Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

Булка-рукодельница: как да се направи сватбена украса за коса със собствените си ръце. Ако сватбата е през лятото, то най-добре да украсяват косата пеперуди, цветя и стрекозами от мъниста. Изборът зависи от стила и прическа на булката.

Булка-рукодельница: как да се направи сватбена украса за коса със собствените си ръце. Ако сватбата е през лятото, то най-добре да украсяват косата пеперуди, цветя и стрекозами от мъниста. Изборът зависи от стила и прическа на булката.

Булката на сватбата трябва да изглежда неотразимо като принцеса. Аксесоари, венчающие булката, играят важна роля и трябва да отговарят на свадебному роклята. Особено впечатляващо предлага бижута със собствените си ръце – толкова уникален и психическа.

Такава красота и короната не се нуждаят от

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

В стари времена украшение на главата на булката е воали . Съвременните булки напълно може да мине без това, бране на всякакви други аксесоари. Сватбен венец придава нежност и е символ на любов и вярност.

Диадеми придават момиче невинност и начин на кралицата. При избора на диадеми трябва да изберете подходящи обици и колиета.

Панела придава женственост и елегантност. Той ще бъде оригинално изглежда както на дълги, така и къси косата.

Ако сватбата е през лятото, то най-добре да украсяват косата пеперуди, цветя и стрекозами от мъниста. Изборът зависи от стила и прическа на булката. Това е оригинално и забележително бижу.

Важно! Правилно подбрани аксесоари ще направят зашеметяваща булка и неустоимо. Повече за важните сватбени атрибут може да се прочете ето тук.

Е, как да направи сватбена украса за коса със собствените си ръце?

Варианти от мъниста

Най-популярните сватбени прически, плитки . Те са различни: колосок, spit с греда, коса на рамо, spit-корона. За тези прически може да се използва и къса коса, се увеличава за сметка на изкуствени кичура коса. Украсете тази прическа може да диадема, венец от перли, различни фиби и още много други.

Венец

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери За да направите венец от перли, ще ви трябва: сатен лента, мъниста, дебела и тънка тел, ножица. На тънка тел предава бусину до средата. Сложете тел на половина и отрязани така, че краищата на телта са 10 виж

По този начин правим и няколко парчета. Нататък от дебела тел правим пръстен с диаметър около главата си и вплетаем мъниста на телта като венец, около получения пръстени. За да затворите част на проводник в интервала обматываем всички сатенена панделка. Имате окаже оригинален венец със собствените си ръце, който ще бъде оригинална декорация.

Към всяка модели на рокли са подходящи свобода косата. Може да я закрие къдрици и ги украсяват с пеперуди или цветя от мъниста (ако вашата сватба през лятото).

Цвете лилия

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери За нетиране цвете лилия от мъниста ви се наложи: бял мъниста, златни мъниста, тел 3мм дебелина.

Цвете се състои от 6 венчелистчета и тичинки. Набираме на тел, дълга 40 см 20 мъниста и около правят 4 пълни дъга, т.е. първо 15 мъниста, обрат тел, всеки път добавяйки бисерины.

Трябва да бъде красив листенце. По този начин правим 6 броя.

За стомашни отрязани тел с дължина от 30 см За средата трябва да направим и 5 тичинки, в горната част на всяка определяне на триизмерна златен бусину.

На тел предава по-голяма бусину, сгънете на половина и вече са на две тел не ни мъниста (може да е друг цвят). Брой мъниста, не трябва да надвишава 18 бр.

След това вземете пръчка, cheat на него три лоба и за определяне на тичинки, след това отново добавете листенца. Нашата лили е готова. Към нея може да се добавят листа, направени по същия начин, както и листенца, само намаляваме броя мъниста.

Препоръка! Готов цвете, може да се монтира както на заколку, така и на гребен, че първоначално ще изглежда в прическа на булката.

Шнола за къси къдрици

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери Най-популярните сватбени аксесоари за коса със собствените си ръце – фиби, във формата на цветя. Ние трябва: мъниста в два цвята (в зависимост от цветовете на роклите) и риболов линия.

Отрязани се предава на нея 26 мъниста, пръстен на въжето за да затворим. Такива заготовки правим 4 броя. Пети листенце правим малко по-голям.

На следващия ред в лепестке правим мозайка. Предава на въжето две бисеринки, след това чрез един се предава на листче и затягиваем. Така че трябва да проплести 11 броя.

Нататък редица правим също мозайка, само вече в друг цвят.

Ние трябва да взема листче вътре в един цвят от външната страна на другите. По този начин, правим 5 венчелистчета.

Следващият етап ще бъде съединение венчелистчета с помощта на въжето между себе си. Всички 5 части трябва да победи, събрани в едно цвете. Център на средата може да се украсяват по желание. Готов цвете, може да се монтира или на заколку, или за транспорт на лепило.

Интересно видео: правим сами аксесоар

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

Ще ви се наложи: метална основа за ръба, ножица, лента сатен, тел гама с дебелина 4мм, мъниста 12, 8 и 6мм, една сълза форма мъниста в два размера и малки прозрачни мъниста на вашата преценка. От мотка тел отрязани 20 см, сгънете наполовина и се предава първо на прозрачен бисеринку. Продвинули си до средата на тел и малко закрутили, за неговото определяне.

