Мелирование бретон – трябва ли и как да го направя правилно

Поради факта, че зоната на боядисване е сравнително малка и ясно подчертано, към разпределението на направления трябва да се отнасяме много внимателно. Не по-малко важно е да се погрижи за това, че степента на изсветляване на основната маса на коса и бретон е еднаква – дори разпръсна в.

Бретон – много важен елемент от прическата, който подчертава веждите и регулира черти на лицето. При черно-бяло боядисване тя веднага придобива необходимата сянка. Но когато се прилага неоднородная техника, например – мелирование, над бретон трябва да работят отделно. Тя трябва хармонично да се впишат в цялостния образ, в противен случай прическата ви ще изглежда неестествено.

Защо е нужно?

Мелирование бретон – трябва ли и как да го направя правилно Вземете окончателно решение, трябва ли да се направи мелирование бретон, във всеки конкретен случай трябва да се капитанът. Именно той най-добре представя как ще изглежда цялостен образ. Но ако някой от опции за оцветяване приглянулся ви на снимка, а след това обсъдете с фризьор, възможно ли е да я приложи в живота шевелюре.

Правилно изпълнено на челке мелирование:

  • акцентира се върху нея вниманието;
  • значително увеличава обема;
  • освежава лицето и на целия начин;
  • добре се маскира ранните седину;
  • придава лекота прическа;
  • подчертава фактура сложна прическа.

По-красива само мелирование изглежда на директен гъста челке дължина до веждите или малко по-долу. Но, подчертава отделни кичури, може да се направи по-изразителна и дълъг бретон, свободно ниспадающую на лицето.

И дори ако тя почти отсъства, но при по-дълги косите си лицето има прядки, режат с брадичката си или в зоната на скулите, ги осветление ще създаде красива рамка, смътно напомня на отросшую бретон.

Важни характеристики

Мелирование бретон – трябва ли и как да го направя правилно За да начин на смотрелся едно цяло, човек трябва да знае как мелировать бретон правилно. А това зависи от много фактори – неговата дължина и дебелина, състоянието на косата и избрания стил за оцветяване. Много е важно, че тя хармонично прилепване на образа. Така че вариант, когато мелируется само бретон, изглежда доста екстравагантно и е подходящ за всички.

Ако имате намерение значително да променят формата или плътност на бретон, това трябва да се направи до мелирования, а не след него. Поради факта, че зоната на боядисване е сравнително малка и ясно подчертано, към разпределението на направления трябва да се отнасяме много внимателно.

Не по-малко важно е да се погрижи за това, че степента на изсветляване на основната маса на коса и бретон е еднаква – дори разпръсна в 1-2 тон може да бъде много забележим.

Основната техника

Основната техника за оцветяване на бретон не се различава от класическия мелирования и изглежда по следния начин:

Ако мелированию е изложена цялата шевелюра, бретон майстор се занимава в последно място и по нея определя време на затвора боя.

Разновидности на мелирования

Но днес класическо мелирование – рядкост. Го замени дойде по-модерни технологии разнородни оцветяване направления. Това трябва да се има предвид при боядисване бретон. Понякога класика не е подходящ.

Ето как е по-добре да изпълни мелирование на челке в зависимост от избрания метод на боядисване на цялата глава:

Важно! С русым цвят трябва да бъде внимателна – при грешна боядисване той лесно пожълтяват или стават като седину.

Прекрасно актуални днес зональное мелирование, когато отделни направления са боядисани в ярки цветове: синьо, червено, зелено, лилаво. Подходящ такъв стил само за най-малките и най-смелите, но той със сигурност ще си обладательницу от тълпата и да подчертае нейната индивидуалност.

Ако ще мелировать бретон на дома си, и няма възможност да се срещне с капитана за това, каква техника да използвате, потърсете снимки в Интернет. Трябва да е ясно, как ще изглежда завършен образ, и едва след това да се пристъпи към боядисване.

Противопоказания

Мелирование бретон – трябва ли и как да го направя правилно В повечето случаи мелирование на челке изглежда красиво. Но има ситуации, когато той може само да развалят общата картина. Не си струва да се прави в такива случаи:

  • ако бретон твърде рядка – выбеленные ленти проредят още повече;
  • на много парцаливи челке – тя и така вече изглежда екстравагантно;
  • за силно изтощена коса – мелирование се развалят още повече, и те могат да обломаться в корените, като бретон са много немарливи;
  • ако планирате отращивать шевелюру – разстояние мелированых кичура коса от корените трябва да бъде еднаква.

Не се препоръчва да се направи дори зональное мелирование по време на бременност и кърмене, както и за хора, страдащи от астма. Ако имате склонност към силно алергични реакции, преди първата картина направи кожен тест.

Домашен мелирование

Косата на челке къси, така че да изпълни към нея мелирование няма да бъде трудно дори и за тези, които не притежават умения за фризьорство. Техника подробно описан по-горе. Ако има въпроси, тогава вижте видеото, където опитни майстори споделят своите тайни и показват всичко в детайли.

При работа в домашни условия трябва да се внимава, за да боя да не попадна на ненужни части от косата – такива грешки на челке са много видими.

Ако направления са жълтеникави – това може да се коригира с помощта на сребърен шампоан или на подходящ тоник. Следете за времето, откъси боя – лесно у дома да се разсейва към нещо друго и изгори чрез шевелюру.

Грижа за косата

Не забравяйте за това, че мелированные косата леко се повреждат и се нуждаят от допълнителни грижи. След процедурата задължително да се нуждаят от лечебното маска, която след това се повтаря поне два пъти в седмицата.

Бретон често трябва да се определят, така че поръчайте средства с термозащита и не забравяйте да ги използвате.

Не забравяйте, че този елемент на прическа е на лице. Той може да подчертае вашата красота, така и безнадеждно развали целия имидж. Така че, ако не сте сигурни, че можете красиво промелировать бретон себе си – по-добре не експериментирайте, а главата на добър майстор. Още повече, че си струва да е съвсем евтино.

Автор на статията: Анна Александрова

Отзиви, коментари и дискусии