Научете как да се готвя маска на базата на маслиново масло за коса!

Маска за коса на базата на масла. Маска за коса със зехтин: уникални свойства, най-добрите рецепти. Тези, които използват маслиново масло като средство за грижа за косата, наричат го "течно злато".

Маска за коса на базата на масла. Маска за коса със зехтин: уникални свойства, най-добрите рецепти. Тези, които използват маслиново масло като средство за грижа за косата, наричат го „течно злато“.

Тези, които използват маслиново масло като средство за грижа за косата, наричат го „течно злато“ .

Това прозвище му е дал, не е напразно, защото с негова помощ дори най-проблемните коса имат възможност преобразиться до неузнаваемост.

Ефектът е забележим с невъоръжено око с първото приложение:

  • шелковистость и мекота ;
  • лесно разресването ;
  • ускорен растеж ;
  • изчезването на пърхота ;
  • блясък ;
  • решение на проблема на разделяне на връхчетата ;
  • липсата на загуба .

Най-добрият начин за прилагане на маслиново масло за коса – използването му под формата на маски в съюз с други полезни компоненти.

За ефект угоди на в пъти повече, преди да изготви всяка маска подогревайте го на водна баня.

Маска, която допринасят за растежа на косата

Научете как да се готвя маска на базата на маслиново масло за коса! Ако имате чувствителна кожа на главата, или за него има рани, или щети на, препоръчваме ви най-мек вариант маска – маска от две големи лъжици зехтин и два жълтъка.

Такава смес може да се прилага много често, преди всяко миене на главата, и издържа на повече от тридесет минути . Тя се нанася върху суха коса, добре размешанная. Се измива с шампоан за нормална коса.

В случай, когато вашата коса е различно съдържание на мазнини в корените, препоръчваме ефективна маска с лимонов сок . За да я приготвите, трябва внимателно да се смесват лимонов сок и зехтин в равни пропорции, за предпочитане по две супени лъжици от всяка съставка.

Държа на косата си тази смес трябва да е не повече от половин час , трябва да се измие с шампоан, първо изплакване след студена вода. Да се прилага един-два пъти в седмицата.

Ако желаете да получите максимален ефект , добавете към две столовым ложкам маслинови масла две чаени лъжички червен пипер, разбърква се и вотрите в корените на косата. Косата в такава маска трябва да приключи в топла кърпа.

Смес от зехтин и червен пипер може да изгори кожата на главата . Така че, за да издържат на нея може да и е на около двадесет минути.

Ако неприятни усещания не са се появили, дръжте повече от четиридесет минути.

Научете как да се готвя маска на базата на маслиново масло за коса! Препоръчително е да се измие с шампоан охлаждащ ефект. „Каша“ всеки ден по този начин е изключително, не е препоръчително , тази процедура не трябва да се повтаря повече от два пъти в седмицата.

За тези, които искат освен на бърз растеж получите ефектен блясък, препоръка е да използвате маски със съдържание на мед два пъти за една седмица.

Например, смесват се в равни пропорции масло договора и мед (около две чаени лъжички), парцел сместа по цялата дължина на половин час, след това измийте косата.

Фиксирай ефект е препоръчително възстановителен отвара от лайка.

Още един вариант на полезна маска за ускоряване на растежа – лук. Много на ситно малка глава лук, добавете по-голям лъжичка часа мед и зехтин и малка лъжичка тлъсто майонеза.

Всичко това се смесва, така че да лук даде сок, и втираем масажни движения в корените на косата. Измийте косата с обикновен шампоан може да се 25-30 минути след нанасяне. Една молба в седмицата ще бъде достатъчно.

Маска със зехтин за суха коса

Научете как да се готвя маска на базата на маслиново масло за коса!За много изтощена суха коса предлагаме маска от маслинови масла и жожоба. И двете масла в еднакви пропорции (размерът на всеки масло избираме, идващи от дължината на косата) парцел цялата дължина на косата, трябва да се измие след един час.

Съветваме ви след измиване да се възползват от полезните климатик или балсам. За да получите най-добри резултати, следва да се насладите на маслената маска на два-три пъти в седмицата.

Косата, върховете на които са повредени особено силно, напълно отговарят на ефективна маска от жълтък, чаена лъжичка ябълков оцет и трапезария масло договора.

Сместа се распределяем по цялата дължина, специално внимание отделяме кончикам. Достатъчно време на експозиция – около 20 минути .

На следващо място, измити къдрици шампоан за суха коса. Използвате този спасителното еликсир за повредени къдрици е възможно след всяко измиване.

За коса блестяха здравето и красотата, пускайте по няколко пъти в седмицата ароматна маска от половин банан и две супени лъжици зехтин.

Бананите трябва да се превърне в пюре, след добавяне на маслото. Нанесете ароматна смес за предпочитане на 40 минути , да се измие с топла вода и овлажняващ шампоан.

Научете как да се готвя маска на базата на маслиново масло за коса! За тези, които искат да ги косата се различават не само на красотата и здравето, но и приятен аромат , се препоръчва да се прилага веднъж седмично смес от две малки ложечек нарязан суха лавандула и две супени лъжици зехтин.

Държа на косата си този състав може неограничено време , но достатъчно ще бъде и тридесет минути. За да не губят ароматни свойства, измивайте косата с неутрален шампоан.

Отлично подхранва суха коса, маски от чаена лъжичка заквасена сметана, морски зърнастец и маслиново масла и едно яйце.

Задължително условие – разбъркайте добре съставките. Парцел за двадесет минути, премина, главата ми някакъв шампоан.

Ефективна маска за блясък на косата

Които искат да получат блясък на косата като филмови звезди, ще се използва два пъти в седмицата маска, състояща се от една супена лъжица пюре банан, мляко, масло договора, мед и едно яйце.

Смесени компоненти парцел в продължение на петнадесет минути. След дългосрочна заличаване на тази смес шампоан, ополаскиваем блестящи къдрици хладка вода.

Маска против силен косопад

За да спрат загубата на коса , трябва да се използва около два пъти седмично маската от една супена лъжица нарязан лук, мед и масло договора.

Интензивно втираем сместа в кожата на главата, осигуряват на не по-малко от половин час измиване на косата е много топла вода и шампоан.

Тази маска – две големи лъжици ракия и зехтин. Честотата на използване, време на експозиция, процес на дългосрочна заличаване като предишната.

Маска за онези, които са загрижени пърхот

Ако косата одолела пърхот , балуйте ги със смес от двете масла – масло от морски зърнастец и маслини. Пропорциите са равни, около двойката супени лъжици от всяка.

Прилагането просто – разбърква се, поддържаме двадесет минути, като обикновено главата ми. Да се отървете от пърхота по този начин може да се преди всяко миене на главата.