Може ли да се направи мелирование по време на менструация? Съвети за фризьори, а също и как и кога мелировать косата?

Правят ли мелирование по време на менструация и да заплашва процедура в този период, може да научите от следната информация. Ако имате по-рано е имало опит за боядисване на коса по време на менструация или няколко дни преди тях, цвят, при това някога правилния цвят и не.

При работа на фризьор или козметик специалист често предупреждава, че броят на определени процедури не могат да се провеждат по време на менструация.

Това е свързано със значителни промени в хормоналния фон на жената, което може да доведе до неочаквани реакции от страна на организма.

Правят ли мелирование по време на менструация и да заплашва процедура в този период, може да научите от следната информация.

Може ли да се направи мелирование по време на менструация?

Даде точен отговор на този въпрос все още не е успял, тъй като тук много зависи от организма на жената. При някои от представителите на силния компенсира хормоналния фон не се приема нито един оцветител. Но агресивни вещества продължават да се въздейства върху косата по време на процедурата, което води до значителни щети.

Освен това, поради индивидуалните особености на организма боя, вместо бял може да придобие зеленикав оттенък или да дават жълт. При тази боя полученият цвят ще е доста трудно дори и след менструация.

Подобни резултати се получават около половината от жените, решившихся на провеждане на мелирования по време на менструация.

Може ли да се направи мелирование по време на менструация? Съвети за фризьори, а също и как и кога мелировать косата? Но другата част клиенток фризьори получава необходимия цвят, а редица жени отбелязват се получи по-наситен цвят. Косата при това остава напълно здрава и блестяща.

Тъй като е невъзможно да се предскаже как се държат вашите къдрици по време на процедурата по време на менструация, може да се договори с капитана, така че той окрасил само няколко кичура коса.

Ако те ще имат необходимия цвят, окраска може да продължи.

Възможни рискове: какво може да се обърка?

При запис на мелирование по време на месечните си струва да бъде завършена до следните последици:

  • косата съвсем не прокрасятся или цвят ще бъде различен от желания;
  • поради повишена чувствителност на кожата на главата може да започне да се отлепите, се появи пърхот;
  • волосяная крушката може да е лошо да се реагира бъдат използвани, използвани в боя, което ще доведе до косопад, чупливост и сухота;
  • осветленные направления ще изразено зелен оттенък;
  • нанесени пигмент бързо да се измие с къдрици.

Внимание! Трябва да се разбере, че подобен резултат може да се получи във всеки един период от един месец, ако се използва неподходящ боя или кожата на жените се характеризира с повишена чувствителност и аллергенностью.

Когато мелировать косата и трябва ли да се тревожите?

Форумите могат да се срещнат различни мнения по този въпрос. Някой съветва съвсем не се тревожи и тихо дойде в процедурата.

Но голяма част от специалисти все пак препоръчва да се отложи екскурзия до учителя, а след това да не се мисли, като премахнете зелен или жълт цвят с косата.

Ако имате по-рано е имало опит за боядисване на коса по време на менструация или няколко дни преди тях, цвят, при това някога правилния цвят и не се наблюдава чупливост и сухота, тогава спокойно използвайте услугите на капитана на всеки период от един месец.

Съвети за фризьори преди процедурата

Може ли да се направи мелирование по време на менструация? Съвети за фризьори, а също и как и кога мелировать косата? С оглед на световния опит най-добрите майстори събрали няколко ефективни съвета за тези, които са решили да мелировать косата по време на менструация.

  1. Опитайте се да продължи процедурата в средата или в края на месеца. В това време хормонален фон започва да налаживаться и намалява риска от неочаквани ситуации.
  2. Задължително носете на боядисаната коса пластмасова шапка. Тя ще създаде парниковия ефект, което благоприятно ще се отрази на импулсни лазерни коса.
  3. Непременно попитайте майстора, каква боя той използва. Уважаващ себе си салон нанася на къдрици само професионални бои, които рядко показват отрицателен резултат.
  4. Ако оцветяване на косата се случва за първи път, и те имат по-тъмен цвят, струва си да бъдат подготвени, че за първи път нюанс да не бъде толкова бял, колкото би искал.
  5. Цвят на бързо не смылся, трябва да използвате специални шампоани и балсами.

Внимание! И най-важното, никога не прекарват процедура мелирования себе си в период на менструация, особено с използване на цветове от мас-маркета.

Ако сте решили да се запишат в мелирование по време на менструация, трябва да се придържат към препоръката на съветника.

Това ще намали значително риска от развитие на нежелани ефекти, включително неравномерно оцветяване или за получаване на неочаквани цветове.

При това повечето фризьори, силно препоръчваме, ако има възможност, по-добре се запишете за друго време, когато хормоналния фон нормализира.