Омекотяване маска за твърда коса

Смекчаващи вината маски за коса. Според статистиката на световни продажби, средствата, които осигуряват грижа за косата, заемат второ място в света сред козметични средства. Коя маска ще бъде най-ефективна за облекчаване в домашни условия?

Според статистиката на световни продажби, средствата, които осигуряват грижа за косата, заемат второ място в света сред козметични средства. Освен това голяма част от тях – маска за твърда коса. От това се дължи?

Отговорът е очевиден: желанието на жените за красота. Твърда коса трудно поставени в косата, те често се чупят лесно, спутываются и имат слабо цвят. Освен това, те са ненужно сухи, което става причина за тяхната загуба и появата на разделяне на връхчетата.

За това, как да победят сухота, направи косата по-мека и не предотврати възникването на толкова неприятни проблеми, можете да научите в статията.

Омекотяване маска за твърда коса

Структурата на косъма

За да се разбере как да помогне на локонам, трябва да знаете техния строеж и начин на хранене. Учени са разкрити три слоя:

 • Ципа. Този външен слой представлява люспести клетки. В здравословен волосе те лежат плътно един до друг, светлината от тях се отразява равномерно, което придава блясък на косата. Но ако на хранителни вещества не е достатъчно – везните са разположени хаотично. Косата при това да накърняват или и тя се развали.
 • Кортекс. Следва епидермиса и се състои от мъртви клетки. Той е отговорен за здравината и еластичността на косъма, като стълб.
 • Така нареченият мозъчен слой. Смята се, че по него, се предават на хранителни вещества, по дължината на косъма.

Всеки косъм има волосяную крушка, чрез която се случва и притока на хранителни елементи. Дори толкова повърхностни познания на структурата на косата, ще им осигури по-здравословен вид.

Но как да го постигнем? Ако помислим логично, първите два слоя не са живи. Не ги храня, те са в състояние да пропуснете хранителни вещества навътре, към мозговому слой.

Следователно, нанасяне на маски за облекчаване или балсами за коса – напрасная загуба на време и средства. Изключение, може би, за върховете на: косата неравномерной дебелина, по дължината и в краищата на мозъчен слой е по-близо до повърхността. Това означава, действат върху него по-лесно.

А ето нанасяне на хранителни форми на кожата на главата дава положителен резултат. Важното е да се спазват някои правила.

Как да направим маска

При тази козметична процедура е изключително важно да се спазват следните условия:

 • Омекотяване маската се нанася изключително преди миене на главата. Това се дължи на факта, че водата на повърхността създава микропленку, която, в случая с кожата, предотвратява проникване в нея на хранителни вещества.
 • Подхранващ омекотяващ състав се нанася върху кожата, след което с леки масажни движения се втрива. По този начин, е равномерно нанасяне на маска по кожата на главата.
 • За проникване на витамини и микроелементи към космените фоликули на кожата трябва да се пара. Това може да се постигне, ако веднага след нанасяне смягчающего състава на покрийте с косата полиетилен или целлофановой шапочкой.
 • От върха на главата е задължително увийте с кърпа.

Маска правоотношение, главата укутана, и сега дайте състава на време да кисне. В зависимост от съставките на маската, за това се нуждаят от 10 до 20 минути. След това косата трябва обилно да се измие с топла вода или екстракт от билки.

Съвет: ако водата е твърда, смекчаване на нейните чрез преваряване или добавяне на ябълков оцет в съотношение 1:10.

Рецепти за маски

Ако разглеждате сайтове, които съдържат и козметични рецепти, могат да бъдат объркани. Коя маска ще бъде най-ефективна за облекчаване в домашни условия? За да разберете това, трябва да знаете причините за възникването на проблема:

 • нарушение на обмяната на веществата и работата на нервната система;
 • неправилна грижа за косата (изсушаване със сешоар, често миене на главата);
 • влияние на боя за коса;
 • метео условия (жаркото слънце, дълго излагане на студ);
 • дефицит на желязо и витамин А;

В първия случай е необходима помощта на лекар. Ако причината е друга, тогава може да ще се справят средства, съдържащи витамини и микроелементи. При това внимавайте: някои съставки имат противопоказания във вид на алергични реакции.

Маска на основата на мед и оцет

Ще се наложи всяка съставка 40 г (две супени лъжици). Разбъркайте добре, налейте 30 мл рициново масло. След стои на главата, в продължение на 20 минути се измива с топла вода.

Инфузия на билки

Използвайте коприва, липу, градински чай или лайка. При желание разбърква се и среща на билки. Растенията са взети в съотношение 1:10, т.е. една част от растенията, 10 части вода. За инфузия добре да се използва водна баня, това ще спести на полезни вещества.

Да се прилага такъв състав за облекчаване на косата, както следва: изплакнете главата, замотать кърпа и изчакайте 10 минути.

Маска от яйца

Рецептата е изключително проста. Два кокоши яйца, бити и нанесете върху кожата. Увийте с целофан и кърпа, след това изчакайте 20-30 минути и изплакнете.

Водата трябва да бъде хладка, за да протеин, яйца не варено.

Кефирная маска

Кефир или кисело мляко се прилага върху кожата на главата си, отгоре увийте пакета и кърпа. Козметика се препоръчва да се направи процедура на нощувка: кисело мляко лошо се абсорбира и за постигане на резултат е необходимо не по-малко от 8 часа.

Не си струва да се надяваме на това, че използването на някои маски ще извършат чудото. Подход за отстраняване на проблема трябва да бъде комплексен.

На първо място се на захранването. В диетата задължително трябва да е извара, яйца, риба, зърнени храни (само не за бързо хранене). По възможност да се изключи цигари и алкохол.

Опитайте се колкото е възможно по-рядко, за боядисване на косата, не пересушивать и да се пази от излагане на неблагоприятни атмосферни условия. Спазване на препоръките ще омекоти косата, и не предотврати възникването на проблеми.