостоятелно тон, ако нямате познания в областта на колористики, добавяне на един или друг пигмент може коренно да промените основния цвят;
 • Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалистине използвайте една туба с боя, след аутопсия, дори ако тя остана с миналата оцветяване, в края на краищата, химически съставки влизат в реакция с въздуха;
 • задължително направете тест за алергия, за това нанесете състава на малка област за ухото и изчакайте два дни, ако няма негативни реакции не, може да се премине към процедура;
 • да не се използва допълнително топлина, ако това не е посочено в инструкциите, повечето съвременни оцветители выдерживаются на открито, което предотвратява увреждане на къдрици;
 • не са боядисани слаба и изтощена коса, преди промяната на имиджа трябва да се възстанови;
 • не се съчетават оцветяване с permed, това ще превърне дори и най-луксозният шевелюру в сноп от проводници.

Грижи

Разпространените в Интернет снимки и видео момичета, които сами боядисани, потвърждават, че резултатът може да не е винаги така, както бихме искали. Някои се оплакват, че цветът бързо се отмива и става незначителна, при други след процедурата, силно повредени от къдрици.

Тези неприятни последици наистина са възможни. Много зависи от самото коса и на процеса на нанасяне, но основна причина за недовольств – неправилна грижа.

Оцветен шевелюра се нуждае от специално отношение, защото трябва да се спазват следните правила:

 1. Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалистиИзползваме само за специални шампоани и балсами за боядисана коса – в тях се съдържа оптимално количество хранителни и овлажняващи компоненти, както и вещества, които загуба ярки нюанса.
 2. Редовно прилагаме подхранващи маски, те могат да бъдат закупени, така и домашно приготвена.
 3. Защитава косата от негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи и на студ, за това ние използваме специални козметични средства или укрива шевелюру под централния убором.
 4. Редовно состригаем цъфтежите на косата, за да увреди не се разпространили по цялата дължина.
 5. Избягваме посещение на басейни, хлорираната вода влиза в химична реакция с пигмента и може да го променя.
 6. Минимизируем прилагането на сешоар, утюжков и щипчиков маша, ако без тези уреди, е невъзможно да се разбираме, използваме средства за термозащиты.
 7. Провеждаме процедура оцветяване на не повече от един път на месец, за да не се наранят косата.

Обобщаване на резултатите

Домашен оцветяване с дълга коса – доста сложна процедура. Ако сте решили да опитате сами в ролята на стилист, не забравяйте, че главната цел е да се запази здравето на главата на косата и кожата на главата.

Като боядисване на дълга коса в домашни условия – препоръки и съвети от специалисти За да не се нараните, използвайте съхраняващи бои и оксиданти с ниска лихва, също може да се замени химически съединения естествена къна и басмой.

Внимателно прочетете инструкциите и ясно ги следвайте, самодейност може да доведе до неочаквани и не много приятни последици. След смяна на начина не забравяйте, че вашите направления се нуждаят от постоянни грижи броя. Следвайки тези простото препоръки ще помогне да се запази здравето на къдрици и наситеност на оттенъка.

Автор на статията: Даша Пащенко

Отзиви, коментари и дискусии