Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Всичко това е съвсем реално — достатъчно редовно тонировать коси след изсветляване. Основната разлика между тонированием и оцветяването се състои във вида действия по направления. Ако в основата на оцветяване е химически процес.

Искате да се приведе в съответствие с цвета на косата, придаване на дълбочина и яркост или просто да се откажат от лошите перманентных бои? Всичко това е съвсем реално — достатъчно редовно тонировать коси след изсветляване.

Основната разлика между тонированием и оцветяването се състои във вида действия по направления. Ако в основата на оцветяване е химичен процес, в случая с тонированием става дума за чисто физическо въздействие, при което оцветяване пигментите не проникват дълбоко в косъма, а остават на повърхността. Именно този фактор прави тонизиращ по-полезно, но, за съжаление, по-малко устойчиви.

Предимства и недостатъци тонизиране

Тониране променен цвят на косата, има много предимства:

 • Коригира нюанс и го прави по-ярки и наситени;
 • Укрепва фоликули;
 • Създава върху косата защитен филм;
 • Придава шевелюре гладкост, блясък и шелковистость;
 • Склеивает люспи, като направления послушни и улесняване на процеса на чесане;
 • Помага за отстраняване на рыжину на косата, след процедура смывки;

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

 • Удължава резултат на трайно оцветяване;
 • Изглажда структурата на косъма и запълва празнините, образувани в резултат на унищожаването на естествен пигмент;
 • Различава приемлива стойност;
 • Премахва желтизну, прави сянка на чист;
 • Има много силен хидратиращ ефект;
 • Може да се прилага често, без вреда за рошава коса;
 • Не изисква специални умения, така че с лекота се извършва в домашни условия.

Важно! Може би основният плюс тонирующих композиции е липсата на амоняк, водороден прекис. Ако те са налице, то в най-малки количества.

Единственият недостатък тонизиране е недолговечность на резултата и невъзможност драматично да промени цвета на косата (възможно най – 2-3 тона). Също така трябва да бъдете готова към това, че остатъци от тонирующих средства ще останат на постельном бельо или в капитала им. Но обикновено това се случва само в случай, че къдрици бяха изплакват достатъчно добре.

За да се оцени напълно резултат на тази процедура, вижте тези снимки.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Как да изберете правилния цвят?

Да е достатъчно да се насладите на идеален резултат и да се направи осветленные косата наистина луксозни, трябва да изберете правилния нюанс. Фирми, занимаващи се с производство на тонирующей козметика, предлагат доста широка цветова палитра, но за обесцвеченной рошава коса са подходящи далеч не всички тонове. За да не внесеш поправка с избор, възползвайте се от специална таблица на съответствието, която ще даде възможност предварително да видите, като степента на избелване ще се отрази на бъдещия оттенък. Също така може да се помогне на нашите важни съвети:

 • Блондин с меден блясък. Идеални златисти тонове (шампанско или карамел) – те придават шевелюре красиво сияние. Можете да използвате и по-светли нюанси – в този случай може да разчита на модния сега ефект на леко выгоревших прядок;
 • Пепеляв, опушен blond – за да освежите оттенък, използвайте сребро, платина, жито или перла боя;
 • Тъмен blond и светло кафяво – вие много добре подходящи както за светли нюанси, така и наситен червен, златен или мед.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Важно! За тонизиране осветленных косата не може да се използва средства, предназначени за черно или каштанового цвят. Това состарит лицето и ще направи образ на неестествено.

Средство за тонизиране

При тонировании направления можете да използвате някоя от следните възможности:

 • Оттеночный шампоан – често срещан и евтин наркотик, придающий на косата с лек естествен тон. За да се получи ефект, трябва да се прилага няколко пъти подред;
 • Спрей – ви дава възможност да получите мигновени резултати, е идеално за обработка на силно отросших корените (включително и седеющих). Изплакне още след първото измиване;
 • Пенка – е предназначена за корекция на цветове, премахване на жълтеникаво на цвят и грижа за коса;
 • Балсам – спомага за лесно боядисване, съдържа ухаживающие компоненти, прави шевелюру лъскава и послушен, трае около един месец;
 • Полу перманентная боя – подходящ за прием тонизиращо, трае около 3 месеца.

