Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

По-лесно да го направите, като промените прическата си или се произвеждат чрез боядисване на косата. Предлагаме ви изучаване на нови технологии боядисване на коса 2014-2015, за да дойде в салон с разбирането на това, което вие очаквате от капитана. Всеки майстор на собствена технология и своите препоръки.

В навечерието на лятото на всички жени се опитват да актуализирате гардероба си, сложи в ред на фигурата, като цяло леко сменя имиджа си. По-лесно да го направите, като промените прическата си или се произвеждат чрез боядисване на косата. Предлагаме ви изучаване на нови технологии боядисване на коса 2014-2015, за да дойде в салон с разбирането на това, което вие очаквате от капитана.

Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Създаването на такава творческа прически изисква голямо умение

Класически техники за боядисване

Боядисване на косата в един цвят може всяка жена – всички ние поне веднъж са правили това със собствените си ръце или с помощта на приятелка у дома. Но ако искате не просто промени цвета или да нарисува седину, а да се получи модерен и эффектную прическа, най-добре да отидете в салон, където капитанът ще ви предложи една от класическите техники на лакиране, изберат подходящите нюанси и комбинация от тях.

Вече не е първа година голяма популярност сред дамите от всяка възраст се ползват различни варианти мелирования и дуальная техника за оцветяване на косата.

Мелирование

Традиционното мелирование, което означава осветление на отделни направления, е останало в миналото.

Днес стилисти предлагат по-фини техники, с помощта на които прическа успява да даде максимално естествен вид или обратното – да го направи ярки, контрастиращи, необичайна.

 • Американското мелирование се извършва с помощта на цветни фолио и няколко нюанса на боята, които могат да бъдат толкова близки по цвят, така и контрастни . В резултат се превръща в създаване на блясък в косата, които им придават обем и жизненост, а прическата е в зависимост от стайлинг на коса винаги изглежда по различен начин.
Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Мелирование на фолио

 • Калифорния мелирование се различава от американския факта, че при боядисване на кичури не, увити във фолио, благодарение на съседните къдрици също са оцветени, но по-малко интензивно . Затова преходи между цветове се получават гладки, а косата изглежда выгоревшими на слънце.

За справка. Понякога калифорнийски мелированием се нарича оцветяване на коса по техника на меланж.

 • Френското мелирование включва използването само на натурални неагресивни оцветители, не е в състояние да разруши структурата на косъма . Той е много подходящ блондинки с тънки и достатъчно здрава коса.
 • Миланское кехлибар мелирование, напротив, предназначен за брюнетки и шатенок, които отиват топли нюанси на кехлибар. С помощта на три и повече нюанси, master създава на тъмна основа ефектен переливы.
Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Пример кехлибарен мелирования

 • Венецианское мелирование – това е един уникален начин на оцветяване, при което стилист с помощта на четка и боя буквално рисува имате на главата си . Трябва да има огромен опит и добър вкус, за да резултатът е достоен, така че цената на този шедьовър е доста високо.

Дуальное оцветяване

Както е ясно от заглавието, тази техника включва използването на два тона. При този преход от тъмно към по-светло трябва да изглежда максимално естествено.

За да упражни такъв плавен преход, master нанася в зоната на корените на боя с минимално съдържание на окислител, и го увеличава, докато се движат към кончикам.

Дуальное оцветяване – това е една от разновидностите на брондирования, с различни нюанси на една цветова гама. Освен ги плавен преход от корените до кончикам с негова помощ можете да създадете шевелюре по-светли, отколкото по-голямата част на косата, отблясъци.

Нови модни техника

Съвременни методи колорирования поразяват със своето разнообразие. Човек непосвященный рискува да се объркате, дори и в заглавията им, звучащи доста необичайно за нашето ухо.

Много от тях са популярни вече не първа година, а някои се появиха съвсем наскоро.

Ще ви разкаже за най-известните.

 • Шатуш на косата – това е хаотичное и честото боядисване на тънки кичура коса с известен отстъп от корените. Косата е първото начесываются, след това на прядки се нанася специална паста, която растушевывается по цялата дължина. Резултатът – неравномерно осветленные коса, като че ли выгоревшие на слънце по естествен начин.

Моля, обърнете внимание. Прическа, която е боядисана в техниката шатуш, не се нуждае от честа корекция, тъй като при повторен растеж на леторастите, косата не се появява рязка граница цвят в корените.

 • Скво или шапка – долния слой на косата остава „роден“, а макушка осветляется.
Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Името на тази техника и схеми за боядисване на коса се е случило от визуален ефект шапчица

 • Фламбояж – патентована от компанията DAVINES авторска техника на оцветяване, извършвана по уникална схема с помощта на специална патентована хартия.
Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

В превод думата фламбояж означава пламенеть, пылать

 • 3D оцветяване – разпределението на строго определени направления на три цветове от една цветова палитра. Стилист преди започването на процедурата е схема, взима тоновете и ги ивици. От неговото майсторство зависи, колко жив и насипни ще изглежда вашата нова прическа.
Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Снимка прически, изпълнена в техниката на 3D оцветяване

 • Балаяж – оцветяване на върховете на косата в един или няколко цвята, противоположни на основната маса. Преминаването на цвят обикновено се прави от ясен, не градуированным по дължина.

Балаяж на косата е една от малкото техники, които може да се опита да приложи на себе си. В косата с различна дължина това се прави по различен начин. Искате ли да опитате?

Нашата инструкция ще ви помогне в това.

 • Ако имате къса прическа, направете силен bouffant, че върховете на косата, погледна нагоре и в страни. Горчица на разпространението им боя или осветлителем, накиснете известно време и изплакнете.

Съвет. Можете да нанесете боя върху фолио и внимателно покриване на него точащие върховете.

Техника на боядисване на косата (60 снимки) – нови модни вее

Балаяж на къса коса

 • При по-дълги подстригване на косата, разделени със проборами и се събират в няколко опашки. Техните основания да се обръщат с фолио, а на открито върховете са оцветени.
 • Схема техники за боядисване на коса-голяма дължина може да се различава размер кант: може да се оцвети най-връхчетата или направление до средата и дори по-високи. За това фолио подкладывается под върховете на насипни коса, след което боята се нанася върху тях с четка.

Ако се използват контрастиращи, а близък до тона на цвета, може да се постигне интересен переливающегося ефект.

Заключение

Ние не са се описват най-новите и креативни технологии, подразумевающие използване на шаблон или неочаквани цветови комбинации. При желание ще можете да се запознаете с тях, гледане на видео в тази статия, и от разглеждането на конкретните статии.

Но тези методи, за които току-що са научили, ще помогне да се промени и освежаване на външния вид, а не предприемаме драстични мерки и запазване на естествената красота.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!