Рецепти за маски от безцветна къна срещу косопад и за укрепване на косата

Маслена маска срещу косопад. Рициново масло е добре да се укрепва и plumping косата при редовно приложение, а заедно с къна и етерични масло резултатът ще бъде в тройне най-добрият.

Безцветна къна вече много години и се използва за профилактика и лечение на косата, тя е укрепване свойства, подмладяващи, овлажнители, както и противогъбични и антибактериални.

Хена е магическо средство, което е подходящо за всички типове коса и кожа на главата, но все пак ако имате много суха и пореста коса, а на дължина е по-добре да не се прилага само върху кожата на главата. С къна лечение на косопад, пърхот, сърбеж и други проблеми с кожата на главата.

Бесцветную хну е невъзможно да се прилагат преди оцветяването на косата закупени бои, защото боята може да лежи неравномерно или не да стъпи.

Ако сте блондинка, то бесцветную хну също трябва да се използват с повишено внимание, тъй като тя може да даде зелен или жълтеникав нюанс на косата.

Маска от безцветна къна по-добре първо да се измие с хладка вода, а след това вече напълно измиване на косата, тъй като къна малко изсушава косата, и когато я ще да се измие с хладка вода, след което няма да бъдат разкрити.

Рецепти за маски от безцветна къна срещу косопад и за укрепване на косата Най-лесният вариант маска от безцветна къна, това е 50-100 гр. (в зависимост от дължината на косата) безцветна къна се разрежда с гореща вода и под формата на топлина се прилага върху кожата на главата и дължина на косата, се изолират и го задръжте за 40-60 минути. А има и по-сложни варианти на маски.

Това е много добра маска за по-добър растеж на косата, благодарение на дразнещи съставки (горчица, бей) подобрява кръвообращението, косата получават повече хранителни вещества. Хена и мед е отлично укрепват косата, пречи на косъм.

 • 1 супена лъжица безцветна къна;
 • отвара от билки (лайка, аир, шишарки от хмел,коприва);
 • 1/2 супена лъжица горчица;
 • 1/2 супена лъжица мед;
 • 3-5 капки етерично масло бей или мента.

Маската се прави преди миене на косата и се прилага само върху кожата на главата. Първо разредете бесцветную хну гореща отвара от билки и след това към нея добавете горчицата (може също и да не се добавят горчицата, ако чувствителна кожа на главата), след това добавете меда и към него капаем етерично масло, внимателно се разбърква. Маска парцел на кожата на главата по проборам, ако в краищата на косата сухи, може да базово масло в краищата, нататък утепляем и държи на косата от 40-60 минути. По-нататък главата ми както обикновено и върху продължителността на парцел с балсам или маска.

Маска с безцветна къна и димексидом

Благодарение на димексиду съставки на маската по-добре проникват в структурата на косъма. Маслиновото масло подхранва кожата на главата и косата, чрез подхранване на техните полезни вещества.

 • 2 супена лъжица безцветна къна (с пързалка);
 • вода;
 • 1 с.л зехтин;
 • половин чаена лъжичка процента.

Бесцветную хну го напълнете с гореща вода и оставяме сместа да се охлажда, след това добавете малко зехтин и димексид. Маската може да се прилага както на скалпа, така и косата (но тогава трябва да се увеличи броят на къна и други съставки). Маска трябва да бъде изолирана и да се остави на косата за около час, а после измийте главата си, както обикновено. Маската може да се прави веднъж седмично.

Маслена маска срещу косопад

Рициново масло е добре да се укрепва и plumping косата при редовно приложение, а заедно с къна и етерични масло резултатът ще бъде в тройне най-добрият.

 • 2 супена лъжица безцветна къна;
 • вода;
 • 1 супена лъжица рициново масло;
 • 10-15 капки етерично масло от розмарин или лимон, портокал.

Маската се прави само на кожата на главата. Първо разредете хну горещо варено с вода до консистенцията на сметана, след това добавете рициново и етерично масло. Маска парцел за проборам на кожата на главата, утепляем и ходи с нея поне два часа. След това ми внимателно главата си два-три пъти шампоан и може да нанесе климатик.

Маска за недохранени коса

Лененото масло има уникални качества за косата, благодарение на които подхранва, възстановява и укрепва косата. Къна, мед и жълтък и заздравяват и подобряват цялостното състояние на косата.

 • 2-3 с.л. безцветна къна;
 • вода;
 • 1 супена лъжица мед;
 • 1 супена лъжица ленено масло;
 • 1 жълтък.

Хну изсипва вряща вода (до консистенция на гъста заквасена сметана) и да настоятся пет минути, и макар да е добре разбийте жълтък с мед и добавете останалите съставки. Маска първо парцел в кожата на главата, а след това распределяем по дължината на косата, утепляем и държим един час. След това главата ми, както обикновено.