Стречинг цвят – техника на боядисване на косата (описание, снимки)

Омбре – стречинг цвят на косата, който включва осветлението на върха със създаването на плавни преходи към по-тъмните корени. Достигаемый при подобен боядисване резултат е сходен с ефекта на выгоревших на косата.

Омбре – стречинг цвят на косата, който включва осветлението на върха със създаването на плавни преходи към по-тъмните корени. Достигаемый при подобен боядисване резултат е сходен с ефекта на выгоревших на косата. Стречинг цвят ви позволява да създадете размазани граници, за реализиране на плавни преходи между участъци от коса, които се различават помежду си според оттенку.

Че е свързано с техниката омбре?

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Оцветяване на косата данни метод се основава на прилагането на множество тонове. Основен акцент се извършва в създаването на нежната разлива върху нюанси от светли и по-наситени. По този начин, хоризонтална линия, се получава опъната. Подобна градация изглежда много подредено, но в същото време е много оригинално.

Класическа стречинг цвят

Стандартна техника омбре включва боядисване на косата в два основни тонове. Хоризонтални граници тук се извършват неясно. Отделни нюанси на плавно преминаване от едно в друго.

Такава стречинг цвят от тъмно към светло изглежда идеалното решение за брюнетки, тъй като за оцветяване се използват цветове, които са максимално близо до естествения. Често при изпълнението на класическата техника се използва шоколад, кафе, трици, мед и наситени нюанси на кехлибар.

Светли връхчетата и осветленные корени

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Подобна стречинг цвят на косата се основава на прилагането на оцветители светли тонове. При изпълнение на работата, като върховете на напълно обезцветен. В същото време се корени само леко подкрашивают в ненаситени светли нюанси.

Посоченият вариант е най-добре изглежда за коса, светли от природата. По-специално, прилагането на техниката се препоръчва обладательницам русых на косата.

Ефект отросших върховете

Този вид боядисване изглежда най-добрият вариант за по-нежния пол, които желаят да се забави поредната боядисване на коса в максимално дълъг срок. Стречинг цвят включва насищане на корен част от по-тъмни тонове. От своя страна, къдрици се оцветяват в ненаситени светли нюанси.

Разделяне на основен тон ивица

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Как изглежда това омбре? Снимка готови произведения с прилагането на техниката може да се види в този материал. Как може да се разбере от самото определение, оцветяване изисква разделяне на сметка и корените на косата изразена лента в контрастен цвят. Този вариант е подходящ смели барышням и любительницам всякакви експерименти със собствения си външен вид.

Контрастни кичури

Прилагане на техника се основава на боядисване в светли нюанси не през долната част на къдрици, а само на отделни направления. Този вариант е подходящ за amatures, резултатно стил, момичета, които предпочитат екстравагантни, ярки тоалети.

Монохромное омбре

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Включва прилагането на изцяло черно-бели тонове. Освен това, в повечето случаи за създаване на светло на цвят се прилагат боя с ефект платинен блясък.

Заедно с класически омбре, монохромен техника все по-често привлича вниманието на модата в текущия сезон. В повечето случаи при боядисване на косата по този начин се създават ясни хоризонтални граници между черни и светли тонове. Въпреки това, се допуска прилагането на размазани реализации по-близо до окончаниям къдрици.

Езици на пламъка

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Техниката омбре, благодарение на която края на къдрици стават подобни на горящи пламъци, се радва на извънредно популярни сред съвременните момичета. Идеален начин да се оцветяване изглежда, за да ярки брюнетки. В този случай дипломирането на тъмна коса обрамляются в оранжево, червено, златисто-меден нюанси.

Особено привлекателна резултат изглежда по-дълги прическите. Перфектно се допълва от по-горе ефект от прилагането на градуировки къдрици. Полагане на връхчетата на косъма под формата на малки, плавни каскади прави краищата на кичура коса по-живи, подчертава оригинални черти на такова решение.

Цветно омбре

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Стречинг цвят се случва с прилагането на разнообразие от ярки, наситени нюанси. Техника дава възможност за реализация на най-смелите, оригиналните задумок. Избор на цветове и реда на тяхното прилагане зависи от индивидуалните желания на момичетата.

Такава стречинг цвят на косата, е подходящ екстравагантни личности, особам, които се използват за формирането на образи, насочени към привличане на вниманието. Цветно омбре действа добър вариант за партита. Въпреки това, при създаването на стил за всеки ден техника за боядисване на коса е по-добре да не се използва, тъй като разноцветните къдрици изглеждат доста екстремно.

