Оцветяване на коса с къна и басмой

Като боядисване на сива коса с помощта на къна и басмы? Боядисване на коса с къна и басмой. Процедурата за оцветяване с къна. Какъв е резултатът при боядисване с къна? Как се боядисват сива коса басмой заедно с къна?

Оцветяване на коса с къна и басмой

Боядисване на коса с къна и басмой

Красавици Египет, Персия, Абисиния и Индия още от древни времена са намерили практическо приложение басме и хне, които те използват, за да подчертаят своето изящество на косата. В днешно време много жени прибягват до помощта на представените средства, произвеждат оцветяване на коса, с цел прикриване на възрастови промени и при това, без да се нанася вреда на своята шевелюре. Но не винаги всичко е така, както бих искал, но, ако се вземе в счетоводство на малки нюанси и трикове резултатът ще бъде ослепителна.

Предимства на боядисване на коса с помощта на къна и басмы

Оцветяване на коса с къна и басмой

Оцветяване лесно да се изпълняват в домашни условия

Под влияние на компоненти, влизащи в състава на басмы и къна, получени от нюанси на наситено-черен, до ярко червени. Оцветяване се извършва в домашни условия, а за минимални парични разходи и никакви химични съставки, които развалят структурата на космените луковици. Също така при редовната боядисване на коса басмой с къна и стимулира растежа им, укрепва структурата и се оказва ухаживающее въздействие върху кожата на главата. Това се постига благодарение на дъбилни вещества, намиращи се в състава на окрашивающих средства.

Произход и характеристика на "Къна"

Натурална къна – направено от накъсани листа лавсонии неколючей. Това растение може да се намери в топли, сухи климатични зони. Тя се използва като дезинфицирующего, противовъзпалително, ранозаживляющего и восстанавливающего средства.

На седину компонент се отразява не само боята, но и като важен помощник при възстановяване на естествената сила и красота.

Произход и характеристика на "Басмы"

Басма – получава се от изсушени и счукани индигоферов. Чист прах дадени растения може да се оцвети вълна и други различни такни. В крайна сметка се получават различни тъмно небесносин и изумрудени нюанси. Басмой също може да се оцвети косата, но цвета се окаже не съвсем завидна: синьо или зелено. Обаче това недоразумение може да се избегне при използването на допълнителни оцветители. За тези цели са идеални:

 • Къна;
 • Колеры;
 • Кафе.
Оцветяване на коса с къна и басмой

Прах басмы

Ако при закупуване на етикета се посочват допълнителни компоненти, изброени по-горе, не трябва да се притеснявате. 100% басму трябва да се разрежда от друг боя.

Какви са нюансите при боядисване на коса с къна трябва да се вземат предвид?

С къна в „чист“ вид коса се оцветяват в ярко оранжево или насыщено-меден оттенък. Ако те по природа имат по-тъмен цвят, но вече започва малко по малко да се прояви седина, не се притеснявайте. Цвят все още работи равномерно. Ако седины на главата си твърде много — това е още по-трудно. Цвят може да се окаже непредсказуем. Често сива нишка боядисани с къна придобиват цвят ярко оранжево.

Така че, преди боядисване косата, без допълнителни оцветители помислете, нужен ли ви е такъв цвят. Ако поседевшие и пигментирани направления са разпределени приблизително еднакви по главата, а след това резултатът ще е красива и добре изглежда. А ако сива коса са разположени „отделно“, например, само на темето, това няма да е много красиво.

Оцветяване на коса с къна и басмой

Начин на приготвяне състав

Устойчивостта на цветовете след първото боядисване зависи пряко от типажа на косата. По-бързо и по-дълбоко боя прониква в меки, а на хард-добър резултат се окаже или при продължително справката, или след няколко процедури“. Остави тази боя може до шест часа, защото химията не е, и нищо не може да навреди на косата, а само ще се възползват.

Подготовка за боядисване с къна

Преди да се пристъпи към процедура на оцветяване с къна, трябва да се подготви. За тези, които не са много добре се отнася към изненади, е препоръчително да се проведе експеримент в отделна нишка. За това е необходимо:

 • Косата се изплаква професионален шампоан за дълбоко почистване;
 • Суха, изберете 1 кичур и равномерно се боядисват си с къна по цялата дължина;
 • Изплакнете след 5 минути.

Ако експериментът успя и Сте доволни, може да се пристъпи към боядисване на цялата рошава коса.

Внимание! Използването на климатик или балсам за непушачи.

Процедурата за оцветяване с къна

Всичко е както при обичайния боядисване. Върху суха коса се нанася оцветяване състав, за подобряване на действието на компонентите на върха на главата се облече специална шапчица и обворачивается кърпа.

Засилване на възвръщаемост на природен пигмент, с помощта на къна да я залива с вряла вода.

Ефективен се счита за следващия вариант, за изпълнението на която е необходимо:

 1. Оцветяване на коса с къна и басмой

  Процедура на боядисване на

  Разрежда се с прах в топла вода и след като се нагрява в продължение на три минути на парна баня;

 2. Добавете малко кисело мляко или бяло вино. Кисела среда по-добре осигурява устойчивостта на цветовете;
 3. Оцвети получившимся състава на косата. Само това трябва да е веднага след приготвяне на средства, тъй като, ако боята дълго ще „диша въздух“ — това ще се отрази на резултата (той ще бъде по-лошо).

Какъв е резултатът при боядисване с къна?

Тук всичко зависи от желания цвят. Ако искате да получите по-наситен и тъмен цвят, в резултат на боядисване на коса с къна – да го е нужно дълго и колкото повече, толкова по-добър резултат. За получаване на ярки цветове, достатъчно е 1 час.

Как се боядисват сива коса басмой заедно с къна?

Нюанси, при използване на тези два компонента може да се получи достатъчно много примери за отношения:

 • 1:1, резултат: наситени мед;
 • 2:1, където повече басмы – нюанс по-тъмни;
 • 2:1, където повече къна – цвят по-светъл цвят с червено оттенък.

При добавяне на природен смляно кафе, силен черен чай или какао на прах, получени нюанси на шоколад.

Съвет! Бяла хну в никакъв случай да не се смесва с басмой! Косата ще станат зелени или сини и плюс, бяла къна – боя с химически примеси.

Оцветяване на коса с къна и басмой

Резултатът оцветяване

За да се избегнат нежелани резултати прекарайте експеримент в смесване на бои и опитайте я в малка прядке, в края на краищата, за правилното изчисляване на всички данни, без опит доста трудно.

Начин на приготвяне състав за оцветяване на базата на басмы

Сместа се приготвя по същия начин, че и обикновена къна. При добавянето на яйчен жълтък или олио, окрашивающая смес ще има изправен. Маслото може да бъде и на кулинарни и козметични, голяма тежест разлика в това. За увеличаване срока на носенето на нов цвят, да се измие с топла вода без да използвате шампоан.

Оцвети сива коса в черен цвят басмой, също е реалистично, но в два етапа:

 1. Първо се използва чист хну, в крайна сметка се оказва червен цвят;
 2. На следващия ден, или веднага, оцвети чиста басмой, в крайна сметка се оказва-малко тъмно кестеняв или черен (това зависи от структурата и вида на косата).

Навреди на косата на два етапа използването на различни бои не бъде направено, защото това са естествени и безвредни багрила от природата.

Също така, ефективно ще се превърне в обръщение към специалист-фризьор, който ще ви помогне правилно всички да се изчисли, за да се получи желания резултат, и Сте останали по-максимум доволни.