Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка

Билкова пудра на прах – убтан, има дълга история на употреба, за почистване и храненето на косата. В тази статия ще ви покажа, как да се готвя убтан за тъмна коса. В състава на тази убтана съдържа къна, усиливающая тъмните нюанси на косата.

Билкова пудра на прах – убтан, има дълга история на употреба, за почистване и храненето на косата. В тази статия ще ви покажа, как да се готвя убтан за тъмна коса. В състава на тази убтана съдържа къна, усиливающая тъмните нюанси на косата.

Билкова пудра на прах – убтан, има дълга история на употреба, за почистване и храненето на косата. В тази статия ще ви покажа, как да се готвя убтан за тъмна коса. В състава на тази убтана съдържа къна, усиливающая нюанси на тъмна коса и светли косми този грим не е подходящ. Убтан за светли косми ще се готви по-късно, а сега да преминем към компонентите на днешната рецепта.

(Обновен: 08.03.2018)

Съставки убтана за измиване на тъмна коса

За създаване на убтана за тъмна коса трябва само 6 компоненти. Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Компоненти за приготвяне на убтана за тъмна коса

 1. Шикакай на прах: 150 г
  Този прах се продава на много места: от интернет-магазини натурална козметика до участъци с индийски подправки. В рецептата на този убтана се съдържа голям процент на прах орех шикакай, който е известен с мек почистващ ефект, както и способността кондиционировать коса, като придава им еластичност, копринено мекота и блясък.
 2. Ръжено брашно, 200 г
  Древно средство за измиване на косата. Добре почиства косата и спомага за насищане на кожата на главата и космените луковици на витамини от група Б. Стимулира растежа на силна и здрава коса! Оказва балансирующее действие: сухата кожа на главата успокоява, а мазна кожа ще останат по-дълго чиста и освежена.
 3. Коприва (прах): 50 грама
  Класически фитотерапевтическое средство за лечение и укрепване на косата. За тази рецепта е препоръчително да закупите коприва на прах. Лично аз просто растираю в хаван сухите крапивные листа до състояние на фина прах.
 4. Къна: 100 г
  В тази рецепта аз използвам египетската червения хну, но можете да използвате всяка друга. Най-важното е, къна трябва да бъде напълно естествена, без никакви добавки. Тъй като ние няма да варя този убтан гореща вода, отделянето на багрилни вещества от къна ще бъде минимална, достатъчно само за подсилване на естествения цвят на косата. Толкова къна ще има превантивно противомикробно и противогъбично действие за кожата на главата, ще помогне да се предотврати появата на сърбеж и пърхот.
 5. Етерично масло от мента: 10 капки
  Мента придава на убтану за тъмна коса лек охлаждащ ефект, особено актуална е през лятото или по време на прилагането на убтана в банята. Ще помогне на косата по-дълго да останат чисти.
 6. Етерично масло от розмарин: 15 капки
  Розмарин Масло е известно със своите стимулиращи свойства: стимулира кръвообращението и усилва растежа на косата.

Разбъркайте всички порошкообразные компоненти убтана

Вземете голяма суха капацитет и сложете в нея шикакай на прах, ръж брашно, коприва и хну. Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Смесете всички сухи съставки убтанаВысыпаем в купа сухи съставки убтана.

Добавяне на етерични масла

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Добавете към порошку убтана етерични маслаПрямо на сухи прахове внимателно капаем етерични масла.

Смесени билкови прахове, заедно с етерични масла

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Разбърква се на прах и етерични масла до хомогенна состоянияТщательно смесени прахове и етерични масла до хомогенна суха маса.

Абонирайте се за нашия канал в Telegram, за да не пропуснете нови статии и рецепти!
@aromaesthetica

Пресейте брашното убтан през сито

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Внимателно пресейте убтан през фино сито, за да я засили лечебни свойстваТеперь дойде важен момент за готвене убтана — внимателно пресяване. На този етап с помощта на сита ние сме чисти билкови прах от големи включвания и различни соринок. Билкова пудра на прах, която удари етерични масла, добавени в предишната стъпка, ще се събират на малки парчета. Тези парчета трябва да се разбиват с лъжица в процеса на пресяване. Този метод на обогатяване на сухи прахове етерични масла позволява на эфирам най-равномерно се приберат по целия метод. Повторете процеса на пресяване още 4-5 пъти.

Убтан за тъмна коса почти готов!

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Фина консистенция убтана ще му еднообразието в разредена состоянииАккуратно пресява убтан е лека и въздушна захар. Хомогенна, без включвания големи частици билки. От най-внимателно, ние просеяли убтан, толкова по-леко и крем той ще бъде в разредена с вода състояние.

Как да съхранявате готовия убтан

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Убтан се съхранява в съд от тъмно стеклаХранить убтан се препоръчва в съдове от тъмно стъкло с плотнозакрывающейся капак. Да трябва да бъде хладно място, далеч от влага. Срок на годност — 3 месеца.

Как да използвате убтан?

Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка За измиване на косата ви ще се нуждаят от няколко супени лъжици убтанаДля измиване на косата вземете няколко супени лъжици убтана и сложете ги в чиста купа. Брой убтана зависи от дължината и гъстотата на косата. Например, косата ми е със средна дебелина, тяхната дължина малко под средата на гърба. На мен ми е достатъчно за около 6-7 супени лъжици (с покрив) убтана. Убтан за тъмна коса, стъпка по стъпка рецептата със снимка Разтварят се убтан за тъмна коса с топла вода и внимателно се разбърква

Не използвайте гореща вода: топла вода заварит ръж брашното на бучки, които ще бъдат много трудни за измиване на косата.

Оптималната температура на водата — около 40 °C. Разбъркайте убтан до хомогенна кремообразного състояние, след това нанесете върху суха коса по цялата дължина. Оставете да действа върху кожата на главата и косата минути на 5-10. След това внимателно изплакнете с вода със стайна температура. Благодарение на шикакаю в състава на убтан оказва кондиционирующее действие върху косата и ефекта прилича на шампоан 2-в-1, след което не е необходимо прилагането на ополаскивателя. За да придадат допълнителен блясък задължително изплакнете косата си с хладка подкислен вода.Препоръчвам за тези цели използването на домашен малинов оцет по моя рецепта.

Име на рецепта

Убтан за измиване на тъмна коса

Името на автора

Катрин Наумчик

Публикувано

2017-05-22

Време за подготовка

0H20M

Общо време

0H10M

Средният рейтинг