Как да боядисате косата си на себе си

Мнения за боядисване на дома със снимка. Мнение стилист. Как да боядисате краищата на косата. При оцветяването на връхчетата на косата ви трябва да се обърне внимание на следните моменти

Рейтинг: Няма рейтинг

Как да боядисате косата си на себе си

Вероятно всяка жена поне веднъж в живота си е бил измъчван с такава задача, като оцветяване на косата. Някой, който просто иска радикално да промените изображението, някой, който регулира естествения цвят на косата, а някой закрашивает седину. Днес ние подробно ще ви разкажа за това как можете да ефективно и правилно боядисване на косата у дома.

Как правилно да боядисват косата

Като за начало трябва да определите цвета.

Как да боядисате косата си на себе си На пазара на козметични продукти и парфюми ни предлага огромно количество средства за оцветяване – устойчиви бои, полуперманентные боя, всички видове тонирующие пяна, балсами, шампоани.

Не гони ниска цена боя – не си струва спестяване на здравето на косата си, но най-скъпата боя се купуват не си струва. Освен, че ще ви го препоръчал вашият фризьор и сте чували добри отзиви. Спрете за повече или по-малко известна марка.

Всеки прилично на производителя на бои има рекламен каталог, в който е представена цялата гама от цветове на боята на отделни прядях. Но при избора на цвят, имайте предвид, че представените цвят на приложената към руса коса. Вие също трябва да проучи внимателно опаковката с боя – именно на нея обикновено има и снимка, от която може да разбере, как тази боя ще изглежда на косата са по-тъмни нюанси.

Как правилно да рисува къса, средна или дълга коса на самата себе си

Имате нужда от:

 • боя за коса;
 • стъклена мисочка за смесване на бои;
 • фризьорски салон коса за нанасяне на боя;
 • неметаллические фиби и щипки за коса (може би);
 • ръкавици (обикновено са в комплект с боя);
 • найлонови гребен с редки зъби;
 • обикновена четка за коса;
 • фризьорски салон наметало или някаква стара дреха, която не е жалко петно.

Как да боядисате косата си на себе си

Ако имате къса коса, това е достатъчно, за една опаковка боя. Ако косата средни или дълги, това ще трябва два или три опаковки боя. Това зависи от гъстотата и дължината на косата.

При често боядисване косата трябва да имат отделен съд за смесване на бои. Тя задължително трябва да бъде даден низ неметални строителни и да го съхранява по-добре отделени от останалата част на съдовете.

Процесът на боядисване на:

 • внимателно срешете косата си обикновена гребен – това ще ви помогне да изтриете с тях остатъци от лак или други средства, които ползвате, също така, ще ви бъде по-удобно да нанасят боя върху неизмита коса;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • ако така е по-удобно да работи, а след това разделете скоби косата на отделни зони;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • разтварят се боя според указанията и внимателно я разбъркайте до хомогенност;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • нанесете боята върху косата, като се започне с тилната част на главата – смята се, че тази част от по-лошо се поддават на боядисване;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • лечение на върха и височные част, както и бретон, ако имате такава;
 • сега внимателно прочешите коса с помощта на гребен с чести зъби, за да разпредели равномерно боята от косата;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • накиснете време, дошло на инструкциите на тази боя;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • внимателно измийте боята с топла вода – в някои случаи е препоръчително да се направи без шампоан , така че внимателно прочетете инструкциите;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • нанесете балсам, масажни движения равномерно разпределете го по косата;
  Как да боядисате косата си на себе си
 • леко масажирайте кожата на главата и косата, изплакнете с топла вода.

Обикновено боядисване произвеждат на мръсна коса, така че преди процедурата не мийте главата си поне три дни . Но има и изключения, така че направете справка при вашия фризьор или отново обърнете се към указанията за употреба на боя.

Ако има такава възможност, не използвайте след боядисване и сешоар. Дайте възможност на косата да изсъхне по естествен начин. Или поне не пересушивайте сешоар косата и кожата на главата.

Как да боядисате корените на косата

Основната процедурата е същата, но има незначителни нюанси:

При изсветляване или обесцвечивании корените на разпределение на боята по цялата дължина на не се изисква – прочетете инструкциите за употреба.

Как да боядисате краищата на косата

Как да боядисате косата си на себе си При оцветяването на връхчетата на косата ви трябва да се обърне внимание на следните моменти:

 • не трябва да оцветяването посеченные или чуплива върховете – това е само подчертават тяхната нездравословен вид;
 • ако искате да е на границата на боядисване на върховете е ясно видима, то използвайте алуминиево фолио – опаковайте в нея средната част на косата и лечение на боя, оставени от краищата на къдрици;
 • за да се постигне неоткриваеми или размытого преход цвят при боядисване, фолио се използва не е необходимо.

След процедурата е добре да използвате балсам, който върви в комплект с боя, дори ако ви харесва повече си обичайния балсам. Това ще ви помогне правилно затегнете резултат от оцветяването.

