– Оцветяване на кората на дъб: рецепти средства

За да изпълните оцветяване на косата, много се използват естествени багрила. Тяхното предимство пред химически бои се състои в това, че те не травмируют къдрици, а напротив, подобряване на тяхното състояние. Един от тези природни багрила – кора на дъб.

За да изпълните оцветяване на косата, много се използват естествени багрила. Тяхното предимство пред химически бои се състои в това, че те не травмируют къдрици, а напротив, подобряване на тяхното състояние. Един от тези природни багрила – кора на дъб. С нейна помощ могат да се дадат кестен нюанс на косата или да подобрите тъмен нюанс направления. В тази статия ще разберете как се извършва оцветяване на кората на дъб.

Обща информация за кората на дъб

Ползата от дъбови кори за коса

Продуктът има следните полезни свойства.

 1. Петна къдрици в по-тъмни нюанси.
 2. Придава на косата красив блясък.
 3. Активира растежа на къдрици.
 4. Спира косопад, дори и ако се случва загуба на цели направления.
 5. Възстановява изгубеното здраве на косата.
 6. Намалява производството на мазнини от мастните жлези, подобрявайки по този начин външния си вид и предотвратяване на преждевременно замърсяване.
 7. Облекчава къдрици от обсечения.
 8. Премахва пърхота. Имайте предвид, че след прилагането на кора от дъб с този проблем повече не се връща.
 9. Ефективно закрашивает седину още след първата процедура.

Също боя седину ще помогнат на такива естествени средства като къна и басма, подборнее за това в статия за Оцветяване на коса с къна и басмой (рецепти) .

Характеристики на оцветяване на кората на дъб

Правила за готвене

Средство с дъб кора за боядисване на коса трябва да се прави според правилата.

 1. Използвайте само свеж средство. Просрочена продукт не могат да бъдат използвани.
 2. Не променяйте количеството на продуктите, посочени в рецептата, в противен случай сянка може да се окаже неочаквано.
 3. Стриктно следвайте препоръките, посочени в рецептата.
Правила за ползване

Оцветяване на кората на дъб трябва да се извършва с оглед на някои правила.

 1. Преди да изпълни оцветяване, направете тест за наличие на алергии. За това е обучен състав лечение на китката и оставете за 20 минути. Ако се появи зачервяване или някакви отрицателни усещания, а след това процедурата ви е противопоказан.
 2. Не трябва веднага да изпълнява оцветяване всички къдрици, особено, ако сте за първи път провеждате тази процедура. По-добре от тилната част на изберете направление, която не се набива в очи, и третирайте си състав. Оставете за известно време и да оцените резултата. Ако той ви приемат, можете да използвате инструмента, на всичко къдрици.
 3. Не разрешавайте на петна веднага след химична вълна, в противен случай на косата могат да се появят нежелани нюанси.
 4. Първите 24 часа след боядисване не използвайте сешоар.
 5. В продължение на една седмица не посещавайте басейн, тъй като хлорираната вода може да промени цвета си.
 6. Използват кората на дъб за оцветяване направления могат да бъдат неограничен брой пъти до постигане на желания резултат.

- Оцветяване на кората на дъб: рецепти средства

Оцветяване на кората на дъб: е естествена процедура, която е годна за коса при спазване на някои правила

Рецепти окрашивающих форми за коса

Рецепта 1

Вземете:

 1. Дъбова Кора – 2 супени лъжици.
 2. Крупнолистовой черен чай – 1 супена лъжица.
 3. Вода – 200 мл.

Свържете код дъб с приготвяне на чай и ги покрийте с вряща вода. След това средство оставете да къкри на слаб огън за 20 минути. Нататък състав охлажда се и се прецежда. Пропитайте им немити сухи къдрици и утеплите им. Оставете маската за 60 минути, след което косата се мият с помощта на шампоан. Този начин на боядисване ще даде тъмно локонам по-атрактивен равномерен цвят.

Рецепта 2

Подгответе:

 1. Дъбова Кора – 2 супени лъжици.
 2. Люспи на лук – 1 супена лъжица.
 3. Вода – 200 мл.

Кората на дъб и люспите от лук се изсипва вряща вода. Нататък оставете да къкри средство на слаб огън за 20 минути, охлажда се и се прецежда. След това обилно навлажнете немити къдрици получени състав, обвива ги и оставете за 60 минути. Когато излезе време, косата измийте с употребата на шампоан. Този рецептата е подходяща за русых направления, тъй като той подобрява цвета си. Освен това, рецепта може да даде кестен цвят светло русым прядям.

- Оцветяване на кората на дъб: рецепти средства

Оцветяване на кората на дъб : извършва се по няколко начина, от които зависи крайният резултат цвят

Рецепта 3

Състав:

 1. Дъбова Кора – 2 супени лъжици.
 2. Натурален мляно кафе – 1 супена лъжица.
 3. Вода – 200 мл.

Кафе и кора от дъб поставете в малка емайл тенджера и залете ги с вряща вода. Нататък средство варете на тих огън 20 минути. След като излезе посочен срок, бульон се оставя да се охлади и се прецежда. Накисва се в него немити къдрици, утеплите ги и оставете за 60 минути. Когато изтече определен момент от време, косата измийте, като два пъти намыливание шампоан. Благодарение на тази рецепта къдрици стават кестен оттенък.

Рецепта 4

 1. Дъбова Кора – 4 супени лъжици.
 2. Вода – 1 литър.

Кората на дъб поставете в непрозрачную капацитет (може да използвате за този термос) и се изсипва вряща вода. Нататък покрийте с инфузия капак, обвива и оставете за няколко часа. След това средство се прецежда и се потапя в него току-що измити кичури. След това къдрици утеплите, и се оставя за 5 часа. Този рецепта можете да използвате момичета с всякакъв оттенък на косата. Така, блондинка с негова помощ могат да се направят къдрици тъмно на 4 тона, обладательницы кафяв тип коса могат да придобият по-тъмен цвят, и брюнетка ще получат по-наситен.Освен това, благодарение на този инфузия изчезнат всички посочени по-горе проблеми, свързани с локонами.

Оцветяване на кората на дъб – това е ефективен и безопасен начин за промяна на цветовете. По-горе очерта правила, спазването на които ще ви помогне да избегне появата на нежелани нюанси на къдрици.

19 юли 2015 г. 20:03:49