Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Прикорневое омбре за блондинки, изпълнено със силни высветлением кореновата зона и оцветяването на връхчетата в по-тъмен нюанс. За платина и пепельных руси жени е идеален естествен кафяво тон. А ето обладательницам белокурых коса с.

Омбре за блондинки – това е популярният вид оцветяване, който е идеален и за тези, които се стремят към новото, но не иска да рискува, и тези, които са готови за всички модни експерименти.

Предимства на омбре за светловолосых дам

Оцветяване в омбре стил за светли и русых направления има редица много важни предимства:

 • Увеличава разкош, дарява косата с обем;
 • Изглежда много впечатляващо и се смята за един от основните тенденции на сезона;
 • Има голяма палитра от нюанси – можете да използвате светъл, тъмен или ярък и нестандартен нюанс;
 • Тази техника е на разположение за изпълнение в домашни условия;
 • Изглежда много естествено и напомня ефект выгоревших на слънце направления;
 • Освежава цвета на лицето, подмладява външен вид;
 • Не изисква чести корекции – достатъчно освежи цвета на всеки 3-4 месеца;
 • Смята се жалят – не засяга корените и не вреди на косата;
 • Позволява да се коригира дължината и ги нарежете посеченные върховете, без щети за оцветяване.

Омбре за светловолосых – преглед на най-добрите опции

Омбре в blond може да се извърши по няколко начина, всеки от които се заразява съзнанието на жените своята лъчезарна красота. Запознах се по-отблизо с най-добрите и популярни техники.

Класическо

За създаването на това невероятно лек оцветяване използват или един, или два сходни нюанса. Преходът може да бъде плавно и максимално неясно или свеж и графичен – това е само въпрос на вкус. Корените остават непокътнати или леко поясни – важното е те да изглеждат естествено. А ето краищата на косата колорируют в перла или platinum blond.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Мультитональное

Омбре този вид включва създаването на красивия мулти-боядисване с много мек преход от основния цвят направления в междинния нюанс.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Винтажное

В случая с този омбре основния акцент се прави не по върховете, а плевене растеж на корените. Изглежда, че шевелюра просто силно отросла след шатуш или бронда. За пури в ограничени бройки възможности за точно и се използва два класически нюанса по – тъмен и по-светъл. Първият закрива корени, а вторият боядисани краища. Граница на прехода може да се намира на нивото на скулите или износител.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

За оцветяване на шатуш и ползите от него можете да се запознаете тук .

Пепельное

Много популярна техника, която е идеална момичета със сиви очи и перфектна порцеланова кожа. Пепельное омбре няма възрастови ограничения – може да се прилага както на млади, така и зрели представителки на прекрасния пол.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Скандинавски или обратното

Прикорневое омбре за блондинки, изпълнено със силни высветлением кореновата зона и оцветяването на връхчетата в по-тъмен нюанс. За платина и пепельных руси жени е идеален естествен кафяво тон. А ето обладательницам белокурых на косата с лек златист подтоном съветват да се обръщат към кафяв, шоколадов или черен нюанси.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Pony tail

Омбре стил pony tail (в превод — конска опашка) – това е опция, омбре, съчетаващ в себе си ефект выгоревших направления, завязанных на темето. Това оцветяване изглежда така, сякаш дълго време са прекарали под жаркото слънце с непокрита глава.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

С място

Омбре с място рязане по контур добре отива на къси коси, почиства каскада, лесенкой или окачествяване. Технологията се провежда по класическия тип, това е само боя се нанася само върху краищата на косата. Цветът й може да бъде различен – както светли, така и физически. С помощта на този оцветяване могат да се подчертае, текстура и красотата на новата прическа, а също и да черти выразительней и по-ярка.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Съвети, които ще Ви помогнат да се научите правилно затъмнено косата в корените:

Тройно

Тройно омбре е напълно различен от познатите технологии. Може да се направи не само на светло, но и на по тъмни коси. И В двата варианта на корените и връхчетата на направления тонируют в един тон, но в средата на бордюри линия на друг цвят. Границите могат да бъдат толкова ясни, толкова и неясни. Повярвайте ми, с такава прическа точно няма да остане без вниманието на другите!