Какво не трябва да правим при боядисване:

 • въпреки, че повечето производители и да крещи за това, че се боя да не причинява вреда на косата и едва ли не е полезна, все пак е задължително използвайте продукти за грижа за боядисани коси ;
 • използвайте само стъклени или пластмасови инструменти за смесване и нанасяне на бои форми;
 • преди оцветяването е задължително направете тест за чувствителност, за да се избегне алергична реакция;
 • Как да боядисате косата си на себе сиако използвате ярки и устойчиви бои червена, червени нюанси, цветове тип патладжан и други подобни, а след това нанесете върху кожата на границите на косата някакво масло , защото някои от боя въедаются в кожата, и след това им е трудно да изчисти;
 • не съхранявайте боята в близост до с храни;
 • не съхранявайте остатъци от боя;
 • подгответе оцветяване състава директно преди употреба;
 • ако по-рано не сте боядисани коси, за първи път по-добре да се доверите на професионалисти – гледане на поредица от действия майстор, вие ще разберете как можете след това боядисване на косата у дома сам;
 • при контакт на боя върху кожата или лигавицата ги изплакнете с обилно количество вода, а ако боята е случайно попадне в очите ви, трябва незабавно да се консултирате с лекар;
 • при отлежаване на повечето бои (особено осветляющих), може да се чувства известно усещане за парене на кожата, но ако стане много силен или смятате допълнителен сърбеж по кожата или започнете отекать – незабавно изплакнете с боя и се пие противоалергичен медикамент.

Мнения за боядисване в домашни условия

Няколко наши читатели, за които домашен оцветяване на косата, не е ново, споделиха с нас своя опит и оставени мнения и коментари.

Анастасия, на 30 години

Аз крашусь себе си едва ли не от училищните времена. Косата ми е вече и кестенява и червена, и черни, и различни други нюанси. Затова с увереност мога да кажа – нищо сложно в това, да рисува къдрици у дома, няма. И една голяма разлика между дорогущими бои и бои средна ценова категория не забелязах. Се отмива с течение на времето те са еднакво. Единственото нещо, което не мога да разбера – защо понякога е лош или неравномерно прокрашиваются отделни части от косата. В края на краищата и боя аз използвам една и съща, и процедурата за боядисване ми е добре позната.
Как да боядисате косата си на себе си

Коментар на специалиста: Професионални фризьори отдавна знаят, че това, как да „легне“ боя за коса, може да зависи от редица фактори. Това зависи, както от състоянието и здравето на вашите къдрици, така и от общото състояние на организма в този момент. В резултат на оцветяване може да се отрази дори и на хормоналния фон на жената. Затова процедурата не си заслужава да прекарват през критичните дни , защото има риск, че цветът ще се окаже неравномерно или някои направления не ще се превърне.
Катрин, на 28 години

В днешно време се опита да спестят на всички, така че най-често рисувам косата себе си. На фризьор ходя само, за да направите прическа или коригира цвят в тилната част на главата. Тъй като нито крутись, понякога не успява при боядисване качествено да се справят косата отзад. Или трябва да се прибягва до чужда помощ. Но обикновено боядисване на успешна и не се различава от тази, която аз може да направите във фризьорски салон. Само един път ми се случи нещо невнятное. Но аз списываю лош резултат на това, което тогава беше силно простужена, а корените е вече крайно време да се боядисват.Така че аз намазалась боя нещо като привличам. След това през седмица затонировала недостатъци – и е нормално.
Как да боядисате косата си на себе си

Коментар на специалиста: Ако сте неразположение, а след това процедурата за оцветяване по-добре да се отложи. В противен случай тялото може да издаде неочаквана алергична реакция, а боята неравномерно „да лежи“. Освен това, употреба на някои антибиотици, които се предписват от лекари при простуда, може също да повлияе на крайния резултат от оцветяването.

Владислав, на 35 години

Повече от десет години рисувам косата си. Много по-удобно да направите това у дома, защото на фризьорски и не винаги има време. За десет години съм перепробовала огромно количество както на естествени, така и на обикновените устойчиви бои. Обикновено резултат от моята самостоятелна боядисване ако не на пет, а на четири плюс. Но тук в последно време започна да забележите у себе си, в шевелюре все повече побеляване на косата. От само себе си, особено се опитвам да нарисува точно това е безобразие. Но именно сива коса прокрашиваются това е нормално, това е отчасти, то като цяло е много зле.От какво зависи, не знам, като и боя, качествени и с ефект закрашивания побеляване на косата.
Как да боядисате косата си на себе си

Коментар на специалиста: Структура при седого на косъма не е същата като в обикновения. Прошарена коса, напълно лишен от естествен пигмент, с който и взаимодейства всеки изкуствен оцветител, затова молекули боя като че ли няма за какво „крив“, както и нормалното оцветяване не се получава. Така че преди процедурата боядисване препоръчваме ви да направите предпигментацию на косата . В резултат на предпигментации сива коса изкуствено пълни с пигмента, в резултат на което успява да ги последващо боядисване. Що се отнася до желания оттенък, тогава е препоръчително да се консултирате с фризьор или да направите тест за оцветяване на отделна нишка, защото на побеляване на косата нюанси не винаги се получават точно така, както беше планирано първоначално.

Видео за това как най-боядисване на косата в домашни условия

Подробно видео за боядисване на коса. Като пример се използва оцветител на известната марка. Инструкции стъпка по стъпка, достъпна за всеки.

А как смятате вие – боядисват косата си струва самостоятелно или все пак е по-добре да прави това във фризьорския салон или салона? Какъв беше вашият опит в самостоятелно боядисване?

Оценете статията