Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Препоръчва се опита да я къса коса. Эффектность оцветяване лесно да се прецени при моделиране на прически: най-малката промяна – бретон на страната, направления, събрани в. Боб-каре както на къси, така и с удължаване също ви позволява да експериментирате с цветовете.

Омбре – нова технология за оцветяване на косата, която стана популярна с 2013 г. Но ако класическо омбре в близост до отне от калифорнийския мелирования, а останалата част от него видове гарантират резултат за много по-ефектен и нестандартен.

Уреди, подходящи за коса, всякаква дължина, с всяка прическа – омбре с бретон, каскада без бретон, и всеки оригиналния цвят, дори вече осветленных или мелированных.

Какво е омбре

В действителност, техника обединява трикове мелирования и вертикални колорирования. От първия метод омбре наследени разпределение на цвета от корена до кончикам. От втория му остана възможност за комбиниране на не 2, а 3, 4, а след това и с повече нюанси.

Веднага трябва да се отбележи: омбре – радикална процедура. Косата са изложени на многоразовому осветлению и боядисване, което лесно може да доведе до доста силни разрушения. Процедурата не може да се произвежда в изтощена, суха или чуплива коса. В противен случай следващия път, боя се, ще бъде излишно.

Има няколко вида омбре.

Класическо

Традиционен преход цвят от тъмните корени до светли на връхчетата, след 1 или 2 междинни тонове. Цвят на прехода се получава плавно, а частично вертикално колорирование позволява да се постигне максимално естествен вид. На тъмна коса с бретон може да се извърши без оцветяване на корените.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Разликата между тонове могат да бъдат значителни: между нюанс в корените и междинен в 4 цвята, между върховете и тон близо до корените – 8.

Обратно

Косата осветляются близо до корените, а на края стават все по-тъмни. Такъв вариант гримьори предлагат на средна коса с бретон.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Винтажное

Класическо разпределение на цвят, но с по-сложно колорированием вертикално. На дълги локонах винтажное омбре изглежда эффектнее. При боядисване са подбрани нюанси близки до естествения цвят рошава коса.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Напречното

Представлява визия на екзотично решение, при което плавен преход на цветовете се случва, не вертикално, а хоризонтално. Препоръчва се опита да я къса коса. Эффектность оцветяване лесно да се прецени при моделиране на прически: най-малката промяна – бретон на страната, направления, събрани в опашка, води до промяна в впечатления.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Цветно

Най-радикално решение. Цветен градиент включва нюанси са много ярки, понякога наперен. Сочетаемость ги с естествен тон къдрици доста конвенционалните. Цветно омбре в каре с бретон и на дълги, прави косата да изглежда също толкова впечатляващо.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Рязко

Ако класически омбре предлага плавен преход на цветовете, а след това рязко създава ясен контраст.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Омбре не изисква постоянни грижи за цвят, особено ако корените не са боядисани. От друга страна, да се повтори този експеримент, по-често от 1 път на 6 месеца е крайно нежелателно.

Технологията се прилага като всички косата, така и за отделни прядям. Най-често такива експерименти се извършва с бретон. Важно условие, при това – бретон трябва да бъде достатъчно дълга, иначе цветово наклон не се постигне.

Избор на цвят

Изборът на нюанси до голяма степен се определя от избраната техника и, естествено, цветовата палитра на най-модерни дами. Актуални тук като общи насоки, така и доста специфични, свързани с особеностите на самата техника.

Подбор по цветотипу

Към общите правила за подбор включват изисквания за съответствие на цветова палитра.

  • Пролет – руса коса, праскова или розовата кожа обикновено е сиво-сини или зеленикави очи с характерен „слезой“. Това е палитра от топли тонове, съответно, сенки за омбре, трябва да е само топла.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

  • Лято – шевелюра може да е и тъмно, и светло, но студени тонове. Кожа – розово или сиво, очите са сини, сиво-сини, зелени. Цветовете са студени.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

  • Есента – червена или кестенява коси, кафяви, сиви очи, кожа с ярък топъл оттенък. Тук е необходимо не просто топло, а „и “ топъл“ тон. Именно за жени на есенния тип разработена техника „огнения език“: колорирование с помощта на един много ярък алого и меден оттенък и две по-малко ярки, но не по-малко пламенни.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

  • Зима – ярък цвят рошава коса, е с бяла кожа, светли очи. Подбират студени цветове, като правило, контрастни. Рязко или цветно омбре в тъмна коса – идеалното решение за жени зимни тип.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Изборът на цвят на косата

Освен това, което нюанси за оцветяване трябва да отговарят на цветотипу, те трябва заедно с естествен цвят създават определен ефект. Омбре, защото и се счита за сложна техника, тъй като не само да включва много техники, но и предполага точен избор на нюанси. Много лесно, запален, за да се превърне шевелюру в куп от пъстри пера.

Тъмна коса

Кафява или червена, е най-благодатна „почва“ за омбре. Начален тон достатъчно выразителен, така че корените не могат да оцветите, а осветлять може да не е на 8 тонове, а на 2 и 4 тон, търсейки почти естествени нюанси и не се подлага на къдрици прекомерно изложени на риск.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Изборът на цвят е най-голям: от златисто и огнено-червено до екзотични зелено или лилаво, за който, обаче, в комбинация с каштановым и медно-червено изглежда много интересно.