Съвети как да се отървете от страхливост след обезцветяване:

Видове тонизиране

В зависимост от избора на тонирующего средства и в резултат на устойчивостта на оцветяването осветленных коса се дели на три вида.

 1. Интензивно – пази от 2 до 3 месеца, може да се извършва веднага след боядисване, осигурява прядям максимална защита. За интензивно тонизиране най-добре да прилагат шампоани, тоници, меки боя и други, без аммиачные средства.
 2. Щадящее – трае около месец, се извършва с помощта на специални шампоани и спрейове, доп. от хранителни вещества и витаминни комплекси.
 3. Лесно е се отмива много бързо, позволява да се определи колко добре ти отива този цвят.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Най-добрата козметика

Ако се интересувате от тонировать светли къдрици, обърнете внимание на списъка на ефективни средства.

 • Kemon Kroma-Life – фирмата произвежда шампоани за премахване на страхливост и много други средства за най-различни нюанси за различни видове направления. Много от тях защитават косата от ултравиолетовите и притежават ухаживающим действие, както и защита от ултравиолетови лъчи;
 • Kapous – тази марка предлага оттеночные шампоани, спрейове, тоници, устни, в състава на които влизат минерални соли, протеини, витамини, а също и на растителни и етерични масла, които ви позволяват да се възстанови дори и най-увредените къдрици;
 • Dave Color Touch – професионална марка, отдаване под наем разнообразна гама от тонирующих лекарства. Нейната основна характеристика е уникален състав, спомага за изглаждане на къдрици и придающий им наситен и устойчив цвят;
 • Alfapart Milano – сред средствата от този производител могат да се срещнат и най-различни тонирующую козметика. Цвят трае много дълго, дори при често измиване на главата. Продукти на тази фирма не съдържа амоняк и други вредни вещества;
 • Estel – нарежда сред най-популярните марки, притежава широка цветова палитра и да жалят въздействие. Благодарение на кератину косата става мека, силна и блестяща;
 • Schwarzkopf Blondme – продукти на тази марка може да се прилага дори за леко изсветляване на къдрици. В арсенала на 6 нюанса – както на студени, така и топли;
 • Londa — съдържа микросфери, кератин и восък, осигурява щадящее действие, за да се справят с 50% седины. Палитра брои до 40 цвята;
 • Concept Profy touch – без аммиачные багрила, предназначени за трайно тонизиране и грижа за косата. Средства имат сложно многокомпонентным състав и имат сертификати за качество;
 • Матрица – идеален за седеющих на косата, осигурява красив оттенък в продължение на 2 седмици, включва около 60 нюанси.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Как се извършва тониране осветленных кичура коса в домашни условия?

За себе си затонировать косата, възползвайте се от тази подробни инструкции. Ще ви трябва:

 • Тонирующее средство трябва да оттенък;
 • Наметало;
 • Шампоан;
 • Найлонови капацитет;
 • Гребен;
 • Ръкавици;
 • Пискюл;
 • Маска;
 • Балсам.

Важно! За работа с тонирующими составами категорично не са подходящи предмети с метални елементи.

По-нататъшната процедура изглежда така:

Стъпка 1. Измийте главата си с шампоан – най-добре да се прилагат, без сулфатните продукти.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Важно! Средства за оцветяването трябва да се прилага само на чисти мокри кичури. Факт е, че молекулата на коса работят много бързо. Това означава, че тези обекти, които са боядисани първите, които ще се окажат малко по-тъмни. Ако имате вече е жълта коса, ефектът ще бъде още по-лошо. А ето, тук има вода позволява равномерно нанесете тоник върху цялата дължина на главата на косата.

Стъпка 2. Направете витаминизированную маска с хидратиращ или подхранващ ефект – тя ще подготви направления за предстоящия тонированию боя или по друг начин.

Стъпка 3. Леко се отцежда косата с кърпа, като елиминира излишната вода.

Стъпка 4. Пригответе оттеночное средство. Тя може да бъде проста (пяна, шампоан, спрей и балсам) или сложни (боя). Първите може да се използва почти веднага, а вторите трябва да се смесват с окислител в определени пропорции.

Стъпка 5 . Разделете шевелюру на 4 равни части. За да сработи правилно, направете 2 пробора – вертикален (от средата на челото до основата на врата) и хоризонтална (от едно ухо на друго).