Как да направите стречинг цветове в домашни условия?

За самостоятелно оцветяване на косата, се основава на техниката омбре могат да се възползват от специализирани групи. Въпреки това, този вариант не гарантира успешен резултат. Затова е по-добре да се използват средства, които се прилагат в салони за красота.

И така, какво е необходимо, за стрии цвят:

 • професионална боя с осветляющим ефект;
 • неметаллическая капацитет за подготовка на окрашивающего състав;
 • четка и гребен за равномерно разпределение на средства;
 • храни фолио или фолио;
 • пластмасови скоби за направления.

Подготовка на процедурата за оцветяване

Да в резултат на това се получи меко разтягане на цвят, отначало си струва да изпълни филировку на косата. При това е желателно, че върховете са останали гъсти.

Малко преди боядисване се препоръчва да се прилагат хранителна маска за коса на базата на растително масло. Такова решение да премахне агресивното влияние на химичния състав на къдрици, ще запази естествения си вид.

Подхранваща маска се нанася на кичури по цялата им дължина. За това се използва от около две супени лъжици масло. Нататък главата плътно увита хлопковым шал или кърпа. Вегетарианска маска се препоръчва да се прилагат преди лягане и оставете върху косата си за цяла нощ.

Ход на работа

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Оцветяване, стречинг цвят в домашни условия включва изпълнението на действия в следната последователност:

 1. За начало замешивается оцветяване състав на базата на препоръките на производителя. Ясно спазването на пропорциите тук е от решаващо значение, тъй като в противен случай, цвят ще се окаже по-малко изискан.
 2. Направления на измерване на желаната дължина, които ще бъдат изложени боядисване в по-светъл нюанс.
 3. Косата се разделят на отделни къдрици. Централна голяма направление се определя в тилната част на главата, останалите две – от двете страни.
 4. Напред пристъпи директно към нанасяне на боя. За това се използват тыльную страна на четката. Оцветяване започва с предната част на главата. Изготвен от състава на максимално равномерно разпределени по локонам. След това подобна операция вършат с кичури, които останаха отзад.
 5. Боядисани кичури плътно увит във фолио или найлон.
 6. Издържат оцветяване състав на косата в продължение на време, посочен върху опаковката. След това средство се измива, а къдрици добре подсушен.
 7. Следващата фаза е свързана с разтягане на цвят, създаване на плавни, меки преходи. За това се правят отстъп от границите на отделни тонове на около 5 см, след което се третира с тази област осветлителем. Обикновено, за появата на ефекта на стриите цвят достатъчно не повече от 10 минути.
 8. В заключение на косата са изложени на възстановяване. Внимателно се измива с шампоан, лекувани с лечебни маски и бальзамами.

Полезни съвети

Има няколко полезни съвети, които ви позволяват по-добре да усвоите техниката на боядисване на косата омбре. Така, осветляющий състава си струва да се прилага бързо. Без покритие фолио или пластмасово фолио последният достатъчно бързо изсъхва на косата. Ако се планира драстично с промяна на начина на изпълнението на прическата, направи я по-добре няколко дни преди процедурата за оцветяване.

За кого е подходящ за оцветяване на коса с прилагането на техниката омбре?

Стречинг цвят - техника на боядисване на косата (описание, снимки) Изображения на базата на техниката омбре, снимка, която можете да видите в тази статия, изглежда най-привлекателен за дълги, преки косата. Въпреки това, се прибягва до метода за боядисване се препоръчва също обладательницам прически тип cascade, момичета с вълнообразен коса. Благодарение на изпълнението на професионален стил, тази боя дава възможност за създаване на ефект на гъстите, буйни къдрици, подчертават ярки черти на лицето. Всичко това става възможно благодарение на осветлению направления по-близо до средата на дължината и края, както и затемнению на косата в корените.

В заключение

Основното предимство на омбре – оцветяване на коса с максимално запазване на естествения вид. Прилагане на класически технологии изглежда чудесен вариант за жените, които се нуждаят от промени, но се страхуват наистина радикални промени. Благодарение на начина на оцветяване може да се остави основния естествен оттенък на косата, се забелязва промяна на тона на корените и връхчетата на къдрици. В същото време реализацията на най-актуалните, оригинални задумок дава възможност за смели момичета в пълна степен разкриват най-нестандартни образи.