Как да премахнете зеления цвят на коса, зелени коса какво да правя | Hair colour: модерен цвят на косата, грижа за косата, нюанси на цветове за косата

В тази статия ще ви разкажа за това, какво да правя, ако след боядисване на косата се оказаха зелени. при излагане на косата на хлорирана вода (например, в басейна); Как да се избегне появата на зелен оттенък на косата.

Много блондинки и русоволосые момичета се сблъскват с проблема за появата на зеления цвят на косата след боядисване или при въздействие на външни фактори, като, например, хлорираната вода в басейна. Да се отървете от зелени коса понякога е много трудно и много момичета се осмеляват остричь развалена коса, като се има предвид че единственият начин за излизане от ситуацията.

Как да премахнете зеления цвят на коса, зелени коса какво да правя | Hair colour: модерен цвят на косата, грижа за косата, нюанси на цветове за косата

В действителност, има голям брой професионални, така и народни средства, които помагат да се отстрани зеленият цвят на косата бързо и достатъчно ефективно . В тази статия ще ви разкажа за това, какво да правя, ако след боядисване на косата се оказаха зелени.

За да започнете, запомнете едно просто правило комбинация от цветове:

зелено = жълто + синьо

Зареждане…

Като се има предвид това правило и таблица нюанси , може да се направи доста прост извод: ако косата ви е вече боядисана в жълт или оранжев оттенък (3 – златна серия, жълто-оранжев пигмент) , и можете да нанесете върху тях боя пепельного цвят (1 — пепеляв редица, синьо-лилав пигмент) , а след това почти със сигурност ще получите зеленият цвят на косата!

Преди да премахнете зеления цвят на косата, нека сега да видим с други причини за появата му.

Защо се появява зелен оттенък на косата

Зеленият цвят на косата може да се прояви в следните случаи:

 • ако по-рано боядисани рыжеватые или жълти косата нанасяйте нюанси от пепельного или естествен броя;
 • след прилагането на маслиново масло, отвара от коприва;
 • след прилагане на цветове естествен състав (къна, басма);
 • нестандартни боя;
 • при излагане на косата на хлорирана вода (например, в басейна);

Как да се избегне появата на зеления цвят на косата

За предотвратяване на появата на зеления цвят на косата много по-лесно, отколкото след това да го отстранят. По-долу са описани някои от ефективните начини за предотвратяване на появата на зелен оттенък на косата :

 • След плуване в басейна веднага изплакнете косата си с чиста вода.
 • Ако косата е боядисана в рыжеватый цвят, по-добре първо покрасьте ги оттенък от червения ред, след което на следващия път вече смело могат да се използват естествени или пепеляв цвят.
 • Ако сте запознати с правилата за смесване на сенки — при оцветяване, добавете малко червен микстона.

Също така, ако искате да получите кафяво цвят на косата, без зелен оттенък, може да опитате боя на Loreal Preference 6.23 Дъгата светъл кестен .

Как да премахнете зеления цвят на коса, зелени коса какво да правя | Hair colour: модерен цвят на косата, грижа за косата, нюанси на цветове за косата

Цвят кафяво с краснотой, но зачервяване бързо се отмива и остава красив оттенък на кафяво.

Как да се отървем от зелени коса в домашни условия

Ако един и същ проблем зелени коса все пак се появил, веднага се пристъпи към неговото решаване. Следните средства ще помогнат на премахнете зеления цвят на косата:

 • Тоник „Розовата перла“;
 • Калена или полустойкая боя с червен оттенък;
 • Боя с цвят светъл златист blond;
 • Естел Love Перла шампоан;
 • Антизеленый шампоан на марката Cutrin prof Шампоан Anti-Green (200 мл).

Как да премахнете зеления цвят на косата народни средства за защита

 1. Аспирин: разтварят се 5 таблетки аспирин в 1 литър топла вода, изплакнете с разтвор на главата и се накисва в продължение на 15 минути. След това изплакнете с вода.
 2. Лимонов сок: 50-100 грама лимонов сок се разтварят в чаша вода, нанесете на косата за около 15 минути и изплакнете.
 3. Доматен сок помага за премахване на лек зеленикав оттенък. Използвайте подобно лимонному сок, малко повишаване на концентрацията.
 4. Сода за хляб: една супена лъжица сода за хляб се разтваря в чаша темлой вода, изплакнете косата си и след 15 минути изплакнете с чиста вода.

Внимание! Ако имате чувствителна кожа на главата, използвайте народни средства трябва да бъдат с повишено внимание и предварително провеждането на тест за алергична реакция.

Тъмно зелено и черно и зелени коса — какво да правя?

Освен блондинки, проблемът появата на зелен оттенък на косата е позната и момичета, боядисани в тъмни цветове . Така, често могат да се срещнат момичета, които се оплакват тъмно зелени коса или дори черно зелени коса.

Почти всички средства, описани по-горе, отговаря и на онези, които не знаят как да се отървете от зеления цвят на тъмна основа. Естествено, с изключение на препоръчаните бои за коса. Късмет!


Още по темата:

 1. Професионална боя за коса – условията за използване и избор на цвят
 2. Пшеничен цвят на косата
 3. Пепеляв цвят на косата
 4. Изсветлява косата? Лесно!
 5. Ламиниране на коса в домашни условия: преглед на професионални средства и начини за тяхното използване