По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба

В последно време в света на салонных прически активно се използва за тонизиране. Само че ние сме се научили, по-различно тониране от боядисване на коса. Какво тогава е по-добре? Всичко зависи от желания резултат.

Много момичета, които искат да изглеждат ярки и красиви, често прибягват до процедурата за боядисване на коса. Благодарение на действие оцветяване пигмент, влизащи в структурата на всеки косъмчета, може да придаде красив наситен цвят на вашата шевелюре или да прекарате осветление къдрици на някои тонове. В последно време в света на салонных прически активно се използва за тонизиране. Според съветника, то по-внимателно петна направления, давайки им естествеността и осигуряващи красиви переливы. Така че каква е разликата между обикновена боя и тонированием? Нека да разгледаме в тази статия.

Приликата и отличителни черти

Тониране — това е един от начините за оцветяване на коса, която не включва използването на агресивни аммиачных компоненти, като прониква във вътрешността на всеки косъмчета. Използването на специални оттеночных устни, тоник и мусове предвижда повърхностно оцветяване на косата. А ако някои от тези средства и съдържат водороден прекис, а след това в малко количество (благоприятен ефект върху структурата на къдрици).

В състава на козметиката за тонизиране, като правило, включва:

 • оцветяване пигмент;
 • билков екстракт;
 • UV-филтри;
 • кератин;
 • витамини;
 • и други компоненти, които допринасят за възстановяване на вашите къдрици.

Оттеночные устни и тоници — това е просто находка за тези, които предпочитат нежния вариант на оцветяване.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба

Оцветяване — това е пълна промяна на цвета. Дълготрайна боя, като в неговия състав окислител, са в състояние да проникне дълбоко навътре косми. Дай първо прониква в люспи от вашите направления, а след това да напредва още по-нататък в космения стъбло, като влияят върху естествения пигмент.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба

Отличителни черти:

 • при традиционното боядисване можете коренно да промените цвят, оцветяването и също придава локонам оттенък, на 1-3 тон с участието на един от основните;
 • за стандартно боядисване използват аммиачные оцветители, проникващи дълбоко в структурата на косъма, а при тонировке въздействие по-щадящее;
 • цвят на тонированных прядях трае не толкова дълго, както в оцветяват;
 • оцветяване пигмент при тонировании се отмива по-равномерно, което не изисква редовни подкрашивания корени;
 • ако в тонике се съдържат допълнителни съставки, след това процедурата за оцветяване може да се нарече лечебен, което не може да се каже за аммиачном импулсни лазерни коса.

Само че ние сме се научили, по-различно тониране от боядисване на коса. Какво тогава е по-добре? Всичко зависи от желания резултат. Ако искате да получите ярък цвят дългосрочен играе, след това прекарват оцветяване. Желаете леко преобразиться за кратко време и малко подлечить косата? Без използване на тонирующих средства в този бизнес не можеш да направиш.

Важно е да се знае: не Забравяйте, някои тоници могат да съдържат водороден прекис за определяне на цвят. Ако имате прекалено чупливи и неживи къдрици, ние ви препоръчваме да се откаже дори от процедури за тонизиране.

С каква цел се извършва

Така тоник или боя? Доста сложен въпрос.

Качествената боя за коса ще осигури траен резултат, а също така ще ви позволи значително преобразиться.

Тоници се прилагат с цел:

 • „освежаване“ на техния начин на няколко седмици;
 • леко оттенить естествена коса;
 • извърши корекция направления, предварително оцветени в техниката мелирование или колорирование;
 • премахване на желтизну, която се появява по време на осветителните направления;
 • подживить къдрици и да им блясък.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба

Ако изгарящо брюнетка и искате да стане момиче-blond, няма тоници ви няма да помогнат. В този случай е необходимо да се извърши промяна на цвета на косата с помощта на оксиданта (3-9% в зависимост от изходния цвят и структура на косата), а вече след това нанесете боя или тоник.

Сред оттеняющих средства професионалисти отделят:

 • оттеночные шампоани (придават на вашата коса интересен нюанс; за постигане на желания ефект е желателно да се прилага няколко пъти в продължение на седмица);
 • спрейове (козметика моментално действие, която се използва предимно за закрашивания отросших корени);
 • пенка (в състояние да променяте цвета и премахване на желтизну);
 • балсам (да ви помогне да прекарате леко оцветяване и хидратира вашите къдрици; пази ред месеца);
 • полуперманентный оцветител (осигурява дългосрочен играе ефект до 3 месеца).

Тоник подходящи за тези момичета, които са склонни към честа смяна на начина си.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба

Внимание! За да се нарисува коса може да се ползва като тоник, така и на боя. Но в този случай трябва да се оцени степента на покритие, рошава коса сединой. Ако този процент е 30 и нагоре, за да се постигне пълноценна резултати използвайте боя.

Което е по-евтино

Тониране ще ви струва много по-евтино, отколкото е обичайно за оцветяване на коса или осветление. Цената на оттеночных шампоани започва от 7 USD. Можете да вземете като варианти на цветове и нюанси:

 • студен „blond“;
 • сок от нар или мед за червена и кафява коса;
 • със сребрист блясък или перламутровым блясък;
 • с антижелтым ефект за премахване на червени на цвят след тела;
 • за побеляване на къдрици;
 • с UV-филтър;
 • лилаво и баклажановый;
 • пясък;
 • кафяв.

Спрейове матирующих нюанси струват малко по-скъпо. Цената им е в диапазона 400-17 USD, в зависимост от марката. Средната цена мусове и пенок за оцветяването — от 20 USD. Цената на устни започва от 9 USD.

