Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка

Това оцветяване включва преход от тъмните корени на все по-светъл кончикам с междинен отрезком, боядисани в градиентные тон. Косата от корените до връхчетата, обагрени в по-плавен преход от тъмно към светло.

Омбре оцветяване — прекрасен начин за да се подчертае красотата на косата, за подчертаване на няколко кичура коса на една ръка контрастен цвят. Тази проста, но ефектни технологии сега на изключително популярен. В статия, ние ще разгледаме предимствата оцветяване с помощта на техниката омбре тъмна коса.

Каква е спецификата на

С родния френската дума „омбре“ с някакъв недостатък се превежда като „ивица сянка“. Това е така — той умира предполага определен контраст светли и тъмни тонове. Разбира се, това е в по-тъмен цвят на косата такъв контраст ще изглежда най-забележимо, така че — впечатляващо. Омбре може да се направи с неясно чужбина преход, така и с остър, графичной. Като цяло това е вид на петна може да бъде и екстравагантни, эпатажным — с помощта на различни необичайни цветове на бои и мек, спокоен — с нюанси, доверени до естествен.Това оцветяване включва преход от тъмните корени на все по-светъл кончикам с междинен отрезком, боядисани в градиентные тон.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка

Предимства на омбре на тъмна основа

Определено, това е забележително оцветяване може да се направи на косата от всякакъв цвят, но в боядисване точно тъмни къдрици има своите забележителни ползи. Какви именно:

 • оцветяване на тъмни коса е по-лек. Защото в този случай няма нужда от постоянно подкрашивании корени в тъмен цвят — те и толкова от природата на тъмно. Като цяло повечето жени, които имат по-тъмно, дори от природата, цвят на косата, предпочитат корените не се докосват, а боя се само връхчетата;
 • корекция на лицето. Може да е малко визуално коригира овал на лицето, като я прави по-вытянутым. Така, ако една жена е лице с кръгла форма, тя е идеален диагонално омбре — лицето ще стане худее и вече.
 • можете да постигнете допълнителен обем прически , използване при боядисване на няколко близки един до друг нюанси;
 • дава богато поле за експериментиране с цветовете, не да се прибягва до драстични мерки. Позволява брюнеткам да стане поне малко блондинки и обратно;
 • хармонично изглежда почти на всяка коса. Само ако момичетата къдрава от природата на косата — в този случай омбре може да не се предаде на цялата гладкост и красота наклон на прехода. Къдрава коса често спутываются, обезмасляване на това целият ефект омбре.
 • не е сложна процедура.

Преди да направите такова оцветяване, струва подлечить косата. Цялата красота и благороден шик омбре-боядисване се разкрива по-пълно на маникюр косата.

Техника окрашивнаия

 • класическо. Фризьор използва два нюанса боя. Преход размытый, размита. Този вариант е най-подходящ за брюнетки. Класически омбре създава атрактивни акценти на локонах, че добавя им ефектен здравословно сияние. Отблясъци изглеждат много естествено и привлекателно. Най-често към по-тъмните коси се прилага техниката омбре с такива нотки: пшеница, кафяво, кафе. Все още се използват много често червеникави, кехлибар и червени нюанси.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Класически омбре

 • светли корени с обесцвеченными върховете. При този вид омбре тъмна коса трябва да е на повече тонове все още се облекчи. Върховете на напълно потъмнява. Този вариант е идеален момичета, чийто цвят на косата е по-скоро тъмно кафяво, отколкото черно. Изгаряне брюнеткам и момичета с други тъмни нюанси на косата такъв начин не е съвсем точно, тъй като в този случай да се постигне значително облекчаване рошава коса ще бъде проблематично. Да, и вредно. И, както показва практиката, не е много и е такова оцветяване брюнеткам.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Омбре в светли косата

 • отросшее брондирование на тъмна коса . Прекрасен вариант за заети жени. Тази разновидност на омбре се различава создающимся ефект на мярката отросших корените. Може и да се оцвети ги в желания от вас цвят, или да оставите и изобщо небоядисани — те ще растат естествено. Косата от корените до връхчетата, обагрени в по-плавен преход от тъмно към светло. Този метод е подходящ и темноволосым жени и дамите с русой шевелюрой всички нюанси.