Нататък към прозрачна бисеринке предава каплевидную бусинку, веднага след два сегмента тел. След предава бусинку в 12mm, 8мм и 6мм. Оказа първият billet. Точно по същия начин правим още 6 парчета. Но на всяка следваща заготовка, спрем на една бусину
в комплект. В най-крайната трябва да има по една бусине. Полученият модел ще се определи в центъра на ръба.

Интересно! Ако ви харесват аксесоари от мъниста, моля последвайте този линк и вижте възможностите на други декорации.

Вземете първата ни детайла, разъединяем край на тел и се поставя в средата на ръба. Натягиваем, за да мъниста не, висящи и обматываем панела на останалите тел, стиснал плътно един до друг. На следващо място, приемаме следната заготовки, малко се освобождава и наматываем по същия начин. Най-екстремно се получава с една бусиной. За тел не се плъзна по ободку, можете да обхванете с лепило.

Следи от сглобяване на диадеми гарнира се със сатенена панделка. На ръба На лента от страна на изнанки парцел с лепило, за определяне в началото на ръба и пристъпваме към намотке. По този начин здраво обматываем цялата ни база. Всички следи от тел, трябва да се скрие под панделка. Обмотали до края и закрепено на ръба на лентата с лепило. Диадема е готов.

Различни варианти

Ако булката е с висока прическа, то най-добре ще отговарят на диадема. Диадема – оригинална декорация ще подхождат на всяка жена, на всяка възраст. Как да направим сватбена украса в косата си под формата на диадеми?

Гребен от тел с красиви перли за лъч

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери За производството му ви се наложи: естествени перли с диаметър 7мм, стъклени мъниста 4мм различни нюанси, малко мъниста, кристали, тел с диаметър 4мм, круглогубцы, кожички.

Отрязани парче тел 100cm и сгънете на половина. Нанизываем в нея скъпоценен камък и затегнете 1,5 – 2 виж още нанизываем втора и също затегнете. По-близо до средата можете да добавите стеклярус, кристали или перли с различен цвят. В средата може да се направи по същия начин няколко цветя. Всичко зависи от вашето настроение и фантазия. Готова украса за определяне на гребен с помощта на тел, здраво стиснал, можете да обхванете с лепило.

По същия начин можете да декорирате панела добавяне на вашата фантазия листа, цветя или сатенени панделки.

Водно конче на висок ток

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери Необходими са ви: тел с дебелина 1мм, мъниста, лак за нокти, ножица. Отрязани тел с дължина 30 см и затегнете стрекозу. В края На тел не ни мъниста и затегнете антени. Лак за нокти правим телец стрекозе, теглене на лак на тънки пленочкой между тел. Даваме, за да изсъхне.

По ваш вкус може да се украсят със ситни мъниста, приклеивая го лепило ободку тел. Готовият продукт може да се монтира на невидимка или шпильку.

Лайка

Сватбена украса в косата на булката може да бъде под формата на ромашек от мъниста. Ще ви трябва тел с дължина 65 см и спица. Наматываем тел около спици, оставяйки завършва на 3 см. От вас трябва да има 55 спиралек. Отстранете със спици и растягиваем до 15 виж Завъртете детайла във формата на лоба лайка, а краищата затегнете помежду си. Такъв начин правим 8 венчелистчета.

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери След това вземете бели конци и правим кръг от средата надолу, напред обматываем отдолу нагоре. Достигане на края на конец държат на повърхността надолу и обматываем му около краищата на телта. По този начин, правим всичко листенца.

По същия начин може да направите няколко зелени листа. За средата правим спиральку 8 см и обматываем жълт конец, започвайки от средата. Нататък кръст.

Събираме готови листенца и средата, плътно приматывая, един до друг конец. Края на конеца определи по лепило.

Съвет! Фиксирай готов цвете е възможно, на всяка заколку, или невидимка. Може да направите няколко такива цветове, с различни размери.

Красива клонка

На голяма популярност се радват булчински накити за косата, тел. За създаването на оригиналния декорации ви се наложи: на лист хартия, молив, тел 5мм дебелина, разноцветни мъниста по 5 бр. с дебелина 8мм и 28 бр. перли от 8 до 12 мм, клещи, ножица, круглогубцы. Как да се направи сватбена украса за коса – фото и инструкциите по-долу:

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

За начало рисуваме стрък от вашата преценка дълга 26 виж и тя Да се получи красива, трябва постоянно да сверяться с эскизом.

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

Тел не изрежете, за да ни клонче не се разпада. Вземете проводник в барабана и да започне да се нанизывать на нея бусину. Когато всички те ще пуснат, насърчаваме ги на 50 cm, това ще бъде нашият център клончета. Вземете първо бусину и затегнете на разстояние от 2 см, до плътен привличането на перла. На разстояние 1.5 виж затегнете втора бусину, докато те не се събират. Тези движения ние извършваме с всички мъниста.

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

В края на готова клонки изрежете остатъка от тел и подворачиваем ги круглогубцами, за да не поцарапаться.

Готови клонче може да се приложи към билото, към невидимке или обличат като диадему. Във всички случаи ще изглежда оригинално. Можете да проявите въображение и да използвате мъниста във формата на листа и цветя.

Сватбена украса за коса със собствените си ръце от мъниста и тел: на снимката, както и примери

Резюме

В магазините има огромно разнообразие на бижута за булката, но най-запомнящо се, оригинален и атрактивен ще бъде това, което сте създали със собствените си ръце. Това ще генерира незабравимо впечатление на околните.