Епилация с кола маска върху лицето си

Процедурата епилация, кола маска на лицето си. Епилация горещ восък е доста болезнена процедура. Косата е лишен от хранителни вещества и умира. За премахване на восък да се използват специални козметични ивици.

Епилация с кола маска върху лицето си

Епилация на лицето е процедура за премахване на нежеланото окосмяване, за която се използват различни козметични методи. Епилация на лицето изисква не само грижи, но и последващи грижи за кожата. По тази причина то не препоръчват да се провежда в домашни условия, ако вие не сте правили това преди. Това може да доведе до травмированию на кожата и появата на подкожни врастнали косми.

За съжаление, ръстът на тъмните пушковых на косата на лицето се среща не само при мъжете но и при жените. И ако мъжете този проблем се решава много просто – с юношеството започват да се бръснат, а за жените лицето растежа на косата се превръща в истинска трагедия. Учените все още не могат да достигнат до единодушно съгласие, защо много жени рано или късно започват да растат косми по лицето си.

Характеристики на епилация, кола маска на лицето

Причината за това явление могат да бъдат наследственост, хормонален срив и стрес. При темноволосых жени и лица източна националност растежа на косата на лицето се среща много по-често, отколкото при светловолосых. Окосмяване по лицето в никакъв случай не може да се обръсне, това само ще влоши ситуацията. Затова от древността жените измислят всякакви начини да се отървем от косата. Древнеегипетская царица избавлялась от косата на лицето, с помощта на горещ восък .

Епилация с кола маска върху лицето си, се смята за опростен козметична процедура, но без опит, стаж, за първи път най-добре се обърнете към професионален козметик. При восъчна маска косъм се отстранява заедно с лук. Косата се дължи на това не могат да растат доста дълго време. Така че въпреки болезненост процедури, епилация, кола маска на лицето е много популярна сред жените.

Епилация с кола маска върху лицето си

След епилация кожата се нуждаят от специални грижи. След процедура в продължение на няколко дни не могат да се ползват лосиони , съдържащи спирт. Също така е по-добре да се пази лицето от слънцето и още повече не разтривайте кожата с луфа. Сутрин и вечер трябва да се използва овлажняващ крем. Това ще помогне да запазите кожата си копринено и да се избегне дразнене.

Ако след восъчни епилация на лицето му се появи дразнене, по-добре изберете друг вид епилация или се опитате да добавите в wax натурални масла от иланг-иланг , роза, алое вера.

Процедурата епилация, кола маска на лицето

Епилация горещ восък е доста болезнена процедура. За нейното провеждане се използва восък, който предварително загрейте до температура от 60 градуса.

Да го нанасят пряко върху площ от провеждане на епилация. Обикновено това е зоната над горната устна. Восъкът прониква в кожата, благодарение на което осигурява улавяне на фоликула на косъма. В резултат на това се образува един вид шип. Косата е лишен от хранителни вещества и умира.

За премахване на восък да се използват специални козметични ивици. Ги поставете директно върху охладен восък и се отстранява заедно с косми.

Епилация с кола маска върху лицето си

След приключване на епилация, кола маска върху лицето, върху кожата се нанася успокояващ гел или масло. Те подхранват кожата, облекчаване на дразнене, който се появява след процедурата върху кожата на лицето. Общата продължителност на процедурата обикновено не надвишава 20 минути. Ефектът от епилация на лицето се запазва достатъчно дълго време – в продължение на 3-4 седмици. При това новите косъмчета израстват достатъчно тънки, че да улеснява последващото им отстраняване.

Какво да правя след процедурата?

След като обезкосмяване на лицето си ще приключи, трябва да се спазват следните препоръки:

  • Не посещавайте парна баня и сауна в рамките на първите дни след процедурата. Това може да доведе до появата на раздразнения по кожата на лицето.
  • Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина, обработени кожата в рамките на 2-3 седмици.
  • Ако в интервалите между эпиляциями на лицето се появяват на врастнали косми, за да ги премахнете с помощта на крем за депилация. Той намалява броя на врастнали косми по лицето.
  • След всяка процедура лечение на кожата със специален гел, овлажняващ и успокояващ кожата. Освен това, той ефективно забавя растежа на косъма.

Епилация с кола маска върху лицето си

В резултат на епилация се постига намаляване на количеството на косата на лицето, намалява дебелината им и се запазва полученият ефект за дълго време.

Противопоказания

Заслужава да се отбележи, че епилация има своите противопоказания. Така че, не си струва да провежда процедура, ако върху кожата има израстъци и гнойни възпаления, се намират инфекциозни и вирусни заболявания, влошаване на заболяването херпес.

Също не трябва да се провежда процедура по време на бременност, при индивидуална непоносимост и захарен диабет. Свръхчувствителност на кожата на лицето – още едно важно противопоказание.

От многото средства за епилация на лицето именно на восък е един от най-ефективните средства. Тя ви позволява да ефективна процедура, премахнете всички излишни косми и да се удължи полученият ефект е почти на месец. Благодарение на този метод можете още дълго време няма да се притеснявате за появата на излишно окосмяване. Освен това, при правилното опит, може да извърши тази процедура в домашни условия, без да губите много време в нея.