Черни кичури

Черни коси се боядисват много по-трудно, тъй като по-тъмните нюанси на фон се виждат слабо, както и да получите руса, човек трябва да изложи направления на многократни осветлению. Тъй като притежатели на черни косми обикновено са „зимните“ жени, нюанси избират студени. По-екстравагантните дами използват цветно омбре – черно с червено, черно с синьо, черно с лилаво. При наличието на бретон си оцветяване в контрастен цвят е задължително.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Кестенява коса

Предполагат най-широк избор на естествени тонове. Голдън, слама, джинджифил, мед, кестен, кафе – буквално цялата палитра. И тук естественият оттенък може да се задържи близо до корена – боядисване в по-светъл цвят, използван като междинен или в края – боядисване в по-тъмен.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Светъл нюанс

На светли локонах най-добре изглежда обратното омбре: светли и тъмни корени и върховете. Вариант с тъмни корени много невыгоден, тъй като нишка трябва да нюанс всяка седмица. Уместно е цветно омбре. Рязко се препоръчва на локонах променен цвят, ярко бял цвят.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Съвети, които ще Ви помогнат да се боядисват косата модерен техника „омбре“ сами:

Избор на дължина на косата

Разбира се, омбре – на първо място, техника за дълга коса, и преди всичко за къдрава. Именно къдрава направления може в целия си блясък демонстрира сложни переливы нюанси и точно тук плавен цветен градиент изглежда най-ефектно. Въпреки това и в други случаи техниката омбре може прическа да се превърне в произведение на изкуството.

Избор на метод и нюанси зависи от дължината на къдрици, от фризури и в по-малка степен от плътността рошава коса.

За дълга коса с бретон са „ляга“ класическо обратното и, разбира се, винтажное омбре. При това да става по-сложен и кудрявей косата, толкова эффектней резултат. С бретон не всичко е толкова еднозначно. Ако корените къдрици остават естествения тон, а след това бретон не е нарисувана от всички, така както се оказва в зоната на естествения цвят. Ако се боядиса базалната зона, изложена на изложена и бретон.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Рязко омбре изглежда по-добре на директни косата. Препоръчва се при този бретон направи наклонена, но не са боядисани, или боядисани в цвят, корен зона. И ето, когато сешоара локонах и цветен омбре бретон може да бъде и директен. Цветът му зависи от избраната техника и изходния цвят на плитка. Така, с черна шевелюре и цветен контрастиращи омбре завършва бретон също са боядисани. А ето зелен или син на кестени и русых косата предполага се оставя бретон естествен цвят.

На косата със средна дължина, – „любимо“ поле на дейност фризьори. Дължина достатъчно за цветови експерименти, но въпреки това също толкова впечатляващо изглежда като разлика решение от 2 цвята, толкова и сложно колорирование. Използва всички техники без ограничения.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

На средни косата преходи по-контрастни – както естествени, така и на ярки сенки, да изглеждат по-резки и са изрично. Къси цветни прядки с лекота да придадат на прическа структура, а по-плавен преход ще създаде обем, дори и на най-тънките косата.

Сферата на дейност на къси косата , разбира се, е ограничен. Обикновено тук може да мине без мидълуер тон, но се опитват да придадат по-голяма изразителността прически за сметка на колорирования. Форма на прическа и бретон на къси косата е от решаващо значение за избора на техника. Освен това, тук трябва много внимателно да се вземат предвид формата на лицето, цвета на кожата и очите.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Прическа и омбре

Да се изброят всички възможни прически, подходящи за техниката омбре, разбира се, е невъзможно. Обаче най-популярните и впечатляващи възможности да спомена си струва.

Каре

Класика за къси и средни коса и е подходяща форма за сложни колорирования. Каре може да бъде съвсем кратко и да достигне раменете, се комбинира с прав бретон или наклонена, има гладка форма или топорщиться малки задорными прядками – омбре добре изглежда в никакъв случай.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Въпреки това, техниката на оцветяване трябва да бъде избран с оглед на формата на лицето: тук цветът е много силно влияе върху генериран образ. Така, светли върховете с тъмни корени създават долу допълнителен обем. Това ви позволява визуално да се направи по-кръгла треугольное лице с остър брадичката си, но категорично не се вписва с избора на кръгло. За последния случай е класически омбре на удължавам каре с бретон, че визуално се измъква овал на лицето. Каре с окъсани прядками позволява оцвети страни са в по-ярки цветове – тази форма е много подходящ за цветни омбре.А ето и гладка форма по-добре се съчетава с винтажной техника. При много къси косата цветови преход започва на нивото на средата на ухото, омбре на удлиненном каре с бретон започва под брадичката. Тази техника позволява да направите лицето си по-изразителен.

Вариант за най-разнообразни – наклонена бретон. В този случай боядисване може да бъде само една бретон: при голяма дължина, тя служи като прекрасен цветен акцент, освен модерен асиметрична форма. На снимката – каре с бретон.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Pixie

Обемна, ультракороткая прическа, но с дълъг бретон. Именно тя е поле за експерименти. Въпреки това може да се оцвети и завършва прядок – в ликвидация-кратки прядях ефект се получава извънредно.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка) Боб-каре

Боб-каре както на къси, така и с удължаване също ви позволява да експериментирате с цветовете. Обаче с цвета тук трябва да бъдат внимателни: прическа сама по себе си представлява выразительную текстура и изобразяване на нейния ярък цвят няма нужда. Най-добре е с такава прическа се съчетава класически омбре в светли косата.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Каскада

Не е толкова много на прическата, колко прием дизайн направления, така че се използва и на каре, и на боб, и на дълга коса. В известна степен наподобява къдрав кичур, и, следователно, е идеална основа за сложни колорирования. С каскада се съчетават всички видове омбре – класически, винтажное цветно. Драматично-добре на директни косата.

Омбре в каре: къса, средна и дълга коса (снимка)

Класически омбре с коса, бретон, винтажное на къдрава косата, цвят на прическа каскада – техника е почти универсална. При всяка дължина на косата и всяка форма на прическата можете да изберете вариант, който е подходящ за форма на лицето и цвят на кожата.

Виж също: Модни техника за боядисване на коса — балаяж и омбре.