За сравнение, цената на малък тубата най-лесният боя е 15 USD.

Плюсове и минуси

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба Процедурата за тонизиране подходяща за момичета, които обесцветили коса или искат да дадат на своите натурален локонам по-наситен.

Предимства тонизиране:

 • щадящее влияние върху структурата, в някои случаи дори и лечение;
 • корекция на изходящи цвят;
 • прави косата по-гладка и копринена чрез тяхната хидратация;
 • създава защитен филм, благодарение на факта, че слепляет люспи;
 • елиминира рыжины в случай на избелване;
 • струва по-евтино, отколкото на обикновена боя.

Сред недостатъците тонизиране отделят краткосрочен ефект (2-3 седмици) и боядисване само на 2-3 тона. Тези „против“ означава „меко“ оцветяване точно израстват в предимствата на аммиачных оцветители. Тъй като оцветяване пигмент прониква дълбоко в структурата на косата, резултатът се задържа в продължение на 2-3 месеца, а на цвят е светло и дълбоко.

Не забравяйте! Ако сте избрали боя или изсветлител, непременно правилно погрижи се за косата си. Намалете до минимум употребата на сешоар и гладене за ваше удобство, а също така от време на време нанасяйте овлажняващи и подхранващи маски.

Техника на изпълнение

Оцветяването се извършва много по-лесно, отколкото на обикновена боя. За провеждане на процедурата ще ви се наложи да закупите пяна, спрей, балсам или оттеночный шампоан.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба Съвети за нанасяне:

 1. Първо измийте обилно главата, за предпочитане безсульфатным шампоан.
 2. Нанесете на косата с хавлиена кърпа и леко се отцежда от тях. Не забравяйте, тонирующие компоненти се нанася върху леко влажна коса, тъй като водата допринася за тяхното равномерно разпределение, което означава, боядисване.
 3. Пригответе оттеночный състав. Някои средства трябва да се смесва с окислител в пропорциите, посочени в инструкции.
 4. Разделете главата на два пробора: вертикален и хоризонтален. Подколите специализирани част на фиби.
 5. Започвайте да се прилага състава на височную област с помощта на четка. Отидете назад. Увийте шевелюру в найлонова торбичка.
 6. Излагайте тоник толкова, колкото е посочено от производителя. Като правило, това време не надвишава 30 минути.
 7. Изплакнете главата си обикновена леко топла вода. Да се измие средство е необходимо, докато водата стане прозрачна.

Съвет от професионалисти. След боядисване поне 3 дни въздържайте се от измиване на главата на косата. Това ще позволи на красящему пигменту по-добре да стъпи на повърхността на къдрици.

За провеждане на процедура за оцветяване трябва да се работи малко повече.

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба Насоки за действие:

 1. Ако осъществите първи път боядисване на избраната боя, прекарайте тестване на състава на предмета на провоцирования алергична реакция.
 2. Смесете коса с окислител.
 3. Разделете къдрици на 4 части, както и при тонировании.
 4. Започнете боядисване с тила. Отстъпвайки няколко сантиметра от корените, разходете се с четка по цялата дължина на избраните направления. След 10-15 минути трябва да докрасить оставени от корените.
 5. Излагайте боя 30-45 минути, в зависимост от желания резултат.
 6. Измийте главата с шампоан и използвайте балсам климатик, който обикновено върви в пакет с опаковка боя.

Важно е да се знае: не Забравяйте, боядисване на коса, за разлика от тонизиране, винаги се извършва върху суха коса.

Противопоказания и правилната грижа

Оцветяването предварително осветленных направления не се извършва в случай на:

 • наскоро направени от вълна (с време на провеждане на химическа процедура трябва да минат поне 2 месеца);
 • когато не са минали 2 дни от момента на изсветляване на къдрици;
 • силно изтощена коса ( каквото и да жалят нито е било тоник, преди боядисване направете няколко изправяне на маски );
 • наличието на склонност към алергия (въпреки че е средство за тонизиране на практика не са хипоалергенни, все пак, преди процедурата да е по-добре да се извърши изследване на китката или локтевом мошеник);
 • бременност, кърмене или при употреба на антибактериални лекарства (хормонални смущения могат да доведат до доста плачевно резултати).

По какво се различава тониране от оцветяването на косата: основната разлика, че е по-добре да изберете тоник или боя, че е по-евтино, указания за употреба Тъй като преди тонировкой на косата воздействовал окислител, трябва правилно да се грижим за своите локонами. Пост-обработка на косата предвижда:

 • нанасяне на хранителни и овлажняващи маски;
 • използването на дървени миди сен жак за чесане, който минимално травмирует и премахва статичното напрежение;
 • не разресването на косата веднага след измиване (в противен случай рискувате да заиметь посеченные върховете или отдръпването на линията на косата);
 • защита от въздействието на УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ лъчи и хлорирана вода;
 • навременното подстригание посеченных връхчетата;
 • обработка на косата масла и спреями (особено обърнете внимание кончикам);
 • минимално прилагане на сешоар, гладене и плоек.

По този начин, тонизиращ се прилага в случай, когато трябва да оттенить си къдрици на 2-3 тон или да се отървете от страхливост, която се очертава при изсветляване.

Традиционната боя ще ви помогне коренно да смени имиджа си. Аммиачные оцветители проникват дълбоко вътре всеки косъмчета, което осигурява наситен цвят и дългосрочен играе ефект. Заедно с това, те са значително травмируют си къдрици, което не може да се каже за тонирующие мусове, шампоани, балсами и спрейове.

Полезни видео

Модно тониране.

Коса: боядисани, тонировать или да напуснат натурални?