Това омбре може да се направи дори на дома, особено ако вече имате опит собственноручного боядисване на коса обикновена боя.

 • омбре с лента. Този вариант не е подходящ за всяко момиче, например, трудно може да си представи среднестатистическую жена-домохозяйку в продължение на 50 години с подобно оцветяване. Но ако жената е млада душа, възраст може да не бъдат взети предвид. Този вид предполага за началото на равномерно оцветяване на косата в един цвят, а след това или на друго място се откроява контрастиращи боя ивица е с по-светъл оттенък. Комбинацията изглежда много впечатляващо. Особено обичат такова оцветяване момичета творчески специалности, принадлежащи към бохемски партито.В световната фризьорски салон индустрия такова оцветяване наричат „сплэшлайтс“. При професионално выполненном такъв вид омбре се създава ефект като ще миг на светлината на светкавицата.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Омбре с лента

 • цветно. Тук може да въплъти в реалност всички желания на клиент за най-различни цветове и нюанси. Макар розова със синьо — в този вид омбре, няма ограничения. Къдрици са оцветени по принцип наклон с постепенен преход. Обикновено се получават доста екстравагантни образи, които със сигурност няма да ви оставят без внимание. Пример вижте на снимката.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Цветно омбре

Плавен преход

Това е най-честата и консервативна версия омбре. Тук няма резки скокове, някакъв нечувано разточителство. Всички достоен, спокойно, но от това не по-малко красива. Т акой вид на петна придава благородна стильность начин на отделяне на една жена от тълпата.

Плавни преходи изглеждат съвсем естествено и естествено. Като че ли ще са прекарали ваканцията под южно слънце, от заклещени на плажа, и косата просто да бъдат избелели. Особено красиво ще изглеждат мед и кехлибар нюанси. Топъл пшеничен цвят също чудесно ще се впишат. Д минути цветове ще са особено красиви скокове и игра на отблясъци на локонах.

Ако искате да добавите малко екстравагантност, изберете нюанси на червено, сочно-червени, златни. При използване на тези нюанси на косата ще са подобни като че ли по тях танцуват висящи пламък, който е с постоянно движещи се локонах изглежда фантастично завораживающе.

Как да изберете подходящия нюанс боя

Омбре като че ли създаден, за да подчертае красотата и дълбочината на по-тъмните нюанси на косата. Преди оцветяването пред жената, разбира се, ще бъде въпросът — какъв цвят боя изберете за облекчаване на своите върховете. И как сте сигурни — ще отиде ли това оттенък на кожата, натуральному оттенку на косата.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка

Темноволосыми на жените може да бъде на разположение цялата богата гама от най-различни цветове и нюанси. Така че момичета по тъмни очи могат да се използват топли цветове, а светлоглазым брюнеткам са подходящи и студени нюанси на цветове.

Обърнете се към професионалист за да изберете правилния нюанс на боята за вашите косата. Не забравяйте, че с избрания от вас цвят ще трябва да мине достатъчно дълго време, така че е важно да се направи този избор веднага бе най-подходящия. Това ще помогне за запазване на нервните клетки и настроение.

Спецификата на процедурата

Помислете как се правят омбре оцветяване. Ако вашата коса е тъмни от природата, вие отдавна не се оцветяват, а след това да се направи омбре ще бъде много по-лесно. Но ако къдрици наскоро бяха боядисани в тъмни нюанси, а след това на вашето капитанът трябва да пот и да положат повече усилия — защото в този случай, корените трябва да потъмнява, а след това се боядисват.

Етапи омбре:

 • подготвителен. На този предварителен етап клиентка заедно с капитана избират 2 нюанса боя, бране на цвета максимално гармонировал с кожата, очите и като цяло с образа на момичето.
 • оцветяване на върховете . Капитанът на отвръща на избраната боя върху краищата на косата от разстояние около 10 см от края и по-горе. Боя отлежало течение на времето, се отмиват. Косата трябва да се сушат.
 • повторно боядисване. Етап отговаря за осъществяване на плавен преход. Сега боята трябва да се нанесе на няколко сантиметра по-висока, отколкото в краищата. Пазят го по-малко време, отколкото първия път, и се измива.
 • отново краищата. Препоръчително е отново да се облекчи до върховете за постигане на по-контрастен ефект.