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Езици на пламъка

Тази технология на оцветяване не излиза от мода вече няколко сезона. За неговото изпълнение използват червен, мед или светлобежов оттенък. Върховете, боядисани по начин, напомнящ на висящи пламък, мигащи сред бяла рошава коса.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Светъл или цветно

За създаване на такъв омбре използват пъстри цветове, коренно различни от основния цвят. Това може да бъде зелен, син, синьо, розово, лилаво, оранжево, жълто, ягодово blond или всеки друг приятен тон. Цветно омбре извършват не само по върховете, но и в кореновата зона – и двата варианта са достатъчно популярни.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Хайлайтинг

Осветление или хайлайтинг – още една модна тенденция, която позволява подправка естествен светъл цвят. По време на неговото изпълнение на косата в корените остават непокътнати, а връхчетата се нанася внимателно растушеванный омбре blond.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Съвет! Избор на цвят омбре, не забравяйте да вземете предвид не само го эффектность, но и това, колко добре се съчетава с вашия стил и ежедневни дрехи. Необичайно ярък цвят, който тъй изглежда добре на модните снимки, може да се окаже съвсем неподходящо в повечето житейски ситуации.

Това е интересно! 8 модни техник колорирования на руса коса

Как се боядисват на кичури в домашни условия?

Как една блондинка да направи омбре? Тази техника на боядисване, въпреки привидната сложност, е на разположение всеки красотке. Ползват подробни инструкции, ще ви вдъхнови да се изпълни класическия вариант на оцветяване, без помощта на професионален стилист.

Стъпка 1. Пригответе всичко, което е необходимо за боядисване на:

 • Капацитет за смесване на състава;
 • Щадящую боя или тонику;
 • Балсам;
 • Шампоан;
 • Четка за коса;
 • Нос;
 • Ръкавици;
 • Четка за рисуване;
 • Дъвка.

Стъпка 2. Добре расчешитесь.

Стъпка 3. Помислете за преминаване. Ако той ще графичен, направете 4 на опашката, поставяне гума на едно ниво. Ако гладко и неясно — завържете 6 опашки в асимметричном ред.

Не забравяйте, че всички гумички са длъжни да бъдат на 3-4 см под линията на боядисване.

Стъпка 4. Смесете оцветяване състав и нанесете го на опашки леки мажущими движения.

Стъпка 5. Выждите 20 минути.

Стъпка 6. Измийте главата си с шампоан и нанесете балсам.

Съвет! Ако не сте сигурни в уменията си, обърнете се към професионален колористу. В противен случай резултатът може да бъде доста неочаквано.

Как с помощта на омбре скрие недостатъците на лицето?

С помощта на омбре за блондинки, може успешно да се скрие малки нюанси. Какво съветват стилисти за различни форми на лицето?

Съвет 1. Светлите нюанси правят кожата свежа и утончают овал. А ето и по-тъмни тонове-тежки от него.

Омбре за блондинки: възможности за оцветяване и фото-примери

Съвет 2. За да смекчи ъглите на площада, изберете по-светъл тон и поставете го в долната част на главата на косата (на нивото на брадичката).

Съвет 3. Ако искате да направите треугольное лицето по-меки и кръг, спрете своя избор на топли и меки цветове.

Съвет 4. Круглолицым барышням е идеален скандинавски омбре с затъмнени корени – той се удължава кръг.

Съвет 5. Обладательницам продълговати лица, на стойност по-добре да погледнем по-отблизо до мультитональному боядисване, което ще бъде 2-3 тона по-светъл цвят на основния цвят направления.

Съвет 6. Момичета с диамант форма на лицето, което трябва да смекчи изпъкнали скули. За това кичура около лицето, боядисани в по-тъмен нюанс.

Съвет 7. При трапецовидна форма на долната част на лицето е по-широк, отколкото на скулите и челото. Да направят образ гармоничней може да класическо омбре, при което главната зона, боядисани в светли цветове (например, студен blond), а върховете на закрива.

Вижте също: Как е правилно да се направи омбре на русых косата си (видео)