Стъпка 6. Тониране започват с горните части, което води състава на кичури с помощта на специална четка. След това боядисване главата си и отидете на лице. Плевене растеж на корените на боядисване на последно място.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Стъпка 7. Выждите точното време – точни срокове, посочени в указанията на опаковката. Обикновено то не превишава половин час. По време на експозиция средства направления могат да бъдат отстранени под капачка.

Стъпка 8. Измийте главата с хладка вода, без да използвате шампоан. Изплакнете с косата, докато водата стане абсолютно чиста.

Стъпка 9. Възползвайте се от балсама.

Стъпка 10. Подсушете я с кърпа (използвайте старо, тъй като тоник остатъците могат да се боядисват го и се притеснявам) и дайте прядям изсъхне по естествен път.

Съвет! Да му се шевелюре допълнителен обем и да се постигне по-естествен ефект, смесете 3 нюанса, свързани с началния цвят.

Вижте също: как да тонировать косата — всичко за тонировании на косата

Колко често може да се краситься тонирующими средства?

Тази процедура може да се извършва 1 път на 2 седмици. Това ще поддържа яркостта на цвят и изглаждане на границата между местни и цветни кичури, без и най-малката вреда. Но, разбира се, всичко зависи от това, кое средство (интензивно или леко), които използвате.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Това е интересно! 10 съвета , които ще помогнат за премахване желтизну косата след jehfibdfybz

Правила за грижа

След процедурата по промяна на цвета на шевелюра се нуждае от интензивна грижа, за които ще бъде малко едни оттеночных средства. В това със сигурност ще помогне на тези прости правила.

Правило 1. След процедурата въздържайте се от шампоана в продължение на 3 дни. Това ще позволи на пигменту да стъпи на повърхността на косата.

Правило 2. Четка за кичури дървени гребени – те внимателно се отнасят към шевелюре и премахват статичното електричество.

Правило 3. Не срешете влажна коса – от това те се разтягат и секутся.

Правило 4. Използвайте сешоар само в случай на крайна необходимост. Тази позиция може смело да се дължи на плойкам, утюжкам, маши за коса и стайлинговым средства.

Правило 5. Погрижете се за шевелюру от слънчевите лъчи, и хлорирана вода. Се отразява негативно върху състоянието на направления и допринасят за извличане на цвят.

Правило 6. Редовно използвайте серум, вибрации, спрейове и масло. Особено добре прорабатывайте върховете.

Тониране на косата след изясняване: как затонировать боя (снимка)

Правило 7. Мийте главата си, не по-често от 1 път на 3 дни.

Правило 8. Веднъж седмично нанасяйте домашни или колички за маски хранителен или хидратиращ действие.

Правило 9. Веднъж в месеца посещавайте фризьорския салон, за да состричь посеченные краища.

Правило 10. Не прекарвайте 2 процедури за тонизиране подред. Ако резултатът не ви хареса, просто измийте главата си няколко пъти – това ще отмие цвета.

Противопоказания за процедурата

Тониране осветленных направления има няколко противопоказания:

 • Наскоро изпълнена химическо завивка – между тези процедури трябва да мине не по-малко от 2 месеца. Между другото, тонировать направления веднага след осветление също не може. Трябва да изчака поне няколко дни;
 • Повредени брави – как да жалят не е вашето средство, на увредените коса тя ще нанесе щети. За да започнете успешно завърши курс за изправяне на маски, а след това се пристъпи към тонированию;
 • Склонност към алергични реакции. Оттеночные средства рядко предизвикват алергия, но се направи предварителна аллергопробу не боли. За това нанесете малко количество от състава на вътрешната страна на китката или лакътя в стадото. Изчакайте четвърт час и проверете резултата. Ако не покраснений и раздразнения, смело да се пристъпи към боядисване направления;
 • Бременност, период на кърмене и прием на антибактериални лекарства – промяна на хормоналните нива може да доведе до доста неочаквани резултати.

Както виждате, тониране на косата след избелване е наистина универсална процедура, позволяваща да доведе къдрици в ред, буквално за половин час.

Виж също: обесцвечиваем и тонируем косата си (видео)