Виж по състоянието на косата. За суха, чуплива къдрици този вариант отпадна — изтощена коса ще дойдат в още по-плачевно състояние от-за толкова интензивна химическа обработка.

 • ухаживающие процедури. На този последния етап на капитана мие с шампоан косата клиент и обработва ги и след измиване със специален балсам, че няколко омекотява последици за оцветяване.

Как да омбре дома

Разбира се, най-добре е да го повери на прост въпрос за професионалисти. Обаче, ако нямат желание или възможности да попаднат на учителя, както и оцветяване на красива искаш, можем да го направим дома си. Освен това вече в продажба вече има специални комплекти за домашно боядисване омбре.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Коса за обем : стилни варианти за средни коса

Повече информация за причините и лечението на косопад при жените прочетете тук

Всичко за прическа за момчета тийнейджъри:

Изисквания:

 • избирайте качествена боя. Не си мислете, че с помощта не е ясно какъв производителя, дори ако този продукт и струва малко, можете да получите в главата резултат, подобен на този омбре звездите. Не, това не се случва. От евтина боя за коса могат да се купят само най-евтините цвят. Освен това, и да навреди на такава боя нанася немаленький. За да изберете качеството, в края на краищата на косата — това е красотата и здравето, показател за това как една жена се грижи за себе си. Най-добрият вариант — да се обадите по време на професионален магазин, където продават на консумативи за салони за красота и закупуване на боя там. Разлика професионална боя от непрофесионални — по-малко вреда и предвидимост на резултата;
 • пригответе теми: специален окислител — него също трябва да се закупи в магазина, купа за бои, четка за рисуване . Ами и самата боя, естествено;

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Инструменти за боядисване на коса

 • смесете окислител и боя;
 • нанесете получения състава на връхчетата;
 • кисне половин час. Или друго време, посочено на опаковката;
 • измийте косата и подсушете;
 • нанесете втори слой — да го отнеме по — малко време- за около 15 минути. Приемайте половината от времето от първоначалното стои оцветяват краищата. Изплакнете, подсушете;
 • отново нанесете остатъци от боя по краищата и се накисва в продължение на 7-10 минути. Изплакнете;
 • измийте главата си с шампоан, задължително лечение след измиване шевелюру балсам. Всички.

Ясно спазвайте всички правила, в противен случай, вместо красиво оцветяване може да се получи неразбираем странноватый резултат, който вече ще е подобен на неряшливую мазню, отколкото на изкуство.

Грижа след боядисване

След боядисване на тъмна коса с помощта на техниката омбре за тях ще се нуждаят от специални грижи — прост, но редовно . Основните моменти, на които трябва да се обърне внимание на:

 1. Отърви се от чуплива коса , питайте къдрици, за да изглеждат здрави. На сухо, измъчена шевелюре ефект на лукс и блестящи переливов не се постигне.
 2. Косата задължително трябва да бъдат добре претърсена и произвежда впечатление маникюр. Омбре изглежда много мърляв на неухоженной шевелюре, създаващи впечатление за мръсотия и размазанности.
 3. Подстригайте от време на време върховете, за да те не секлись.
 4. Свързването към използването на балсами за коса, маски и серуми.
 5. Не прекалявайте с сешоар, плойками, выпрямителями, термобигудями — всички тези средства страхотно се изсушават косата.

Техниката омбре оцветяване на тъмни коси снимка Уреди за оформяне на косата

Видео

Добър пример за процедура оцветяване омбре е показано във видеото

Заключение

Като цяло, избор на оцветяване на тъмни коса с помощта на техниката омбре, вие ще получите красива градиентный, „жив“ цвят с минимални загуби. Косата са здрави, придобиват гланц, стилно изглеждат — и цялата тази красота с дължимата грижа ще ви достатъчно дълго време.